Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İsrail'de hesaplaşma dönemi

İsrail’in Lübnan’da Hizbullah’a yönelik saldırılarının ardından gerçekleştirilen bir anket, halkın çoğunun Savunma Bakanı Amir Peretz’in istifasını istediğini ortaya koydu.

Ankete göre katılımcıların çoğu bir aydan fazla devam eden savaşın soruşturulması için bir de komisyon kurulmasını istiyor. Askerî geçmişi olmayan Başbakan Ehud Olmert de savaş yönetiminden dolayı oldukça eleştiri almıştı. Olmert’in siyasî kariyerinin BM ateşkesini kabul etmesi ve Hizbullah’a karşı bir üstünlük sağlayamamasından dolayı sallantıda olduğu belirtiliyor.

Maariv gazetesi tarafından gerçekleştirilen ankete göre katılımcıların yüzde 70’i, İsrail’in kaçırılan iki asker kurtarılmadan BM ateşkesinin imzalanmasına karşı. Yüzde 40’lık bir kesim de Başbakan Olmert’in savaş performansından memnun olduğunu dile getirmiş. Bu oran temmuz ayında yapılan bir ankette yüzde 80 çıkmıştı. Geçtiğimiz ay Peretz’den duyulan memnuniyet yüzde 60 çıkarken, Maariv’in araştırmasına göre bu oran şimdi 28’e gerilemiş durumda. Katılımcıların neredeyse yarısı da (yüzde 49) Olmert’in, savaş sırasında İsrail’in verdiği kayıplardan sorumlu olduğunu düşünüyor. Yine katılımcıların yüzde 66’sı, savaşı kimsenin kazanmadığını düşünürken, yüzde 53’lük bir kesim ise İsrail’in ateşkesi kabul etmek yerine devam etmesinden yana görüş belirtiyor.

/ KUDÜS

17.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Lübnan’a önce Gül gitti

  Evleri artık harabe

  Hâlâ ceset çıkıyor

  İsrail: Çekilmeyiz

  Bush’tan Irak halkına: Nankörler

  İsrail'de hesaplaşma dönemi

  Yolcu takibinde ayrımcılık Müslümanları kızdırdı

  Filistin’de millî birlik hükümeti kurulacak

  PKK’nın kuruluş günü Öcalan Merkezi kapatıldı

  KKTC, dâvâsını Orta Asya’da anlatacak

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004