Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Diyanet yeniden yapılanmalı

Diyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız, 1924 yılının şartlarında kurulan Diyanet İşleri Başkanlığının, bugünün şartlarına uygun olarak yeniden yapılandırılması gerektiğini söyledi.


Yapılacak çok şey var

Yeni Asya’ya konuşan Türkiye-Filistin Parlementolararası Dostluk Grubu Başkanı ve AKP Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, son olayların ardından F

Ayrımcılık yaparak güçlü Türkiye olunmaz

Terör ve çatışma uzmanı Ercan Çitlioğlu, Yeni Asya’nın sorularını cevaplandırdı. Çitlioğlu, “Siz Türkiye’yi laik-şeriatçı, cumhuriyetçi-cumhuriyet düş


  İnsanlık suçu işleniyor

MAZLUMDER Diyarbakır Şube Başkanı Av. Nesip Yıldırım, yaptığı açıklamada İsrail’in Filistin’de insanlık suçu işlediğini söyledi. Yıldırım şöyle dedi: “İsrail, uluslararası hukuka göre, Filistinlilere karşı soykırım ve insanlığa karşı suçlar işlemektedir. İsrail’in suç dosyası iyice kabarık haldedir. İnsanları kasten öldürmek, bir planın icrası suretiyle millî, etnik, ırkî veya dinî bir grubun tamamen veya kısmen yok edilmesi ‘soykırım’ suçunu oluşturur.”


  Seçmen erken seçim istemiyor

Ankara Ticaret Odası (ATO), üyeleri ile gerçekleştirdiği ‘’Çarşının Nabzı’’ anketinin ikinci bölümünü açıkladı. Anket, 1056 işyerinde bire bir görüşme yöntemiyle yapıldı. Ankete göre, muhtemel bir seçimde, 2002 yılında oy verdikleri parti yerine bir başka partiye oy vereceklerin oranı yüzde 42, yine aynı partiye oy vereceğini söyleyenlerin oranı ise yüzde 58 düzeyinde bulunuyor.


  Arın, Rusya yolcusu

TBMM Başkanı Bülent Arınç, resmî bir ziyaret için bugün Rusya Federasyonuna gidecek. Hareketinden önce Esenboğa Havalimanında basın açıklaması yapacak olan Arınç, Moskova’daki temaslarına yarın başlayacak.


  OKS sonuçları açıklanıyor

Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı’nın sonuçları bugün açıklanıyor. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, sınav sonuçlarını açıklamak üzere saat 10.00’da basın toplantısı düzenleyecek. Sınav sonuçları Bakanlığın http://meb.gov.tr internet adresinden duyurulacak.


  ‘Manüpilasyon’a 5 tutuklama

Borsada manipülasyon ve spekülasyon yapılarak haksız kazanç elde edildiği iddiasıyla yürütülen soruşturma çerçevesinde tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilen 23 kişiden 5’i tutuklandı.


  AB’nin geleceği Türk genci

Türkiye’deki gençleri çok önemsediklerini belirten UNICEF Başkan Yardımcısı Kul Gautam, “Çünkü Avrupa’da en fazla genç nüfusa sahip olan ülke Türkiye. Sizler gelecekteki AB nüfusunu oluşturacaksınız” diye konuştu.


  Ölüm, memleket yolunda yakaladı

Bulgaristan’ın Hasköy bölgesinde Dimitrovgrad kenti yakınlarında meydana gelen trafik kazasında 5 kişilik gurbetçi Türk aileden 2 kişi öldü, 3 çocuk ağır yaralandı.


  Siverek’e 2 yılda 25 okul yapıldı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, eğitime destek kampanyaları çerçevesinde, son 2 yılda, çoğunluğu köylerde olmak üzere 25 yeni ilköğretim okulu hizmete açıldı.


  Kolejli öğrenciden örnek davranış

İstanbul Robert Koleji 11. sınıf öğrencisi genç kız, yaz tatilini Doğu Anadolu Bölgesi’nde yaşayan ve günlerinin büyük bölümünü tarla, bağ, bahçe ve ev işlerinde geçiren köylü kadınlarla birlikte geçiriyor.


  Manisa’da namaz coşkusu

Namaz hakkında kitap yazan ve namaz dâvâsına gönül veren ilahiyatçı, yazar ve fikir adamlarımızın oluşturduğu Namaz Gönüllüleri Platformu, faaliyetlerini İstanbul dışına da taşıdı. Son üç ay içerisinde Başakşehir, Yenibosna, Hamza Yerlikaya Stadı, Sultanbeyli, Zeytinburnu ve Kasımpaşa olmak üzere, altı büyük salon toplantısı düzenleyen plâtform, yedinci toplantısını 7 Temmuz Cuma günü, Manisa’nın Belediye Kültür Sitesi, Lâle salonunda gerçekleştirdi.


  Aliyev, tatil için Antalya’da

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, tatil için Antalya’ya geldi.


  Toplu sünnetlere dikkat

Trabzon Tabip Odası Başkanı ve Fatih Devlet Hastahanesi Başhekim Yardımcısı Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Aydın Aydın, toplu sünnetlerin zaman zaman riskli durumlara sebep olduğunu kaydederek, bu işlemin mutlaka hekim kontrolünde takip edilmesi gerektiğini söyledi.


  Yazın gıda zehirlenmesi artıyor

Yaz sıcaklarının artması ile besin zehirlenmelerine karşı vatandaşları duyarlı olmaya çağıran uzmanlar, besinlerin buzdolabında tutulmasını ve açıktan gıda satın alınmamasını tavsiye ediyor.


  Avrupa’nın en kirli şehirleri İtalya’da

İtalyan çevre bilimcilerin yaptıkları bir araştırma, Avrupa’da en kirli şehirlerin İtalya’da olduğunu ortaya çıkardı.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004