Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Kupa rekorlarla tarihe geçti

Almanya'da düzenlenen 18. Dünya Kupası finalleri, rakamsal olarak da birçok rekora ve ilke imza attı. Finallerde oluşan ilginç istatistikler arşivlerde yerini aldı.

İsveçli Markus Allback, FIFA Dünya Kupası tarihinin 2 bininci golüne imza attı. Allback'ın, ilk tur (B) Grubu'nda İsveç'in İngiltere ile 2-2 berabere kaldığı maçta takımı adına kaydetti ilk gol, kupa tarihinin 2 bininci golü oldu. Kupa tarihinin bininci golü, 1978 yılında Hollandalı Rob Rensebrink tarafından atılmıştı.

Ronaldo, Dünya Kupası finallerindeki 15. golünü atarak, adını zirveye yazdırdı. Brezilyalı yıldız, Alman Gerd Müller'in 14 gollük rekorunu tarihe gömdü.

İsviçre, kupa tarihinde, maçların normal sürelerinde gol yemeden elenen ilk takım oldu. İsviçre Milli Takımı, ikinci turda Ukrayna'ya penaltılarla 3 - 0 yenildi ve elendi. Aynı zamanda İsviçre attığı 3 penaltıyı da kaçırdı.

Portekiz'in başarılı kalecisi Ricardo, Dünya Kupası finallerinde penaltılara kalan bir maçta, 3 penaltı kurtaran ilk kaleci oldu.

Arjantin'in Sırbistan-Karadağ'a 6. golünü atan Lionel Messi, kupa tarihinin en genç 5. golcüsü unvanını aldı. Messi golü bulduğunda, 19 yaşına basmasına sadece 8 gün vardı.

11 Haziran'da Meksika'ya 3-1 yenildikleri maçta takımının tek golünü atan İranlı Yahya Golohammadi, kupa tarihinde skor yapan en yaşlı 5. futbolcu unvanını aldı. Golohammadi, o gün 37 yaşından 84 gün almıştı.

Tunuslu Ali Boumnijel, Ukrayna maçında forma giyerek, Dünya Kupası tarihinde forma giyen en yaşlı 5. futbolcu unvanını aldı. Boumnijel, Ukrayna maçına çıktığında 41 yaşından 71 gün almıştı.

Arjantinli Horacio Elizondo, Dünya Kupası tarihinde hem açılış maçında hem de final maçında görev alan ilk hakem oldu. Elizondo, Meksikalı Benito Archundia'dan sonra bir Dünya Kupasında 5 maç yöneten ikinci hakem unvanını da aldı.

12 sarı kart ve 4 kırmızı kartın çıktığı Portekiz-Hollanda mücadelesi, kupa tarihinin bir maçta en çok disiplin kuralı uygulanan karşılaşması oldu.

Guus Hiddink, 3 ayrı takımla 3 ayrı Dünya Kupasında peş peşe 3 kez ikinci tura yükselen ilk teknik adam unvanını aldı. Hiddink, 1998'de Hollanda ile 2002'de Güney Kore ile 2006'da ise Avustralya ile ikinci tura çıktı.

İsviçre ile Ukrayna arasındaki ikinci tur karşılaşması, Dünya Kupası tarihinin en az gol atılan penaltı atışlarına sahne oldu. İsviçre penaltı atışlarında gol bulamayan ilk takım unvanını elde etti.

İtalya'nın finale gelene kadar rakip filelere gönderdiği 11 golü, 10 farklı futbolcu kaydetti. İtalya böylece, 1982 yılında Fransa'nın elde ettiği rekoru egale etti.

Almanya 2006, maç başına ortalama 52 bin 500 seyirci ile Dünya Kupası tarihinin en yüksek ikinci taraftar ortalamasını elde etti. Bu dalda rekor ABD 1994'te.

10.07.2006


 

Almanya'da bayram

Almanya'nın Portekiz'i 3-1 yenerek dünya üçüncülüğünü elde etmesi, başkent Berlin'de büyük bir coşkuyla kutlandı. Berlin polisi, Portekiz galibiyetini kutlayan binlerce taraftarın,otomobilleriyle başkent trafiğini felce uğrattığını bildirdi.

Polis, taraftarların Spree nehrine atlamalarını önlemek amacıyla köprülerde sıkı güvenlik önlemleri aldı.

KAHN'IN SON MİLLİ MAÇI

Alman Milli Takım kalecisi Oliver Kahn, milli takımdan ayrılacağını belirterek, ''Bir an Dünya Şampiyonu olsaydık ne olurdu diye düşündüm. Hayatımda yaşadığım en duygusal an. Bu benim son milli maçımdı. Daha güzel bir maç düşünemiyorum'' dedi.

