Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kariyer

Ciddiyet ve güven insanı

Her zaman gülümsemezdi. Çok az tebessüm ederdi. Ciddiyetinin yaratılışından kaynaklanan tarzı, ilk görünüşte resmî ve sıkıcı bir imaj verebilirdi. Yakınlaştıkça ve tanımaya başladıkça, yufka yüreğini ve sabırlı düşünce meleğini fark ederdiniz.

Aynı şekilde az konuşurdu. Dinlemeyi tercih ederdi. Her zaman dinlemezdi. Konunun ilgisini çekmesi şarttı. Tekrarlardan hoşlanmazdı. Özetini ve özünü kavramaya çalışır ve ilgi alanına göre derinleşir veya ilgisizleşirdi.

Konuşmada aşırı tasarrufa girmesi, çevresinde muhabbet zeminini kıssa da, insanî bakışındaki masumiyet ve zamanla yansıttığı iç sıcaklığı, diyaloğu engellemiyordu. Uzun uzun düşünür, karar vermede acele etmezdi. Konunun teferruatına hakim olana dek kararını geciktirirdi. Gözlem dönemini önemserdi.

İş ortamında çalışkanlığı, sessizliği ve akıllı çözümleri ile dikkat çekerdi. Abartıya girmez, ancak yürüttüğü projelerde iddialı tavırlar sergilerdi. Mesleğinin inceliklerine vakıftı. Kendi alanı dışına çıkmazdı.

Araştırmacı kişiliği, uzlaşmacı karakteri ve ilkelerinde ısrarcı davranan aykırılığı, farklı bileşenleri bünyesinde eritmiş olmanın olgunluk düzeyini gösteriyordu.

Erken uyuyan biri olarak, sabahın ilk müşterisiydi. Seher bülbülü onunla coşar ve arkadaş olurdu adeta. Gün doğmamış saatlerin yalnızlaştıran iç varlıklarına misafir eden müstesna anlarına aşinaydı. Derinliğini, fikri inkişafını ve kendini muaheze etme fırsatlarını, sabahın bu erken feyzine borçluydu.

Yürüyüşü yavaş, seriliği kalıcıydı. Ritmik hareketleri ve dozajında tepki yüklediği bedeni, onun sağlıklı duruşunun ve sağlıklı fikirlerinin temsilcisiydi.

Olumsuzluklardan uzak durur, olumludan yana açık tavır koyardı. Samimiyetini net bir şekilde hissettirirdi. Heyecanı, anlam yüklü konuşmaları ve kontrolü elden bırakmayan iradesi, güvenilirlik değerini ve paylaşım kalitesini sağlardı.

Her şeye üzülmeyecek kadar seçici, yaşadığı zorluklar ve ani aksilikler karşısında panik yapmadan, soğukkanlı kalmayı başaracak kadar örnek bir şahsiyetti. Teşvik eder, cesaretlendirir, başarıyı kutlardı.

Yüksek fikirlerin yüceltici coşkusundan çok haz alırdı. Yeni fikirlerin ve emek ürünü yaklaşımların gayretli ve fedakâr işleyişini takdir eder, destekler ve kendisi yapmış gibi sahiplenirdi.

Hayatın iniş çıkışlarına, meşakkatlerine ve hak etmediği davranışlara maruz kaldığında, ilkeli kalmayı, sabretmeyi ve kendini gözden geçirmeyi tercih ederdi. Kusuru başkasına atmaz, sorumluluktan kaçmaz ve sonuçlara razı olurdu. Kendini sorgular, eksiğini tesbit eder ve çözümü bulana kadar öğrenmeye çalışır ve belirlediği yeni adımları atardı.

Anlaşılmadığında olumlu sonuçları göstermeyi ve çalışma azmini ortaya koymayı yeğlerdi. Çaresiz bir beyanın ve vazgeçirici bir kanaatin etkili olmasına tahammül edemezdi. Alternatifini bulmaya çalışırdı. Müsbetini ortaya koyardı. Çıkış yolu bulurdu.

Faaliyetin mutluluğunu yaşar ve etrafına yayardı. Moral insanıydı. Disiplinli ve düzenli iş hayatı, diğer sosyal davranışlarına ve etrafı görmesine engel olmuyordu. Çevresinin değerlendirmelerine ve beklentilerine önem verir, onların görüşlerini dikkate alırdı. Kendi zihni süreçlerinde içselleştirdiği konuları öncelikle gündemine alırdı.

Kendisini, sade bir hayatın dolu dolu muhteva yüklemesine adamıştı. Okuduğunun farklı açılımlarını düşünür ve yeni kavramlarla anlamlandırmayı severdi. Sohbet ortamları düzey arttırıcı bir seyirde devam ettiği müddetçe, böyle ortamların müdavimiydi.

Beklentilerini hazmetmiş ve yetenekleriyle barışık yaşamayı hedeflemiş bir çizgisi vardı. Halinden memnundu. Kaderine razıydı. Şükür boyutunu hiç ihmal etmezdi. Mutluluğunu yansıtmaktan ziyade yaşardı. Etrafına huzur ve güven verirdi.

Kendisi için değil, idealleri için yaşardı. Daima maksadına yürürdü.

İsmail BEREKET

05.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Başlıklar

  Mobbing

  Ciddiyet ve güven insanı

  Hayatı ciddiye almak veya oyun olarak algılamak

  HAFTANIN HİKÂYESİ

  Kendin olmak

  Yabancılarla çalışmanın incelikleri

  ZEKÂ KIRINTISI

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004