Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Müzik, bu müzenin gıdası

Kültür ve Turizm Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Resmî Gazete’de yayınlanarak, Bakanlar Kurulu kararıyla kurulan müze, İstanbul Üsküdar’da Tekel deposu olarak kullanılan ve yeniden düzenlenen tarihi binada, 2007 yılı başında hizmete girecek.

Türk müzik sanatı ve kültürü üzerine araştırma ve inceleme yapan yerli ve yabancı müzikolog, etnomüzikolog ve akademisyenlere bu alanda bilgi, belge ve dokümanlara ulaşma imkânı sağlayacak olan müzede, çalgılar, notalar, arşiv kayıtları ile müzikle ilgili tüm etnografik materyaller yer alacak. Tarihî süreç içinde Türk Müzik kültürüne ait başta Türk çalgıları olmak üzere, tüm görsel, yazılı, basılı ve sesli materyaller sergilenecek.

Bakanlığa ait çeşitli müzelerde bulunan konuyla ilgili materyallerin yanı sıra yurt içindeki ve dışındaki kişilerin ellerinde bulunan özel çalgı koleksiyonları, yayınlar, plaklar ve diğer dokümanlar da satın alma ya da hibe yoluyla müze envanterine kazandırılacak.

Teşhir edilen her tür ve branştaki tarihî enstrümanların bakım ve onarımlarının yapılarak ses kayıtlarının satışa sunulacağı müze kapsamında alanında uzmanlaşmış 15 sanatçının bulunacağı özel bir Araştırma ve Uygulama Topluluğu da oluşturulacak. Bu topluluk sanatsal ağırlıklı, akademik yapıda açıklamalı ve uygulamalı periyodik faaliyetler ve yayınlar gerçekleştirecek.

18.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Müzik, bu müzenin gıdası

  Odunpazarı, Safranbolu olma yolunda

  Kapadokya’da ödüller sahiplerini buldu

  Doğu’nun kapısı Haydarpaşa

  “Seyyar Kitap Projesi”ne yeni kitaplar

  Doğu ile Batıyı savaş ayırdı, sanat birleştiremedi

  PAM Kısa Film, Kasım’da

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004