Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Gerets: Şanssızdık

Galatasaray Teknik Direktörü Erik Gerets, Ankaraspor karşısında kazandıkları iki penaltı atışından faydalanamamalarını şanssızlık olarak niteledi. Gerets, karşılaşmadaki ilk hedeflerinin gol yememek olduğunu ancak ilk golü Ankaraspor’un bulduğunu ve ardından defansa çekildiğini belirterek, ‘’Golden sonra iyi oynadık. Çok sayıda pozisyon bulduk ama bunlar gol olmadı. Hakan’ın penaltı kaçırmasına üzüldüm. Bu karşılaşmada çok sayıda gol pozisyonu üretti. Penaltıyı gole çevirse bu karşılaşmanın kralı olacaktı’’ diye konuştu.

Hasan Şaş ve Necati’yi ilk 45 dakikadan sonra oyundan almasının sebebini belirtmeyen Gerets, yeni transfer Carrusca’nın performansına ilişkin soruya ise ‘’Futbolu iyi bildiği ve kaliteli oluşu ortada. Hakan Şükür’ü attığı bir pasla gol pozisyonuna sokuşu bunun bir göstergesi. İyi bir futbolcu’’ cevabını verdi. Gerets, Şampiyonlar Ligi mücadelesinde Boleslav maçının havasının farklı olduğunu ve o maçta daha iyi olacaklarını dile getirdi.

06.08.2006


 

Kocaman, kaleci Hakan’ı övdü

Ankaraspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, ‘’Stratejik hatalar yaptığımız bir maç oldu. Ancak Galatasaray’dan puan almak da kolay değildi’’ dedi.

Galatasaray ile oynadıkları ligin ilk maçının ardından düzenlenen basın toplantısında 1-1 biten maça ilişkin değerlendirmeler yapan Kocaman, şöyle konuştu: ‘’Maçta ilk golü bulduktan sonra bunu korumak istedik. Ancak 1-1’den sonra bu gole cevap veremedik. Ligi şampiyon olarak tamamlamış olan Galatasaray’dan puan almak da kolay değildi. Kalecimiz Hakan hazırlık döneminde oynanan maçlarda güven verdiği için bugün görev yaptı. Kurtardığı penaltılar bir kalecinin yiyebileceği vuruşlardı. Ama o bu vuruşların gol olmasına izin vermedi. Umarım daha iyi bir kaleci olur ve Türkiye iyi bir kaleci kazanır.’’

06.08.2006


 

Gökşen: Carrusca henüz hazır değil

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Gökşen, Turkcell Süper Ligi 2006-2007 sezonu açılış maçında Ankaraspor’la 1-1 berabere kalmalarının sürpriz olduğunu söyledi.

Arjantinli yeni transfer Marcelo Adrian Carrusca’nın henüz hazır olmadığının gözüktüğünü anlatan Fatih Gökşen, ‘’Bence Carrusca’nın takımla henüz iki antrenmana çıkması ve hazır görünmemesi bizi bir kişi eksik oynattı. Kondisyon eksiği nedeniyle ikinci yarıda performansı daha da düştü’’ dedi.

Ayrıca, maç içinde Necati’nin kaçırdığı penaltı pozisyonu sonrası Hasan Şaş’la bu oyuncunun saha içinde tartışmasına da değinen Gökşen, bu tartışmanın nedeninin her şeye yorulabileceğini kaydederek, ‘’İki oyuncumuz da kaçan penaltının üzüntüsü içerisindeydi. Stres, sinir ve bir de sıcak hava eklenince bunlar yaşanabiliyor’’ ifadelerini kullandı.

06.08.2006


 

F. Bahçe’de Lugano bilmecesi

Fenerbahçe transferin son gününde, hatta son saatlerinde kadrosuna kattığı Lugano’yu resmi internet sitesine bile koymadı. Bu durum kafalarda soru işaretleri bırakıyor.

