Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

735 yıllık Gökmedrese onarılıyor

Selçuklu Veziri Sahip Ata Fahreddin Ali tarafından 1271 yılında, mimar Konyalı Kaluyan’a yaptırılan Gökmedrese’de onarım çalışmalarının başlaması sebebiyle ‘’Gökmedrese İşe Başlama Töreni’’ düzenlendi. Vali Hasan Canpolat, törende, Sivas’ta onarılması gereken hiçbir eserin kalmayacağını belirterek, Gökmedrese’nin geç de olsa onarılmaya başlanmasının sevindirici olduğunu ifade etti.



Selçuklu’nun Kubbet-ül İslâm’ı Ahlat

Selçuklu döneminde ‘Kubbet-ül İslâm’ denilen 3 şehirden biri olan Ahlat’ın tarihî Selçuklu Mezarlığı’nda devam eden kazı çalışmalarının sonuçları, kitap halinde yayınlanacak.



Gençler İEF film atölyesinde buluşacak

Yoğun ilgi gören, geçen yıl başlatılan ‘’Gençler İçin Film Atölyesi’’ projesinin, 1-10 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 75. İzmir Enternasyonal Fuarında (İEF) bir kez daha açılacağı bildirildi.



Kitap için asla erken değil

Çocuğunuza kitap okumaya başlamak için beklemeniz gereken herhangi bir yaş yok. Uzmanlara göre, bebekler bile kitaptaki resimlere bakabilir, okuduğunuz kelimelerdeki ritmi, kafiyeleri fark edebilir ve sizin çıkardığınız sesleri taklit etmeye çalışabilir.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004