Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ayasofya ibadete açılsın

Ayasofya’nın ibadete açılması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Ahmet Akgündüz, “Bunu bir Bakanlar Kurulu kararı ile yapmak hukukî ve teknik olarak mümkündür. Ama bu hükümetin bunu yapabileceğine ihtimal vermiyorum. Ancak ben, Ayasofya’da bir Cuma namazı kılmadan ölmek istemiyorum. İnşaallah bu duam gerçekleşir” dedi.


İşbirliği yapıyoruz

AB Komisyonu Türkiye Delegasyonu Müsteşarı Martin Dawson, “AB Komisyonu, Türkiye’nin müzakere sürecindeki çabalarını ve yapılan reformları aramızdaki

Ecevit’e bir red cevabı daha

Rahşan Ecevit, başlattığı “sağlı-sollu ittifak” girişimi çerçevesinde Ankara Sanayi Odası Başkanı Zafer Çağlayan’ı ziyaret etti. Çağlayan, Ecevit’in “


  Ezandan etkilenip Müslüman oluyorlar

Kuşadası’ndan 3 yıl önce ev alarak yerleşen İngiliz kadın doğum uzmanı Rumzan Martell, Müslüman oldu ve adını ‘’Ramazan’’ olarak değiştirdi. Martell, 3 yıl önce Kadınlar Denizi mevkiinde ev alarak Kuşadası’na yerleştiğini anlatarak, Türk insanını ve hayat biçimini benimsediği için hayatını burada sürdürmeye karar verdiğini belirtti.


  Lagendijk: Bölgesel çözüm şart

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk, zorunlu göçler sonucu yaşanan problemlerin iyileştirilmesi için yerinde tespit yapılmasının çok önemli olduğunu belirterek Problemi çözmek için sadece Ankara’nın kararları etkili olmuyor. Bölgesel çözümler getirilmeli” dedi.


  Zulüm İsrail’le arttı

İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına sivil toplum örgütlerinin tepkisi devam ediyor. Elazığ’da çeşitli siyasi parti, sendikalar, sivil toplum kuruluşları ve derneklerin katılımıyla oluşturulan sivil inisiyatif, İsrail’in bir askerinin kaçırılmasıyla Filistin topraklarında başlattığı müdahalesine tepki gösterdi.


  Srebreniça katliâmını unutmayın

Türkiye Bosna-Hersek Dostluk Derneğinden yapılan açıklamada, Türk ve dünya kamuoyu ‘’Avrupa’nın ortasında ve dünyanın gözü önünde gerçekleştirilen Srebreniça katliamını kınamaya ve unutturmamaya’’ davet edildi.


  ‘Ağır rapor’ ertelendi

Avrupa Parlamentosu (AP) Dışişleri Komisyonu, Hollandalı Hristiyan Demokrat üye Camiel Eurlings tarafından kaleme alınan ve diplomatik kaynaklarca içeriği açısından ‘’AP tarihinin en ağırı’’ olarak nitelendirilen Türkiye ilerleme raporunun ve verilen değişiklik önergelerinin oylanmasını eylül ayının başına erteledi.


  Türkiye için elinden geleni yapacak çok ülke var

İngiltere Dışişleri Bakanı Margaret Beckett, Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki müzakerelerin yolunda gitmesi için AB içinde ‘’elinden gelen her şeyi yapmaya hazır pek çok üye ülke’’ bulunduğunu söyledi.


  Öksürük şurubu karneyle alınamayacak

Maliye Bakanlığı, maliyet dezavantajı getirdiği gerekçesiyle bazı ilaçları 2006 yılı Tedavi Yardımına İlişkin Uygulama Tebliğindeki ‘’Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesi’’nden çıkardı. 1 Ağustos 2006 tarihinden itibaren sağlık karnesiyle alınamayacak ilaçlar arasında soğuk algınlığı, öksürük, obezite tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar da var.


  Milletler arası özel hukuka yeni uygulama

Milletlerarası Özel Hukuk ve Usul Hukuku Hakkında Kanunu, uluslararası anlaşmalar ve Medeni Kanun ile uyumlu hale getirmeyi amaçlayan kanun tasarısı, TBMM Başkanlığına sunuldu.


  Kazada ölen Dışişleri mensupları anıldı

Dışişleri Bakanlığı, 23 Ocak 2006’da trafik kazasında hayatını kaybeden mensuplarını, bakanlık bahçesinde adlarına dikilen ağaçlara isim plaketi yerleştirilmesi dolayısıyla düzenlenen törenle andı.


  Yeni TMK sansür tehlikesi taşıyor

Sınır Tanımayan Gazeteciler adlı örgüt, yeni Terörle Mücadele Kanunu’nun ‘’sansür tehlikesi taşıdığını’’ belirtti.


  Komşudan destek

Bulgaristan’ın Ankara Büyükelçisi Branimir Mladenov, Türkiye’nin Avrupa Birliği’nde (AB) hak ettiği yeri alması taraftarı olduklarını söyledi.


  AKP’li Ayar’dan Mumcu'ya tazminat

AKP Kocaeli Milletvekili Eyüp Ayar, ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu’ya ‘’it’’ diye bağırdığı gerekçesiyle 5 bin YTL manevi tazminata mahkum oldu.


  Çanakkale Boğazı karayolu gibi

Çanakkale Boğazı’ndan, 2006 yılının ilk 6 ayında 23 bin 706 geminin geçtiği açıklandı.


  Kamyon otomobili ezdi: 4 ölü, 2 yaralı

Aksaray’da, kamyonla otomobilin çarpışması sonucu 4 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.


  ÖSS sonuçları gelecek hafta

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, ÖSS sonuçlarının gelecek hafta açıklanacağını bildirdi.


  OKS tercih işlemleri başladı

Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS), tercih işlemleri dün başladı. Öğrenciler, OKS sonuçlarına göre, 2006-2007 öğretim yılı için ilgili liselere yerleştirilecek.


  Şırnak’ta saldırı: 2 polis şehit

Şırnak’ın İdil ilçesinde, silahlı saldırıya uğrayan 2 polis memuru şehit oldu. Şırnak Valiliği’nden yapılan açıklamada, önceki gece saat 21.00 sıralarında, Alanya Caddesi’nde yürümekte olan İdil Emniyet Amirliği’nde görevli polis memurları Mehmet Yardımcı ve Sait Bal’ın, silahlı saldırı sonucu şehit edildikleri bildirildi.


  Sigara kurbanları artacak

İnsanların sigara içme alışkanlığı bugünkü düzeyde sürerse, tütünden bu yüzyıl içinde ölenlerin sayısı geçen yüzyılda ölenlerin 10 katına çıkarak 1 milyarı bulacak.


  Mantar hastalıklarını hafife almayın

Tedavi edilmeyen ayak ve tırnak mantar hastalıklarının kötü görünüme sebep olmanın yanı sıra vücudun diğer bölgelerinde de mantar hastalıklarına yol açabileceğini ifade eden uzmanlar, daha da önemlisi, tırnak mantarının ciddî ve hastahanede tedavi gerektiren bakteriyel enfeksiyonlara dahi sebep olabileceğine dikkat çekiyor.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004