Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İsrail terörü sınır tanımıyor

Gazze'ye yönelik saldırılarında en az 80 Filistinliyi daha katleden İsrail’in Lübnan’a başlattığı saldırılarda, aralarında çocukların da bulunduğu 50’den fazla kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı. Lübnan’da stratejik önemi olan tesisleri ve havaalanını bombalayan İsrail, 10 köprüyü de havaya uçurdu. İsrail Genelkurmay Başkanı, başnekt Beyrut'u da vurabilecekleri tehdidinde bulundu.


ABD İsrail’i değil, Suriye ve İran’ı suçladı

ABD yönetimi, Hizbullah’ın iki İsrail askerini kaçırmasından Suriye ve İran’ı sorumlu tuttu. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Frederick Jon

İsrail, Filistin Dışişleri Bakanlığını da vurdu

İsrail füzeleri Gazze’deki Filistin Dışişleri Bakanlığı binasını vurdu. Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, 01.40 sularında pilotsuz uçaklardan at


  Fransa ve Rusya: İsrail ölçüyü kaçırıyor

Fransa Dışişleri Bakanı Philippe Douste-Blazy, İsrail’in, Beyrut havaalanının bombalanması dahil olmak üzere Lübnan’da düzenlediği saldırılarla ölçüyü kaçırdığını söyledi.


  ‘ABD, Irak’ta askeri darbe planlıyor’

Irak’ta yayın yapan bir Şii gazetesi, ABD Yönetimi’nin Irak’ta askerî darbe yapılmasını planladığını iddia etti. Gazeteye göre yeni askeri diktatör, Saddam Hüseyin gibi baskıyla halk üzerinde hakimiyet kuracak.


  El Menar Televizyonu da vuruldu

İsrail’in, Lübnan’ın başşehri Beyrut’un dışında vurduğu Hizbullah’a ait mevzinin, örgütün El Manar televizyonu olduğu bildirildi.


  21 Taliban üyesi öldürüldü

Afganistan’ın güneyinde koalisyon güçleriyle Afgan askerlerinin 21 Taliban üyesini öldürdüğü bildirildi Helmand valisinin sözcüsü Gulam Muhittin, 200 kadar Taliban militanının dün 4 araçla Nevzad kasabasına gelerek, Afgan askerleriyle koalisyon güçlerinin bulunduğu bir karargahı kuşattığını söyledi.


  AB, “İsrail’i kınayamama gerekçesini” açıklayamadı

AB, “Lübnan’da aralarında çocukların da bulunduğu onlarca masum insanı öldüren ve Beyrut havaalanını bombalayan İsrail’in neden kınanamadığını” açıklayamadı.


  Medya müzakere masasında

Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) katılım müzakerelerinde 10’uncu fasıl olan bilgi toplumu ve medya ile ilgili ayrıntılı tarama toplantısı başladı.


  AB’den Microsoft’a 280 Milyon Euro ceza

Avrupa Birliği Komisyonu, Amerikalı yazılım devi Microsoft’un 2004 tekel kararına uymadığı için 280.5 Milyon Euro ceza verdi. Komisyon, Microsoft’a 31 Temmuz’dan itibaren günlük 3 Milyon Euro ceza verebileceği tehdidinde bulundu.


  Sporculara uzaydan takip

Futbolculara vücutlarına yerleştirilecek çipler sayesinde maç esnasında taktik verilecek.


  Düşünerek bilgisayar kullandı

İngiltere’de felçli bir adam, yeni bir beyin sensörü sayesinde, düşünerek bilgisayarın imlecini hareket ettirebildi.


  Parayla saadet olmaz

178 ülke arasında yapılan “Mutlu Ülkeler” sıralaması paranın her zaman mutluluk getirmediğini bir kez daha ortaya koydu.


  ‘Dünya Mirasları Listesi’ndeler

Çin’de pandaların yaşadığı 10 bin kilometrekarelik dağlık sığınak da UNESCO’nun Dünya Mirasları Listesi’ne alındı.


  Su ve pirinçle yaşıyor

Çin’in güneybatısındaki Çonçin şehrinde yaşayan 81 yaşındaki yaşlı nine, hayatını çok az miktarda su içerek ve pirinç yiyerek sürdürüyor.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004