Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Mübarek: İran’ı vurmak dünya istikrarını sarsar

Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek, İran’ı vurmanın, Orta Doğu’da ve dünyada istikrarın sonu anlamına geleceği uyarısında bulundu. Ahbar El Yom gazetesinin haberine göre Mübarek yaptığı bir açıklamada, İran’ın vurulmasının çıkaracağı tehlikelere dikkat çekti.

İran aleyhindeki suçlamalar ve bölgedeki istikrarsızlığın sorumluluğunun İran’a atılması hakkındaki bir soruya Mübarek, ‘’İran ile ABD’yi karşı karşıya getiren sorun, doğrudan diyalog ve diplomasiyle çözülmelidir, çünkü İran’ı vurmak, Orta Doğu ve bütün dünyada istikrarın sonu anlamına gelir’’ cevabını verdi. İran’ın bölgede önemli bir ülke olduğunu belirten Mübarek, ‘’Ülkeler arasındaki ilişkileri, bir ülkenin bir başka ülkenin içişleri müdahale etmesini engelleyen anlaşmalar ve sözleşmeler belirler’’ ifadesini de kullandı.

Amerikan yönetimi, Tahran ile doğrudan diyaloğa girmeyi reddediyor ve İran’ın bu ay sonuna kadar uranyum zenginleştirme faaliyetlerini askıya almaması halinde BM Güvenlik Konseyinin bu ülkeye yaptırım uygulaması için acilen müdahalede bulunmasını istiyor.

İsrail: İran ve Suriye sevkiyatını kestik

Bu arada, İsrailli askeri yetkililer, BM’nin Lübnan’da ateşkes kararının yürürlüğe girdiği beş günden beri düzenlenen bu en büyük operasyonda İsrailli komandoların, İsrail’e yönelik terör eylemlerini, özellikle Suriye ve İran’dan Hizbullah’a silah sevkıyatını önlemek için Lübnan’a girdiğini söyledi. İsrail ordusu, Lübnan’daki operasyonun başarıyla tamamlandığını, Hizbullah’ın silahsızlandırılmasıyla ilgili etkili bir izleme mekanizması kurulana kadar benzer operasyonların yapılacağını bildirdi.

/ KAHİRE

20.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Mübarek: İran’ı vurmak dünya istikrarını sarsar

  İsrail ateşkes dinlemiyor

  Bush’dan, Küba ve Venezüela’ya özel istihbarat

  Chavez: Dört gringo yakaladık

  İsrail’den Nasrallah itirafı

  50 Fransız askeri Lübnan’da

  İsrail, Filistin başbakan yardımcısını tutukladı

  Bush: Ortadoğu tarihin kavşak noktasında

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004