Bu sezon istediği transferleri bir türlü yapamayan Fenerbahçe transferin son gününde flaş bir transfer yaptı. Ajanslara düşen Lugano Fenerbahçe’de haberi Sarı Lacivertli camiayı heyecanlandırırken Lugano’nun “Uluslar arası transfer sertifikası” yetişmediğinden dolayı Şampiyonlar Ligi ön eleme maçlarında oynayamayacak olması camiayı üzdü.

Haber7.com’un haberine göre Lugano’nun Fenerbahçe’ye transferi ve evraklarının hem UEFA’ya hem de TFF’ye yetişmesi için büyük uğraşlar veren Asbaşkan Mahmut Uslu kısıtlı sürede gerekli evrakları yetiştiremedi, kısacası Saod Paolo’yu ikna edemedi. Bu durum Fenerbahçe için büyük hayal kırıklığı olurken Lugano’nun Fenerbahçe’ye şu veya bu şekilde transfer oldu haberi kulübün resmi internet sitesinde bile yayınlanmadı.

06.08.2006


 

Süper Ligde 5 maç daha var

Turkcell Süper Ligin ilk haftasında bugün beş maç daha oynanacak. Bütün karşılaşmaların başlama saati 20:00. İşte program ve hakemler:

Bursa - A. Gücü

M. Kamil Abitoğlu

G. Antep - Denizli

Hüseyin Göçek

Sivas - G. Birliği

Süleyman Abay

Antalya - Ç. Rize

İsmet Arzuman

Konya - Sakarya

Çetin Sarıgül

06.08.2006


 

Alman basını Nowitzki’yi göklere çıkardı

Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen Süper Cup Turnuvası kapsamında Türkiye (A) Milli Erkek Basketbol Takımı’nın Almanya’ya 70-56 yenilmesinden sonra, Alman basını, Dirk Nowitzki’nin oyununu ön plana çıkarttı.

Berliner Kurier gazetesi, ‘’Berlin Nowitzki’yi alkışlıyor’’ başlığıyla verdiği haberde, Alman Milli Takımı’nın özellikle defansta başarılı olduğunu ve Türk Milli Takımı’nın ilk 5 dakika boyunca sayı yapmasına izin vermediğini yazdı. NBA’de oynayan Nowitzki’nin, yaptığı 12 sayıyla seyircilerin gönlünde taht kurduğu, Türk Milli Takımı’nın ise kötü oynadığı görüşüne yer verildi. ‘’Berliner Morgenpost’’ gazetesi de, ‘’Nowitzki Almanya’ya puan kazandırdı’’ başlığıyla verdiği haberde, Nowitzki’nin, ‘’Önemli olan 2 haftaya kadar en yüksek düzeyde oynayabilmemiz’’ şeklinde konuştuğunu belirtti.

Alman Milli Takımı’nın oyun kurucusu Mithat Demirel’in ise, ‘’Bu tipik bir hazırlık maçıydı. Bacaklarımız ağırlaşmıştı. Savunmada iyi oynadık, ancak atak yaparken ritmimizi bulmakta zorlandık’’ şeklinde görüş belirttiği ifade edildi. Berlin’de yayımlanan ‘’B.Z’’ gazetesi de, ‘’Alman devler büyük çabayla finale ulaştı’’ başlığıyla verdiği haberde, Alman Milli Takımı’nın karşılaşmanın ilk yarısında fazla bir atak yapamadığı, 2. yarıda daha iyi oynadığı görüşüne yer verdi.

06.08.2006


 

Beşiktaş’ta Delgado şoku

Siyah-beyazlı takımın dün sabahki antrenmanında sol ayak bileğinden sakatlanan Matias Emilio Delgado’nun, Vestel Manisaspor maçı kadrosundan çıkarıldığı açıklandı.

Yıldız futbolcunun çekilen MR’ı sonucunda, ayak bileği bağlarında ödem ve zedelenme meydana geldiğini belirten kulüp doktoru Ayhan Optur, Delgado’nun Vestel Manisaspor maçı kadrosundan çıkartıldığını ve tedavisine başlandığını söyledi.