İYİ İŞLER BAŞARDIK

Milli Takım kaptanı Michael Ballack, takımının çok iyi işler başardığını ve artık dünya üçüncülüğünü kutlayacağını ifade ederek, Klinsmann'la da konuşarak kendisini görevde kalmaya ikna etmeye çalışacaklarını kaydetti. Ünlü forvet Miroslav Klose, takımın çok iyi oynadığını ve son olarak taraftarlar adına iyi bir oyun çıkartmak için yoğun şekilde çaba harcadığını söyledi.

10.07.2006


 

Kırkpınar'ın rövanşı Kurtdereli'de

Kırkpınar eski başpehlivanlarından Kurtdereli Mehmet'in anısının yaşatıldığı Kurtdere Güreşleri, gelecek hafta yapılacak. Kırkpınar güreşlerinden sonra en önemli yağlı güreş olan turnuvada, 26 sözleşmeli başpehlivanın yanında Kırkpınar Başpehlivanı Osman Aynur'da mücadele edecek.

Tertip Komitesi Balıkesirli eski başpehlivanlar Magirus lakaplı İbrahim Gümüş, Sabri Acar, Mehmet Gacaroğlu, Ramazan Börekçi ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Köy Muhtarı Adem Aslanbay, güreşlere geçen yıl 480 güreşçinin katıldığını, bu yıl sayının 600'ü bulacağını söyledi. Kurtdere'de güreşlere bu yıl Kırkpınar'da Başpehlivan olan Osman Aynur'un da aralarında bulunduğu 26 başpehlivanın katılacağını belirten Aslanbay, güreşlerin Kırkpınar'dan sonra en önemli yarış olacağı için pehlivanların birbirlerine üstünlük sağlamaya çalışacağını ifade etti.

Bu yıl ağalığa ilk kez seçilen Güreş Ağası Ekrem Ergüven de yaptığı konuşmada, amaçlarının tek gün olan güreşleri 2 güne çıkartıp Kurtdereli Mehmet Pehlivan'ın adını yaşatmak olduğunu vurguladı. Ergüven, en az 3 yıl ağalık yapıp güreşleri daha iyi duruma getirmeki istediğini anlattı. Güreşler 14 Temmuz Cuma günü Kurtdereli Mehmet Pehlivan'ın mezarının ziyaret edilmesi ve mevlüt okunmasıyla başlayacak. 15 Temmuz Cumartesi günü güreşçilerin de bulunduğu heyet Balıkesir'de Kurtdereli Mehmet Pehlivan'ın anıtına çelenk koyacak ve kortej yürüyüşünde bulunacak.

Enver TEZER / BALIKESİR

10.07.2006


 

Mehmet Yılmaz: Herşey gol atmak değil

Trabzonspor yeni sezon hazırlıklarını sürdürdüğü Almanya'da oynadığı ilk hazırlık maçında 0-0 berabere kalırken Bordo mavili ekibin golcüsü Mehmet Yılmaz takımına övgüler yağdırdı.

İsviçre 2. Lig ekiplerinden FC Winterthur'la yapılan ve berabere sona eren maçla ilgili konuşan Mehmet Yılmaz, yeni sezon hazırlıklarının Trabzon etabının çok iyi geçtiğini, şimdi de Almanya'da çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, "Burada da herşey çok güzel. Çalışma ortamımız oldukça iyi. 20 günlük bir kamp sürecimiz var. Bu süre uzun gibi gözükse de eksiklerimizi görmek istiyoruz. Hazırlık maçlarında neler yapıp yapamayacağımızı anlayacağız" dedi.

Şu an Trabzonspor'a hizmet ettiğini kaydeden tecrübeli oyuncu, "Şu an sadece çalışıyorum. Aklımda kalıp gitme konusunda bir düşünce yok. Takımla kampa geldim ve kampta çalışacağım. Bugünü değerlendiriyorum" diye konuştu. Trabzonspor'da beşinci senesine girdiğini de dile getiren Mehmet Yılmaz, bunun kendisi için büyük bir onur olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Bazen büyük beklentiler altında biraz ezildim. Ama burada kaldığım sürece iyi oynamaya, formamı ıslatmaya çalıştım. Forvette oynayan futbolcudan herkes gol bekliyor ama bana göre herşey gol değil. Eğer yanındaki insan veya takımdaki arkadaşın gol atıyorsa demek ki senin de bunda bir katkın var. Ben de bu konuda rahatım, çünkü beni bilen biliyor."

10.07.2006


 

Fener bugün Hollanda'ya gidiyor

Yeni sezon hazırlıklarının ilk etap çalışmalarını İstanbul'da tamamlayan ve Pazar günü izinli olarak geçiren Fenerbahçe, ikinci etap çalışmaları için bugün Hollanda'ya gidecek.

