Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Öksürük şurubu karneyle alınamayacak

Maliye Bakanlığı, maliyet dezavantajı getirdiği gerekçesiyle bazı ilaçları 2006 yılı Tedavi Yardımına İlişkin Uygulama Tebliğindeki ‘’Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesi’’nden çıkardı. 1 Ağustos 2006 tarihinden itibaren sağlık karnesiyle alınamayacak ilaçlar arasında soğuk algınlığı, öksürük, obezite tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar da var.

30 Haziran’da Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü’nde yapılan toplantıda, konuyla ilgili teknik komisyon kararı da dikkate alınarak yapılan değerlendirmeler sonucunda bazı ilaçların 2006 yılı Tedavi Yardımına İlişkin Uygulama Tebliği eki Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesinden (EK:2/D) çıkarılması kararlaştırıldı. Karar gereğince, grip tedavisinde kullanılan efervesan (suda eriyen) soğuk algınlığı ilaçları (A-FERIN HOT 500/60 MG GRANÜL 10 poşet, AMBREKS 15 MG/5 ML 100 ML pediatrik şurup, SEKROL 30 MG 20 tablet, SUDAFED EKSPEKTORAN 150 ML şurup, MUKORAL 15 MG/5 ML 100 ML pediatrik şurup...), tıbbi malzeme kapsamında değerlendirilenler de dahil olmak üzere, viskosuplementasyon (eklem içi sıvısının tamamlanmasına yönelik) ürünleri, obezite tedavisinde kullanılan antiobezite preparatları (REDUCTIL 10 MG 28 KP, XENICAL 120 MG 84 kapsül, ZELIUM 10 MG kapsül...) ve terapötik (tedavi edici) dozda olmayan çinko içerikli ilaçlar (BECOVITAL-C 30 yumuşak kapsül, CALCIUM SANDOZ FORT 500 MG 10 effervesan tablet, MEGADYN 30 film tablet, SUPRADYN 30 draje, UNICAP-T 30 film tablet, ZINCO-C 25 MG tablet...), balgam söktürücü ilaçlar, bazı sebepler dışında ağız veya boğazda oluşan yaralar için kullanılan ağız/boğaz gargaraları (KLORHEX ödeme listesinden çıkarıldı. Bu arada, Sistemik Antimikrobik ve Diğer İlaçların Reçeteleme Kuralları Listesinin (EK-2/A) 144 üncü sırasında yer alan ‘’etodolak 400 mg’’ etken maddesine ilişkin uzman doktor kısıtlaması da kaldırıldı. Kalsiyum eksikliğinde kullanılan CALCIMED D3 20 EFF Tablet de bedeli ödenecek ilaçlar listesine ilave edildi.Karar, 1 Ağustos 2006 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek.

BÜTÇEYE YÜK FAZLA OLMAZ

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Yılmaz, ödeme listesinden çıkarılan ”Adant” isimli ilacın eklem içi sıvı azalmasında kullanıldığını söyledi. “Algo Vax”ın romatizma merhemi, “Ambrol Pediatrik Şurup”un ise çocuklarda balgam söktürücü olduğunu ifade eden Yılmaz, “Becozyme”in vitamin şurubu, “Calcium Sandoz”ların ise gebeler için kalsiyum eksikliğinde kullanıldığını belirtti. Yılmaz, “Xenical”ın obezite tedavisinde kullanılan bir zayıflama hapı olduğunu, “Zinco”nu ise çocuklarda çinko eksikliğinin tedavisinde kullanıldığını kaydetti. Çocuklarda balgam söktürücü olarak kullanılan şurubun listeden çıkarılmasının yanlış olduğunu savunan Yılmaz, “Fiyatı 1.5 YTL olan bu ilacın bütçeye getireceği yük çok fazla olmasa gerek” dedi.

/ İSTANBUL

12.07.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ayasofya ibadete açılsın

  İşbirliği yapıyoruz

  Ecevit’e bir red cevabı daha

  Şahin: İslâm en sağlam manevi rotadır

  Ezandan etkilenip Müslüman oluyorlar

  Lagendijk: Bölgesel çözüm şart

  Zulüm İsrail’le arttı

  Srebreniça katliâmını unutmayın

  ‘Ağır rapor’ ertelendi

  Türkiye için elinden geleni yapacak çok ülke var

  Öksürük şurubu karneyle alınamayacak

  Milletler arası özel hukuka yeni uygulama

  Kazada ölen Dışişleri mensupları anıldı

  Yeni TMK sansür tehlikesi taşıyor

  Komşudan destek

  AKP’li Ayar’dan Mumcu'ya tazminat

  Çanakkale Boğazı karayolu gibi

  Kamyon otomobili ezdi: 4 ölü, 2 yaralı

  ÖSS sonuçları gelecek hafta

  OKS tercih işlemleri başladı

  Şırnak’ta saldırı: 2 polis şehit

  Sigara kurbanları artacak

  Mantar hastalıklarını hafife almayın

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004