06.08.2006


 

Kartal, Manisa semalarında

Geçtiğimiz yıl ligde hayal kırıklığı yaşatan Beşiktaş, yeni sezona Manisa’da ‘merhaba’ diyor.

Süper Kupayı kazanarak morallenen siyah-beyazlılar, Ersun Yanal’ın talebeleriyle zorlu bir 90 dakikaya çıkıyor. Bülent Demirlek’in yöneteceği karşılaşmanın başlama saati 20:00. Beşiktaş ile Vestel Manisaspor, bugün yapacakları 2006-2007 sezonu ilk hafta maçıyla birlikte, lig tarihinde 3. kez birbirlerine rakip olacak. Ligde ilk kez geçen sezon karşı karşıya gelen iki takım arasındaki 2 maçı da Beşiktaş kazandı.

Siyah-beyazlılar lig tarihindeki açılış maçlarında toplam 28 galibiyet, 5 yenilgi, 15 beraberlik aldı. Son 4 sezondaki açılış maçlarını deplasmanda yapan Beşiktaş, 3 beraberlik, 1 galibiyet aldı.

06.08.2006


 

Nery, transferini doğruladı

Beşiktaş Ze Roberto’yu ikna edemedi ama Tigana’nın istediği Nery ile kesin anlaşmaya vardı. Brezilya’da TV Globe Televizyonuna konuşan Gustavo Nery transferi doğruladı...

Ze Roberto’dan olumlu cevap alamayan Beşiktaş, B planını devreye soktu ve transfer bombasını patlattı. Siyah - beyazlılar, teknik direktör Jean Tigana’nın ısrarla istediği Corinthians’ın 29 yaşındaki sol kanat oyuncusu Gustavo Nery ile kesin anlaşmaya vardı. Brezilya’nın en önemli televizyonlarından TV Globe’ye özel röportaj veren tecrübeli oyuncu, Beşiktaş’tan çok iyi bir teklif aldığını ve her konuda anlaştığını belirterek, Corinthians’tan ayrılmak istediğini açıkladı.

06.08.2006


 

Seyidoğlu sponsorluğundaki Kocasinan Yağlı Güreşleri bugün

Kocasinan Yağlı Güreşleri’nin bu yıl 13. sü gerçekleştiriliyor. Geçtiğimiz sene 5 – 6 bin kişinin izlediği güreşleri bu yıl 8- 9 bin kişinin izlemesi bekleniyor.

Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin güreşçileri ve güreş ağaları da dahil olmak üzere toplam 400 güreşçi Seyidoğlu Gıda sponsorluğunda gerçekleşen güreşlerde kispetlerini giyecek. Güreş müsabakaları saat 13:00’te Bahçelievler Çocuk Esirgeme Kurumu’nun bahçesinde yapılacak. Yağlı güreşçiler 11:30 civarında Bahçelievler Soğanlı Meydanı’ndan mehteran eşliğinde güreş meydanına yürüyecek.

06.08.2006


 

Rijkaard: Silâhımız kondisyon

Geçen yılı La Liga ve Şampiyonlar Ligi şampiyonu olarak kapatan Barcelona yeni sezon öncesinde de hayli iddialı.

Antrenör Frank Rijkaard yaptığı basın açıklamasında, Amerika ve Meksika turunda takımın önceliğinin kondisyon olacağını ve bu kondisyonun yeni sezonda kendilerine büyük kazançlar sağlayacağını belirtti.

06.08.2006


 

Nihat’a vize engeli

İspanya’nın Villarreal takımında oynayan Türk futbolcu Nihat Kahveci, pasaportundan kaynaklanan bir sorundan ötürü takımla birlikte İngiltere’ye gidemedi.

Villarreal’ın, İngiltere’nin Newcastle United takımıyla oynadığı hazırlık maçı için vize alınması unutulan Nihat forma giyemedi. Takımla birlikte dün havaalanına kadar giden Nihat, tüm arkadaşları uçağa binerken, kulübün vize almayı unutmasından dolayı havaalanında kalıp daha sonra otele dönmek zorunda kaldı.

06.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004