Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

301’de uygun içtihad fırsatı kaçırıldı

Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in avukatı Fethiye Çetin, gazeteci hakkında verilen mahkumiyet kararının onanmasıyla ilgili kararın kendilerine tebliğ edilmesinden sonra Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) başvuracaklarını açıkladı.


İsrail devlet terörü uyguluyor

Filistin’in Ankara Büyükelçisi Nebil Maruf, “İsrail, vahşi bir şekilde yürüttüğü operasyonlarla örgütlü devlet terörü sergiliyor” dedi. Elektrik sıkın

Kınamak yetmez

TBMM TürkiyeFilistin Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, TBMM çatısı altında bulunan Dostluk Gruplarının başkanlarına bir mek


  İskeçe Müftüsüne AİHM desteği

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Batı Trakya İskeçe seçilmiş müftüsü Mehmet Emin Aga’nın yaptığı iki başvuruyla ilgili Yunanistan’ı mahkûm etti. AİHM, Yunanistan’ın, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin (AİHS) din ve vicdan özgürlüğüyle ilgili 9. maddesini ihlâl ettiğine hükmetti.


  Arınç: Lenin’le ilgili sözüm espriydi

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Moskova ziyareti sırasında Lenin’in mozolesini ziyaret öncesi şaka yollu sorulan bir soruya, kendisinin de esprili bir cevap verdiğini söyledi.


  Vakıf üniversiteleri ateş pahası

Vakıf üniversitelerinin çoğunluğu, 2006-2007 akademik yılı ücretlerine yüzde 5-28 arasında değişen oranlarda zam yaptı.


  Asgarî ücret değil, istihdam vergileri düşürülsün

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, ‘’iktidarın, IMF ile asgari ücretin düşürülmesi konusunu tartışmasını dahi abes bulduğunu ve şiddetle kınadığını’’ belirtti.


  Çelişkili beyanlar desteği azaltıyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ‘’Türkiye’nin AB üyelik görüşmeleri için siyasi kararı alan politikacıların, zaman zaman çelişkili beyanlarda bulunmaları Türk kamuoyunun desteğini azaltmaktadır’’ dedi.


  Kur’ân kursları dolup taşıyor

Okulların tatile girmesiyle birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Türkiye çapında camilerde çocuklara yönelik başlatılan “Yaz Kur’an Kursları” büyük ilgi görüyor. Gemlik İlçesi’nde de camiler Kur’an kursuna devam eden çocuklarla şenlendi.


  ‘Atabeyler’için 24 yıl istendi

Kamuoyunda “Atabeyler Grubu” olarak bilinen soruşturma kapsamında, 2 emniyet müdürü, 2 subay ve 2 astsubayın da aralarında bulunduğu 10 kişi hakkında “hükümetin görevlerini yapmasını engellemeye teşebbüs için anlaşma” suçundan iddianame hazırlandı.


  Danıştay’dan TÜPRAŞ’a onay

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, 13. Dairenin, TÜPRAŞ’ın yüzde 51’lik hissesinin özelleştirilmesine imkan tanıyan Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) kararı, ihale ilanı, ihale şartnamesi ve ihale komisyonu satış kararının iptal talebinin reddine ilişkin kararını onadı.


  Sezer, İsrail için devlet zirvesini toplasın

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır, İsrail’in Filistin başta olmak üzere Ortadoğu’da yaptığı katliamı kınayarak, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in devlet zirvesini toplayıp Türkiye’nin bu konudaki tavrını netleştirmesini istedi.


  AKP Balçova’ya bomba

İzmir’de AKP Balçova İlçe Teşkilatının bulunduğu binada poşet içinde bırakılan ses bombası patladı. Patlamada ölen ya da yaralanan olmadı.


  MÜSİAD ile Kızılay arasında işbirliği

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Türk Kızılayı ile ortak çalışma protokolü imzaladı.


  956 kişiye bir dernek düşüyor

Türkiye’de her 956 kişiye bir dernek, her 14 bin 718 kişiye de bir vakıf düşüyor.


  Başbakan’a hakarete 11 ay hapis cezası

Gaziantep’te şehit oğlunun cenaze töreninde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan Ahmet Kömür, 11 ay 25 gün hapisle cezalandırıldı.


  Karikatür raporu Erdoğan'da

Diyanet İşleri Başkanlığı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve kabine üyelerine İslam dünyasını ayağa kaldıran “karikatür” kriziyle ilgili 192 sayfalık bir rapor sundu.


  Diyanet’ten hacı adaylarına 2 öğün yemek müjdesi

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Fikret Karaman, kadın hacı adaylarının daha rahat ibadet yapabilmesi için hem Mekke’de hem Medine’de 2 öğün yemek dağıtmayı planladıklarını bildirdi.


  Güneydoğu’da susuz yaz

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki 5 ilde toplam 678 yerleşim biriminde içme suyu sıkıntısı yaşanıyor.


  ÖNDER: Sorumlular hesap vermeli

İmam hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) Yönetim Kurulu yapılan yazılı açıklamada Danıştay’ın verdiği bir kararla Meslek Lisesi öğrencilerinin magdur edildiğine dikkat çekildi.


  Çanakkale Boğazı’na dev Türk bayrağı

Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanlığı, kent tarihiyle özdeşleşen “Dur Yolcu’’ yazısının üzerine, 96 metrekare ebadında dev Türk bayrağı dikti.


  Yüksekova’da şarbon karantinası

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde şarbon vakası nedeniyle 4 köy ve 1 mezranın karantina altına alındığı, yaklaşık 30 küçükbaş, 50 büyükbaş hayvanın da telef olduğu bildirildi.


  Başörtüsü başrolde

Almanya’da Türk nüfusunun üç milyona yaklaşmış olması, medya sektöründe de Türk kültürü ile ilgili programlara ilginin artmasına sebep oluyor.


  Meme kanserinden korunmanın yolları

Dokuz Eylül Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Özgül Karayurt, kadınların günlük beslenmede A, C ve E vitaminlerinin alımının arttırılmasının, menopoz öncesinde meme kanseri gelişme riskini azalttığını açıkladı.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004