Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

TOKİ, frene bastı

Toplu Konut İdaresi inşaat maliyetlerindeki artış ve piyasalardaki belirsizlik sebebiyle, 16 ihaleyi iptal etti. TOKİ yetkililerinden edinilen bilgiye göre, daha önce yapılan sosyal konut ihalelerinde 300 YTL civarında gerçekleşen metrekare fiyatı, son zamanlarda gerçekleştirilen ihalelerde 400 YTL’nin üzerine çıktı.


Çiftçi destek bekliyor

TZOB tarafından yapılan açıklamada, 2005 DGD, mazot ve gübre desteklerinin henüz ödenmemesinin çiftçileri zor duruma bıraktığı belirtildi.

Kiraz fiyatları üreticiyi üzdü

Kütahya’nın kirazı ile ün yapmış ilçeleri Şaphane ve Pazarlar’da, vişne rekoltesinin geçen yıllara oranla çok az olması, üreticilerin tek umudu kirazı


  Meyve-sebze ihracatına dünya kupası bereketi

Türkiye, katılamadığı Dünya Kupası’nın düzenlendiği Almanya’ya bir ayda 40 milyon dolara yakın meyve ve sebze ihracatı yaptı.


  Ticarî hayatta güven kalmadı

İş yaptığı halde bazen ücretini alamadığı için insanlara güvenini kaybettiğini belirten Karadeniz Elektrik’in sahibi Hikmet Öztürk, “Bence birinci sebep insanların İslâmiyetten uzaklaşması. Allah korkusu azaldı. Bu yüzden ‘bu bana haram, bunun bana hakkı geçti’ diye düşünülmüyor. Başka bir sebep de geçimin zorlaşması” dedi.


  İhracatçı bürokrasiden şikâyetçi

İzmir’in Selçuk ilçesinde faaliyet gösteren Eldorado Tarım Ürünleri şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Ulukaya, prosedürün geç işlemesi sebebiyle ihracatla ilgili sıkıntı yaşadıklarını öne sürdü.


  200 milyon YTL’lik kaçak mal gümrüğe takıldı

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, 2006 yılının ilk 6 ayında gümrüklerde 200 milyon YTL’lik kaçak mal yakalandığını açıkladı.


  Yenilikçi ol rekabet gücün artsın

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Araştırmalar ve Yayın Komisyonu Başkanı Mehmet Develioğlu, Türkiye’nin rekabet gücünün artması için yenilikçiliğin teşvik edilmesi gerektiğini söyledi.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004