Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Çalışanlardan IMF’ye tepki

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Genel Başkanı Resul Akay, ‘’Gelişmekte olan ülkelerde yoksulluğun azaltılması, refahın yükseltilmesi IMF’yi asla ilgilendirmemektedir’’ dedi. Akay, yaptığı yazılı açıklamada, ‘’IMF’nin istihdam artırmaya dönük önerilerini’’ hatırlatarak, ‘’Türkiye’de birçok emeklinin, karnını doyurmak için havanın kararmasını bekleyerek, pazar atıklarını didiklediğini’’ belirtti.


Bakü-Ceyhan’da ilk petrol

Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) petrol boru hattının açılış töreninde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BTC’nin bölgenin çehresini değiştirecek strateji

KOP ile 621 bin hektar arazi suya kavuşacak

Sürekli buharlaşmaya bağlı tuzlanma sebebiyle üçte biri tuzlu ve verimsiz topraklardan oluşan Konya Ovası’nda, Konya Ovaları Sulama Projesi’nin (KOP)


  Memur enflasyon farkını isteyecek

15 Ağustos’ta toplu görüşme masasına oturacak memurlar, hükümetten öncelikle reel kayıplarının karşılanmasını isteyecek.


  İhracattan dönen sebze-meyveye izin yok

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Türkiye’den ihraç edilen ancak çeşitli nedenlerden dolayı geri dönen ürünlerin, kontrollerde olumsuzlukla karşılaşılması durumunda, içi piyasaya girişine izin verilmemesi ve bu ürünlerin dağıtımının engellenmesini istedi.


  Konut kredisi kullanımı durdu

Bu yılın ilk yarısında haftada ortalama 340 milyon YTL’lik bir büyüme hızıyla artan konut kredileri, aylık faiz oranlarının yüzde 2’ye kadar yükseldiği bu ayın ilk haftasında sadece 37.6 milyon YTL arttı. Toplam tüketici kredileri ise 111 milyon YTL artarak 42.1 milyon YTL oldu.


  İTO Giyimkent temsilciliği açıldı

İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) Giyimkent Bölge Temsilciliğinin yeni hizmet binası törenle açıldı.


  Petrolde yeni rekor

Uluslararası piyasalarda petrolün varil fiyatı yeni rekorlar kırdı.


  İsrail piyasaları da vurdu

Ekonomi Servisi - 33Ortadoğu’daki gerilim piyasaları sarstı. İsrail’in Gazze’ye girmesi ve ardından Lübnan’a düzenlenen saldırıyla Ortadoğu’daki tansiyon yükseldi.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004