Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Odunpazarı, Safranbolu olma yolunda

Eskişehir’de yılda 250 bin turist, 5 bin kişilik istihdam ve 50 milyon YTL’lik ekonomik girdi sağlaması planlanan tarihi Odunpazarı Evleri Yaşatma Projesi’nde 2. etap çalışmaları başladı.

Paşa Mahallesi Koca Müftü Sokağı’nda düzenlenen törene katılan Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı, Odunpazarı’nın Eskişehir’in kimliği olduğunu belirterek, “Bizler bugün 4 duvar içinde kişiliksiz, betonarme, suratı asık evlere girmek istiyoruz. Böyle binalar inşa etmek uğruna geçmişimizi yok ediyoruz. Gerçek Eskişehir’in kimliği, Odunpazarı semtinde yatıyor. Türkiye, adeta açık hava müzesi gibi. Her yerden tarih fışkırıyor. Bu kadar büyük zenginlik içinde ortaya bir kent kimliği koyamamışız. Ancak Odunpazarı, Eskişehir’in kent kimliğidir. İyi ki, bu evleri muhafaza etmişiz. Ben de böyle bir evde doğdum. Odunpazarı Evleri Yaşatma Projesi ile Eskişehir’deki bu tarihi bölge, Safranbolu ve Beypazarı gibi büyük rağbet görecektir” dedi.

Odunpazarı Evleri Yaşatma Projesi’ni 2005 yılı Kasım ayında hayata geçirdiklerini hatırlatan Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı ise, şunları söyledi:

“Odunpazarı Evleri Yaşatma Projesi’nin 2. etabı, Koca Müftü, Arif Bey ve Işıklar sokaklarını kapsamaktadır. Bu 3 sokakta toplam 37 adet binanın 46 cephesinde iyileştirme, sağlıklaştırma ve restorasyon işleri yapılacaktır. Projenin bu etabı, Odunpazarı Bölgesi’nde bu zamana kadar yapılan en kapsamlı ikinci büyük çalışmadır. Çalışma yapılacak alanda tarihi eser niteliği taşıyan 13 adet tescilli bina mevcuttur. Yer kaplamaları da yapılacak olan toplam 5 sokakta düzenleme öncesinde doğalgaz, elektrik, içme suyu ve kanalizasyon gibi tüm altyapı yeniden yapılacak. Daha sonra tüm sokaklar otantik özellikli küp granit, kesme taş ve andezitle kaplanacaktır.”

18.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Müzik, bu müzenin gıdası

  Odunpazarı, Safranbolu olma yolunda

  Kapadokya’da ödüller sahiplerini buldu

  Doğu’nun kapısı Haydarpaşa

  “Seyyar Kitap Projesi”ne yeni kitaplar

  Doğu ile Batıyı savaş ayırdı, sanat birleştiremedi

  PAM Kısa Film, Kasım’da

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004