Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Fener’de ‘Biryol’ bulamadı

‘’Gol Kralı’’ Zafer Biryol’un bir sezonluk Fenerbahçe serüveni tam anlamıyla hüsranla bitti. 2003-2004 sezonunda Konyaspor formasıyla 33 maçta 25 gol atarak, ‘’Gol Kralı’’ unvanını alan Zafer Biryol, Fenerbahçe’de forma bulmakta oldukça zorlandı. 29 Ağustos 2005 tarihinde attığı imzayla sarı-lacivertli kulüple 3 yıllık sözleşme imzalayan Zafer Biryol için Fenerbahçe macerası sadece 1 sezon sürdü.

Fenerbahçe ile 2 yıllık daha sözleşmesi bulunmasına rağmen önceki akşam yapılan açıklamayla Bursaspor’a verilen 30 yaşındaki Zafer, sarı-lacivertli takımda resmi maçlarda sadece 33 dakika sahada kaldı, gol atamadı.

Transferinin ardından geçirdiği ciddi sakatlık sebebiyle uzun süre forma bulamayan Zafer Biryol, geride kalan 2005-2006 sezonunda Turkcell Süper Ligi’nde 2, Fortis Türkiye Kupası’nda da 1 maçta, sonradan oyuna dahil oldu. Ligde 17. haftadaki Denizlispor ve 20. haftadaki Samsunspor maçlarında 82. dakikalarda oyuna dahil olan Zafer, lig maçlarında toplam 16 dakika sahada kaldı.

Millî formayı 5 kez giydi

Deneyimli futbolcu, Fortis Türkiye Kupası’nda ise takımının İstanbul’da Gaziantepspor ile yaptığı grup maçında son 17 dakika forma giydi. Zafer, F. Bahçe’nin bu sezon geride kalan resmî maçlarında forma giyememişti. (A) Milli Futbol Takımı’nın formasını 5 kez giyen Zafer Biryol’un 1 golü bulunuyor.

17.08.2006


 

Diego Lugana şaşırttı

Fenerbahçe’nin anlaştığı bildirilen Diego Lugano, FIFA’nın resmi internet sitesindeki röportajında oldukça ilginç sözler sarfetti.

FIFA.com’a konuşan Uruguaylı yıldız, en büyük futbol ülkesinin, en büyük kulübünde oynadığını söyleyerek, “Ailem ve ben burada mükemmel bir şekilde ağırlanıyoruz. Avrupa’da oynamayı düşünmüyorum. Eğer bir gün ayrılmak zorunda kalırsam bu kesinlikle kişisel kariyerim ve maddi sebepler için olur” diye konuştu.

Fenerbahçe’ye transferini doğrulamayan Lugano, sanki bu transfer hiç ortada yokmuşçasına gelecek sezon Sao Paulo ile FIFA Dünya Kulüp Şampiyonası’nda oynama ihtimali üzerinde konuştu. Lugano, en büyük hayalinin Libertadores Kupası’nı kazanmak ve daha sonra takımıyla birlikte FIFA Dünya Kulüp Şampiyonası’nda mücadele etmek olduğunu söyledi.

17.08.2006


 

Marcelinho, Trabzonspor’a ısınıyor

Trabzonspor’un Almanya’nın Hertha Berlin takımından transfer ettiği Brezilyalı yıldız Marcelinho, bordo-mavili takıma ısınıyor.

31 yaşındaki yıldız oyuncunun, idmanlarda yaptığı sempatik hareketlerle takım arkadaşlarına uyum sağladığı gözleniyor. Trabzonspor Teknik Direktörü Sebastiao Lazaroni de, uyum sorununu kısa sürede aşması için antrenmanlarda Marcelinho ile yakından ilgileniyor. Tecrübeli teknik adam, Brezilyalı yıldızın takıma tam anlamıyla adepte olması için elinden geleni yapıyor. Kendisinden bekleneni henüz verememesine rağmen Kayserispor ve Vestel Manisspor maçlarında sahada gösterdiği mücadeleyle takdir toplayan Marcelinho da, takım arkadaşları ile olan uyum sorununu aşmak içinde elinden geleni yapıyor.

Trabzonspor antrenmanlarını izlemeye gelen bordo-mavili taraftarların da ilgi odağı olan Brezilyalı yıldız Marcelinho’nun takım arkadaşları ile olan diyaloğu ise Lazaroni’yi mutlu ediyor. Takım arkadaşları ile ve etrafındaki insanlarla kurduğu diyalog ile beğeni kazanan Marcelinho’nun 1-2 hafta sonra uyum sorununu tamamen aşacağı belirtiliyor.

Trabzon şut çalıştı

Trabzonspor, hafta sonu deplasmanda Gaziantepspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürüyor. Lazaroni yönetimindeki antrenmana milli oyuncu katılmadı. Bordo-mavili oyuncular kondisyona yönelik antrenmanın ardından şut çalışması yaptı.

