Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kariyer

Kendin olmak

Büyük bir firma ile iş görüşmesine gitmeden önce özgeçmiş doldurdum. Ön görüşmeden sonra şirketin insan kaynakları müdiresi ile mülâkata girdik. Rakiplerim oldukça fazla ve kâğıt üzerinde benden çok çok avantajlı durumda idiler. Üstelik hepsi takım elbiseli ve gayet şık giyinmişlerdi.

İçlerinde sadece ben spor giyimliydim. Beyaz bir keten pantolon ve mavi-beyaz kareli gömleğimi giymiştim, üstelik kravat da takmamıştım, çünkü kendimi böyle daha iyi hissetmiştim, en azından mülâkatta rahat olmak istiyordum...

Sonuç olarak bir sürü insan “O mülâkata” girdik. Sıra bana geldiğinde ezbere konuşup, klişe lâflar etmek yerine inandığım ve bana ait olan özellikleri, beklentilerimi, amacımı ifade ederek salondan ayrıldım. Yarım saat sonra sonuçları telefon aracılığı ile bildireceklerini söylediler. Mülâkattan çıktığımda kafama takılan ve keşke şunu da söylese idim diyeceğim bir şey yoktu.

Mülâkata girdiğimiz arkadaşlarla yakınlarda bir yerlere gidip bir şeyler içerken herkesin gözü cep telefonundaydı. İlk olarak yanımdaki arkadaşımın telefonu çaldı ve müjdeli haberi alıp, eğitim toplantısına dâvet edildi. O an herkesin kendi telefonunun çalmasını ve aynı haberi almayı istediklerinden emindim Arkadaşımı ilk tebrik eden ben oldum. Diğer arkadaşlar da nezaketen tebrik ettiler ve gergin bir bekleyiş başladı. Derken benim telefonum çaldı. Mülâkatı geçtiğimi söyleyip eğitim için davete ettiler.

İşe kabul edilmiştim. Sebebini sorduğumda “Kendin gibiydin” cevabını aldım.

M. Ali KAYA

05.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Başlıklar

  Mobbing

  Ciddiyet ve güven insanı

  Hayatı ciddiye almak veya oyun olarak algılamak

  HAFTANIN HİKÂYESİ

  Kendin olmak

  Yabancılarla çalışmanın incelikleri

  ZEKÂ KIRINTISI

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004