Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İsrail’den Nasrallah itirafı

İsrail’in güney Lübnan’da başlattığı 33 gün süren savaşın ardından, BM Güvenlik Konseyi kararıyla ateşkese varılması bir haftayı geride bırakırken, İsrail, savaşın hatalarını ve eksikliklerini değerlendirmeyi sürdürüyor.

Ma’ariv gazetesinde, “Savaşın Hataları” başlığıyla yayımlanan haberde, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah hakkında yeterli istihbarat edinilmediği kaydedildi. İsrail Savunma Bakanı Amir Peretz’in de geçen hafta yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun Hizbullah tehdididin boyutu hakkında kendisini uyarmadığını ve güvenlik önceliklerinde ön sırada yer almadığını ifade ettiği belirtilmişti.

Haberde savaşın hataları madde madde sayılırken, tanksavar roketlerine karşı geliştirilmiş güvenlik sisteminin sadece 4 tanka takıldığına dikkat çekildi, ayrıca roket rampalarının imhasının sürüklediği rehavet ortamı, hava konseptinin başarısızlığı, lojistik malzemelerin eksikliği, meclisten olağanüstü hal kararı çıkarılmaması ve düşük bütçeyle kuzeyde yaşayanların sorunlarının geçiştirilmesi hatalar zincirinde sayıldı. Gazetede, Suriye sınırındaki gerginliğe rağmen, İsrail ordusunun Golan Tepelerini de “saldırıya açık bıraktığı” savunuldu.

Öte yandan, önceki akşam Başbakan Ehud Olmert’in savaşı durdurmasını protesto edenlerin ve Olmert’i istifaya çağıranların gösterisi çok sönük geçti. 30 dolayında katılımcı, Rabin meydanındaki ana cadde kenarında Olmert’i eleştiren pankartlar taşırken, yoldan geçen bazı araçlar, klakson çalarak göstericilere destek verdi. Gösteriye katılmaları beklenen yedek askerler ise subaylarını kendilerine protestoya katılma izni vermemekle suçladı. 160 yedek asker, Olmert ve Savunma Bakanı Amir Peretz’i istifaya çağıran talebi imzalarken, askerlerden biri savaşı “fiyasko değil, tam anlamıyla çöküş” olarak niteledi.

/ TEL AVİV

20.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Mübarek: İran’ı vurmak dünya istikrarını sarsar

  İsrail ateşkes dinlemiyor

  Bush’dan, Küba ve Venezüela’ya özel istihbarat

  Chavez: Dört gringo yakaladık

  İsrail’den Nasrallah itirafı

  50 Fransız askeri Lübnan’da

  İsrail, Filistin başbakan yardımcısını tutukladı

  Bush: Ortadoğu tarihin kavşak noktasında

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004