Taraftara mesaj

Trabzonspor Teknik Direktörü Sebastiao Lazaroni, stada gelen herkesin aktif bir şekilde takımına destek vermesi gerektiğini belirterek, “Eğer taraftarımız aleyhimize baskı kuracak bir havaya girecekse stada hiç gelmesin daha iyi” dedi. Taraftarın Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nda 12. adam olmasını istediklerini belirten Lazaroni, şehir olarak gerekli atmosferi yakalamaları halinde diğer takımlarla savaşabileceklerini söyledi.

17.08.2006


 

Denizli, Beşiktaş’ı yeneceğine inançlı

Cezası sebebiyle Beşiktaş ile İzmir’de karşılaşacak olan Denizlispor, hazırlıklarına devam ediyor. Maça galibiyet parolasıyla hazırlanan Yeşil Siyahlılar, ligdeki ilk galibiyeti Beşiktaş’tan almanın hesabını yapıyor.

Denizlispor, Turkcell Süper Ligi’nin üçüncü haftasında oynayacağı Beşiktaş maçına Şemikler Haluk Ulusoy Spor Kompleksi’nde hazırlanıyor. Teknik Direktör Faruk Hadzibegiç nezaretinde yapılan antrenmana, Kamerun Milli Takımı’nın Gine’ye karşı oynayacağı dostluk maçına çağrılan Souleymanou Hamidou dışındaki bütün futbolcular katıldı. Başarılı oyunculardan Serhat’ın ise Konyaspor maçında gördüğü kırmızı kart sebebiyle Beşiktaş maçında oynayamayacağı belirtildi.

17.08.2006


 

Ümitler ‘ümit’ verdi

Ümit Milli Takımı, Rusya Ümit Milli takımı karşındaki hazırlık maçını kaptan İbrahim Akın’ın 30 metreden attığı mükemmel golle 1-0 kazandı. Ümit Milliler’in fazla etkili olmadığı maçın ilk yarısı golsüz berabere sonuçlandı.

İkinci yarıya hızlı başlayan Ümit Milliler, kaptan İbrahim Akın’ın yaklaşık 30 metreden attığı klas golle 1-0 öne geçti. Maçtan sonra da sayısız gol fırsatlarını cömertçe harcayan Ümit Milliler maçı 1-0 galip bitirdiler. Ümit Milli Takımı Teknik Direktörü Reha Kapsal şu açıklamayı yaptı: ‘’Son yaptığımız hazırlık maçımız. Çünkü gruptaki ilk maçımızı Cardiff’te Galler ile oynayacağız. 6 Eylülde de İsrail ile oynayacağız. Son hazırlık maçında herkesi oynattık. İlk yarı biraz dengeli oynadık. İkinci yarı hem güzel oynadık hem de gol attık. Görmek istediklerimi sahada aldım. Bunun üzerine önümüzdeki hafta liglere verilecek arada Cardiff’de 5-6 günlük kampımız olacak. İlk maç vesilesiyle. Ondan sonra da İsrail için de 3 gün Ankara’da bir kampımız olacak.’’

17.08.2006


 

Türkiye Kupası kuraları çekiliyor

Fortis Türkiye Kupası 1. Kademe maçlarının kura çekimi yarın Ankara’da yapılacak.

TFF tarafından yapılan açıklamada, 2006-2007 Sezonu Fortis Türkiye Kupası 1. Kademe maçlarının kura çekiminin yarın gerçekleştirileceği belirtildi. Ankara Swiss Otel’de düzenlenecek kura çekimi, saat 11.00’de başlayacak.

17.08.2006


 

Necati haberine yalanlama

Galatasaray Kulübü, dün bir gazetede yer alan Necati Ateş’in “ Fenerbahçe ile temasta olduğu” haberini yalanladı.

Galatasaray Kulübü’nün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, şöyle denildi: “Spekülasyon yaratmak amaçlı olduğu anlaşılan bu “haber”in gerçekle herhangi bir ilişkisi yoktur ve tamamen asılsızdır.

17.08.2006


 

Sivas’ta ‘saha kapatma’ üzüntüsü

Sivasspor Genel Menajeri Bülent Uygun, Gençlerbirliği maçında yaşanan olaylar sebebiyle 1 maç saha kapatma cezası aldıklarını belirterek, ‘’Sivasspor Kulübünün dışında gelişen olaylardan dolayı ceza aldığımız için üzgünüz’’ dedi.

Maçın son dakikalarında bir taraftarın sahaya girerek, orta hakem Süleyman Abay’a doğru yöneldiğini hatırlatan Uygun, bu olay sebebiyle kırmızı-beyazlı ekibe PFDK tarafından 1 maç saha kapatma cezası verilmesi kararlaştırıldığını kaydetti.

