Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Merkez Bankası polemiği sürüyor

CHP Ankara Milletvekili Yakup Kepenek, Merkez Bankası İdare Merkezinin İstanbul’a taşınmak istenmesini soru önergesiyle TBMM gündemine getirdi.

Devlet Bakanı Ali Babacan’ın cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, Kepenek, önergesinde şu sorulara yer verdi: “Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası İdare Merkezinin İstanbul’a taşınmak istenmesinin gerçek nedenleri nelerdir? Bu tutumunuz Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasının yasal olarak güvence altına alınan bağımsızlığını hiçe saymak değil midir? Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasını taşıma amacı 1950’den bu yana devlet yönetimini aşama aşama İstanbul’a taşıma politikasının yeni bir örneği midir?’’ CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, da Merkez Bankası’nın İstanbul’a taşınması düşüncesinin çok önemli bir yanlış olduğunu söyledi.

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Başkanı Şaban Erdikler ise, ‘’Öncelikle SPK’dan BDDK’dan başlayarak, akabinde Merkez Bankasının İstanbul’a nakli doğru olacaktır’’ dedi. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, Merkez Bankası İdare Merkezinin İstanbul’a taşınması kararını desteklediklerini bildirdi.

DYP Genel Başkan Yardımcısı Saffet Arıkan Bedük, ‘’Bu Hükümetin asıl niyeti İstanbul’u finans merkezi yapmak değil, insanları tedirgin etmek, kadrolaşmayı gerçekleştiremedikleri her kuruluş gibi bu kuruluşlarda çalışanları işinden etmektir’’ dedi. Devlet Bakanı Ali Babacan’ın, Merkez Bankası İdare Merkezi, BDDK, SPK, Ziraat Bankası ve Halk Bankası genel müdürlüklerinin İstanbul’a taşınacağını söylemişti.

/ ANKARA

05.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Enflasyonda erken tırmanış

  Merkez Bankası polemiği sürüyor

  İşsizlik hâlâ en önemli sorun

  Tarım Kredi'den modern besiciliğe destek

  BTSO, TOBB’a akredite oldu

  İhraç malı taşıyan araçlara vergisiz yakıt

  Kepez limanı, deniz hudut kapısı oldu

  Hazır giyim sektörüne eleştiriler haksızlık

  Gül üreticisine 3,5 milyon YTL

  Ramstore Kırgızistan’da

  Bebe ve çocuk fuarı açıldı

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004