Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Basayev öldü, cihad devam edecek

Çeçen direnişçilerin sözcüsü Mevladi Udugov, Çeçen lider Şamil Basayev’in öldürülmesinden sonra yaptığı açıklamada, “Basayev öldü, ama cihad devam ediyor” dedi. Udugov, Kavkazcenter.com sitesinde yayınlanan mesajında, “Cihadlarından asla pes etmeyecek ve düşmanlarının kim olduğunu bilen yeni kuşak Müslümanlar gidenlerin yerine geliyor. Cihad sürüyor” ifadesini kullandı.


Srebreniça katilleri hâlâ yakalanamadı

Yaklaşık 8 bin Müslümanın hayatını kaybettiği Srebreniça katliamının üzerinden 11 yıl geçti. Ancak katliamın baş mimarları kabul edilen Bosnalı Sırpl

Gazze en büyük cezaevi

Filistin’in Rusya Büyükelçisi Dr. Baker Abdel Monem, İsrail tarafından abluka altında tutulan Gazze bölgesinin dünyanın en büyük cezaevi olarak Guines


  Nejad: Siyonist rejim çıkmaz sokakta

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad,‘’siyonist rejim’’ diye tabir ettiği İsrail yönetiminin ‘’düşmek ve yok olmak üzere’’ olduğunu söyledi.


  İsveç’te inanca saygı

Göteborg şehrindeki ülkenin en büyük eğlence parkı Liseberg, başörtülü çalışanlarına özel başörtü tasarladı. Parkın başörtü tasarlama kararı ise; başörtüsü taktığı gerekçesiyle iş başvurusu geri çevrilen bir bayanın daha sonra Ayrımcılık Ombudsmanı kararıyla işe alınmasıyla alındı.


  Bush, Prodi hükümetine yalvardı

ABD Başkanı George Bush, İtalya’da Romano Prodi başkanlığındaki yeni sol hükümetin Afganistan’dan birliklerini çekmeyeceğini umduğunu söyledi.


  Kürtler düzenli ordu kuruyor

Irak Devlet Başkanı Celal Talabani, Kuzey Irak’ın savunmasını yapacak kapasitede modern bir gücün oluşturulmasına ihtiyaç olduğunu açıkladı.


  Papaz günah çıkardı

Polonya’da tanınmış bir papaz, komünist rejim döneminde yıllarca gizli polis adına çalıştığını itirafetti.


  Taliban, yeni İngiliz askerlerine hazır

Taliban, Afganistan’ın güneyine gelecek İngiliz askerlerini yeni saldırılarla karşılayacaklarını açıkladı. Taliban komutanlarından Molla Hayat Han, Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, ‘’İngiliz askerlerine acımasızca saldıracağız. Kaçmak zorunda kalacaklar’’ dedi.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004