17.08.2006


 

Nobre de Türk oldu

Fenerbahçeli Aurelio’dan sonra Marcio Nobre de Türk vatandaşı oldu. Beşiktaş forması giyen Brezilyalı oyuncunun vatandaşlık başvurusu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından onaylandı.

İKİ MAÇ CEZA

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Beşiktaşlı Marcio Nobre’ye rakibine dirsek atmaktan 2 maç oynamama cezası verdi.. Kurul ayrıca, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş Kulüpleri’ne de para cezası verdi.

17.08.2006


 

Raul’den ‘dalya’

Real Madrid ve İspanya Milli Takımı’nın kaptanı ve vazgeçilmez gölcü oyuncusu Raul Gonzales, İzlanda ile yapılan hazırlık maçında 100. kez milli olmanın mutluluğunu yaşadı.

Laugardalsvoller de Reykjavik Stadyumu’nda İspanya’yla İzlanda arasından oynanan 2008 Avrupa Şampiyonası Elemeleri hazırlık maçında, İspanya Milli Takım kaptanı Raul, 100. kez milli formayı giydi. Real Madrid altyapısından yetişen Raul, 29 yaşında olmasına rağmen 100. kez milli takımda oynama başarı gösteren 2. milli oyuncu oldu. 27 kez daha eğer milli formayı giymeyi başarırsa, İspanyollar’ın efsanevi kalecisi Zubizaretta’nın 126 maçlık rekorunu kırmış olacak.

17.08.2006


 

İnegölspor’dan örnek davranış

İnegölspor Başkanı Yusuf Şen, hafta sonu karşılaşacakları Sergenli Şekerspor karşılaşmasından elde edilecek hasılatı Lübnan ve Filistin adına açılan yardım hesabına yatıracaklarını bildirdi.

İnegölspor Onursal Başkanı Alinur Aktaş, “Lübnan ve Filistin’de dindaşlarımız sıkıntı içinde. Dünyanın neresinde ve hangi millete karşı olursa olsun savaşa karşıyız.

17.08.2006


 

Devler az ve öz çalıştı

Japonya’da 19 Ağustos Cumartesi günü başlayacak 15. Dünya Erkekler Basketbol Şampiyonası finallerinde mücadele edecek Türkiye, hazırlık döneminde iyi bir performans sergiledi.

Hazırlıklarına 3 Temmuz 2006’da başlayan (A) Milli Takım, şampiyona öncesi yaptığı 9 hazırlık maçında 6 galibiyet, 3 yenilgi aldı.

Mirsad Türkcan, Mehmet Okur ve Hidayet Türkoğlu gibi yıldız oyuncuların yer almadığı milli takım, hazırlık döneminde Slovenya, İtalya ve Fransa gibi takımları yenmeyi başardı. Ankara’da yapılan ‘’Efes Pilsen World Cup 5’’ turnuvasında birinciliği elde eden milliler, Almanya’daki ‘’Süper Cup’’ta ise üçüncü oldu.

Geçen yıl yapılan 34. Avrupa Basketbol Şampiyonası hazırlıklarına erken başlayan ve şampiyona öncesi 25 maç oynayan milliler, Dünya Şampiyonası öncesi hazırlık dönemini kısa tutup, 9 maç yaptı.

17.08.2006


 

Zenga: Sabırlı olmak lâzım

Gaziantepspor Teknik Direktörü Walter Zenga, ‘’Doğru yoldayız ve sabırlı olmamız lazım, meyveleri yakında toplayacağız’’ dedi.

Zenga, düzenlediğı basın toplantısında, Turkcell Süper Ligi’nde oynadıkları 2 karşılaşmada iyi mücadele ettiklerini, ortaya koydukları iyi futbola oranla az puan aldıklarını söyledi.

Her takımın kazandığı maçlar yanında kaybettiği ya da berabere kaldığı maçlarının da olacağına dikkati çeken Zenga, şöyle konuştu: ‘’Doğru yoldayız ve sabırlı olmamız lazım, meyveleri yakında toplayacağız. Bir takım her zaman kazansa elbette iyidir, ama futbolda kaybetmek de var. Önemli olan sahada kazanmak için elinden geleni yapan bir takım olabilmek.’’

17.08.2006


 

Manisaspor’da kombine satışlar yarın bitiyor

Vestel Manisaspor Asbaşkanı ve Futbol Şube Sorumlusu Semih Vardarer, Galatasaray maçının bilet fiyatlarını açıkladı.

Taraftarlarını maça beklediklerini belirten Vardarer, bilet fiyatlarını kapalı tribün 50, açık ve kale arkası 40 YTL olarak belirlediklerini açıkladı. Beşiktaş ve Trabzonspor maçlarında iyi sonuçlar aldıklarını hatırlatan Vardarer, “Hedefimiz, önümüzdeki yıl ülkemizi Avrupa kupalarında temsil etmek. Bunun için bütün Manisalıların takıma sahip çıkması gerekiyor” dedi.

17.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004