Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Mevlânâ filmine eleştiri

Senarist Yönetmen Nurettin Özel, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Mevlânâ filmi yapma kararı almasının sevindirici olduğunu, ancak senaryosunun ABD’ye gönderilmesini yanlış bulduğunu söyledi.



Uşak’ın tarihî evleri restore edilecek

Uşak şehir merkezinde bulunan ve bakımsızlıktan yıkılma tehlikesi geçiren tarihî yapıların korunmasına ilişkin plan hazırlıklarının tamamlandığı bildirildi. Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Özköse, koruma planının onaylanmasının ardından tescil edilen tarihi evlerin, restorasyon ve cephe düzenlemelerinin yeniden yapılacağını belirtti.



Minyatür san’atının son temsilcisi

Balıkesir’in Havran İlçesi’nde yapılan minyatür atlar ve at arabaları ilgi görüyor. 45 senedir minyatür san’atıyla uğraştığını ve kendisinden başka hiç kimsenin bu işi yapmadığını belirten 57 yaşındaki Ahmet Büken, ata yadigârı dediği minyatür sanatını devam ettirebilmek için oğlu Ceyhun Büken’i yetiştiriyor



Karacabey’de Altın Karagöz rüzgârı

7 Temmuz günü başlayan 20. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması, ekiplerin farklı bölgelerde gerçekleştirdiği gösterilerle ilklere imza atıyor. Daha önce İnegöl, Gemlik, Mudanya ve Kestel’de gösteri yapan ülke toplulukları, önceki gece Karacabey’de sahne aldı.



Fethiye’de fosil sergisi açıldı

Turizm beldesi Fethiye’de deniz ürünleri, tavşan başı, kuş ve bitki fosili sergisi açıldı. Amerika Association Of Collegiate Business Scholls(AACBS) öğretim üyeliği yapan Dr. Muhammet Gündoğdu tarafından Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi (FBKM) Sergi Salonu’nda açılan sergide 11 canlı fosili bulunuyor.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004