Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Adrese teslim kitap projesi

Kültür ve Turizm Bakanlığı, fiziksel engelli vatandaşların bilgi, kültür ve üretici gelişmelerine katkıda bulunmak ve okuma alışkanlıklarını geliştirmek amacıyla ‘’Eve Teslim Kitap Projesi’’ hazırladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, proje, halk kütüphanelerinin, fiziksel engeli olan ve yerleşik kütüphaneyi doğrudan kullanma imkânı bulamayan kullanıcılara da hizmet vermesi gerekliliğinden yola çıkılarak hazırlandı.

Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğünce hazırlanan projeyle, eve bağımlı hasta, yaşlı ve engelli vatandaşların kamu hizmetlerinden eşit derecede yararlanmalarını sağlamak, bilgi, kültür ve yeteneklerini geliştirmelerine katkıda bulunmak ve okuma alışkanlıklarını geliştirmek hedefleniyor.

Proje ilk etapta Aksaray, Amasya, Balıkesir, Bartın, Batman, Burdur, Çanakkale, Çankırı, Elazığ, Erzincan, Gaziantep, Isparta, Kırıkkale, Kırşehir, Muğla, Nevşehir, Osmaniye, Sakarya, Samsun ve Uşak olmak üzere 20 ilde uygulanacak.

Ödünç kitap almak isteyen eve bağımlı okuyucu, isteğini internet ya da telefonla kütüphaneye bildirecek. Halk kütüphanesi yetkililerince PTT görevlilerine teslim edilecek kitap, en kısa zamanda kişiye ulaştırılacak ve yine PTT aracılığıyla kitabın iadesi sağlanacak. Projenin ulaşım giderleri de bakanlıkça karşılanacak.

Söz konusu projeye ilişkin protokol, 11 Temmuz Salı günü, bakanlığın Emek binasında Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç ile Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım arasında imzalanacak.

10.07.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Adrese teslim kitap projesi

  Tarihî evler canlanıyor

  ŞTSO, çiğköfte patenti için kolları sıvadı

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004