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'a bu sabah erken saatlerde hareket edecek olan sarılacivertliler, Arnhem'de 10 gün süreyle kampa girecek. Fenerbahçe'nin Hollanda kampında takımı yeni teknik direktör Brezilyalı Zico çalıştıracak. Öte yandan sakatlığı için Fransa'daki doktoruna giden Anelka da Hollanda kampında takım arkadaşlarıyla birlikte çalışacak.

10.07.2006


 

Vakko yarışında TEB şampiyon

Vakko Odyssee Cannes Uluslararası İstanbul Yelken Yarışı'nı, Erwan Tabarly ve Romain Attanasio'dan oluşan Türk Ekonomi Bankası (TEB) ekibi kazandı.

Fransa'nın Cannes şehrinde 25 haziranda start alan ve bu yıl ilk defa Türkiye'de sona eren yarışın finali, Ataköy Marinada yapıldı. Jüri öncesi resmi olmayan sonuçlara göre Erwan Tabarly ve Romain Attanasio'dan oluşan TEB ekibi en iyi zamanlamayla yarışı birinci tamamlarken, yarışı Les Mousquetaires ikinci, Bel Karper ise üçüncü sırada bitirdi.

10.07.2006


 

G.Saray'da yeni transfer bu hafta

Galatasaray Teknik Direktörü Erik Gerets, yeni sezon öncesi Germinal Beerschot Antwerpen ile oynanan hazırlık maçında futbolcularının ortaya koyduğu oyundan memnun olduğunu belirterek, "Yeni sezonda çok çalışmamız gerekiyor" dedi.

Takımının 1- 0 mağlup olduğu maçla ilgili konuşan Gerets, "Başlangıçta idmanlar zor geçti. Tüm futbolcular efor sarfediyorlar. Oyunun genelinden oldukça memnunum. Yaptığımız bir hata sonucu gol yedik. Yakaladığımız pozisyonları değerlendiremedik. Sezon başında böyle şeyler olur" diye konuştu.

YENİ TRANSFER HAFTAYA

Gelecek sezonun kendileri için zorlu geçeceğini ve kimsenin kendilerine hediye vermeyeceğini kaydeden Belçikalı çalıştırıcı, "Bu kampta çok çalışmalıyız. Bu maçta çok ofsayt pozisyonuna düştük. Bunları gidermemiz gerekiyor" dedi. Öte yandan yönetici Fatih Gökşen de, gelecek hafta içinde bir transfer gerçekleştirebileceklerini söyledi.

10.07.2006


 

Karamürsel'de Kara kazandı

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde geleneksel olarak 25 yıldır yapılan 'Karamürsel Altın Kemer Güreşleri', her geçen gün Kırkpınar'la boy ölçüşür duruma geliyor.

Kırkpınar'ın hemen ardından yapılan Karamürsel Güreşleri, bir bakıma Kırkpınar'ın rövanşı olarak algılanıyor. Türkiye'nin en ünlü 22 başpehlivanlığa güreşmiş kişilerin katıldığı 25.Karümürsel Altın Kemer Yağlı Güreşleri'ne, 32 derece sıcaklığa rağmen büyük ilgi vardı. Güreşler yaklaşık 8 saat sürdü.Türkiye'nin dört bir yanından toplam 244 güreşçinin katıldığı 25. Karümürsel Altın Kemer Yağlı Güreşleri'nde bu sene başpehlivanlığı, 645. Kırkpınar Başpehlivanlık güreşlerinde ikinci olan Recep Kara kazandı. Recep Kara, başpehlivanlık güreşinde rakibi Reşat Turgut'u açık düşürerek kazandı.

10.07.2006


 

Kayseri tur sevinci yaşıyor

İntertoto Kupası'nda ikinci tura yükselen Kayserispor'da, teknik direktör Ertuğrul Sağlam, ''40 yıllık takım, ilk kez bir Avrupa takımıyla maç yapıyor. Tribünlerin dolu olmasını isterdim'' dedi.

Sağlam, 1-0 kazandıkları Sopron maçıyla ilgili yaptığı açıkalamada rakibe bir iki pozisyonun dışında gol fırsatı vermediklerini söyledi. Taraftarın azlığından yakınan Sağlam, şöyle dedi: ''40 yıllık takım, ilk kez bir Avrupa takımıyla maç yapıyor. Tribünlerin dolu olmasını isterdim, ancak beklediğimiz taraftarı göremedim. Futbolcularımız verdiğimiz taktiği başarıyla uyguladılar. Oyuncularımı kutluyorum. Her geçen gün daha iyiye gidiyoruz. Tur atladığımız için mutluyuz. Bundan sonraki maçlarımızı da kazanmayı hedefliyoruz.''

10.07.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004