Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Doğu ile Batıyı savaş ayırdı, sanat birleştiremedi

Suriye ve Lübnanlı müzisyenlerin, bölgede yaşanan savaşa tepki olarak katılmadığı ve 17 ülkeden 110 genç müzesyenin oluşan ‘’Doğu-Batı Divanı Orkestrası’’, Aya İrini Müzesi’nde verdiği konserde, ‘’birlikte yaşama kültürü ve barış’’ mesajı verdi.

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı’nın (İKSV) davetiyle İstanbul’a gelen, 2003 yılında vefat eden Filistinli entelektüel Edward Said ile günümüzün en iyi Mozart ve Beethoven yorumcularından biri olarak bilinen 7 Grammy Ödülü sahibi Daniel Barenboim’in 1999’da kurduğu orkestranın Topkapı Sarayı Aya İrini Müzesi’ndeki konseri büyük ilgi gördü.

Franz Peter Schubert’in ‘’Alabalık Beşlisi’’ni piyanoda seslendiren Barenboim, konser sırasında kendisini uzun süre alkışlayan izleyicilere hitaben, ‘’İlk kez geldiğim İstanbul’da böylesine seçkin bir toplulukla birlikte olduğum için kendimi şanslı hissediyorum’’ dedi.

Konserde, aralarında tek Türk sanatçı Orhan Çelebi’nin de bulunduğu ve yaşları 14-25 arasında değişen 110 müzisyenin oluşturduğu Doğu-Batı Divanı Orkestrası, Daniel Barenboim yönetiminde Ludwig Van Beethoven’in Leonora Uvertürü ve Johannes Brahms’ın 1. Senfoni’sini seslendirdi.

Orkestrada bulunan Suriye ve Lübnanlı müzisyenlerin, bölgede yaşanan savaşa tepki olarak katılmadığı İstanbul’daki konserin ardından Doğu-Batı Divanı Orkestrası’nın, turne kapsamında Brüksel, Paris, Berlin, Weimar ve Milano’da konser vereceği bildirildi.

18.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Müzik, bu müzenin gıdası

  Odunpazarı, Safranbolu olma yolunda

  Kapadokya’da ödüller sahiplerini buldu

  Doğu’nun kapısı Haydarpaşa

  “Seyyar Kitap Projesi”ne yeni kitaplar

  Doğu ile Batıyı savaş ayırdı, sanat birleştiremedi

  PAM Kısa Film, Kasım’da

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004