Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Mi'rac öncesi namaz seferberliği

Toplumda namaz bilinci ve duyarlılığı meydana getirmek için bir araya gelen Namaz Gönüllüleri Plâtformu, ilk kez basın önüne çıktı. Şehzade Mehmed Restaurant’ta gerçekleştirilen ve sunuculuğunu Senai Demirci’nin yaptığı toplantı Kur’ân-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programda platform üyeleri adına konuşan yazar Abdullah Yıldız, “Beş vakit namazın bize hediye edildiği Mir'ac gecesinin arefesinde, sizleri, dünya ve ahiretinizi kurtaracak bir seferberliğe çağırıyoruz: ‘Namazla Diriliş’ seferberliğine!.. Sizleri namaz kılmaya, şayet kılıyorsanız ona dört elle sarılmaya, hiç kazaya bırakmıyorsanız bile huşûyu keşfetmeye ve namaz için çalışmaya dâvet ediyoruz” dedi.

Namaz için yazanlar ve namaz dâvâsına gönül verenler olarak bir araya geldiklerini ve namazı milletin gündemine getirmeye karar verdiklerini, bu kapsamda birçok toplantı, konferans, panel, program yaptıklarını belirten Yıldız, önümüzdeki dönem için namazı anlatan kasetler, CD’ler, VCD’ler, filmler, radyo-TV programları, sempozyumlar, kongreler ve benzeri faaliyetler plânladıklarını söyledi. Yıldız, Platform olarak hazırladıkları Namazla Diriliş kitapçığının basımı ve dağıtımının yanısıra namazla ilgili toplantılar için de herkesten destek beklediklerini ifade etti.

İyi niyetli bir çalışma

Yeni Asya Gazetesi yazarlarından Süleyman Kösmene de bu platforma kısa bir süre önce katıldığını ve iyi niyetli bir çalışma olarak gördüğünü ifade etti. “Hizipleşmeden, gruplaşmadan, namaz kılanlar-kılmayanlar gibi bir ayırıma gitmeden temel kilit meseleler üzerinde durarak, namazın Allah’ın emri olduğu yönünde topluma anlatılması ve kucaklayacı bir şekilde işlenmesinde fayda var. Herkese açık olması gerekiyor” diyen Kösmene, yaşadığı şehir ve bölgede namazla ilgili toplantılara katılarak Platforma destek vereceğini ifade etti. “Mü’minin Miracı Namaz” başlıklı kitabında da namaz konusunda yaşanan ve pratik hayattan gelen sorunlara, sorulara cevap verdiğini söyleyen Kösmene, toplumun beş vakit namazın pratik olarak sevdirilmesi, bütün şartlarda namazı kılabilecek şekilde zorlukları aşması için yol göstermek gerektiğini vurguladı.

Namazımızı ihya etmeliyiz

Namazın ehemmiyetini çok geç farkettiğini belirten sanatçı Engin Noyan ise, “Bugün çok büyük sıkıntılar geliyorsa başımıza, hiç kuşku yok ki, bunun en önemli sebeplerinden birisi namaz konusundaki aşırı ihmalkârlığımızdır. Birşeylerin değişmesini istiyorsak, değişime kendimizden başlamalıyız. Kendi namazlarımızı ihya etme çabası sarfetmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

Camiler cazibe merkezi olsun

Eğitimci-Yazar Vehbi Vakkasoğlu da namazı gündeme taşıdığımız kadar, camileri de cazibe merkezi yapmamız gerektiğini ifade etti. Namaz kılmakla birlikte ahlâklı olmanın da çok önemli olduğunu vurgulayan Vakkasoğlu, “Namaz kılanların namazın emrettiği ahlâkı yaşamamaları namazdan kaçırıyor” dedi.

“Gündem yapılmaya çalışılan konulara baktığımızda bunlar esfel-i safilin değilse, nedir diye sordurtan konular olduğunu görüyoruz” diyen Yıldız Ramazanoğlu, böyle bir dönemde namaz seferberliğinin başlatılmasının çok anlamlı olduğunu söyledi.

Naciye KAYNAK / İSTANBUL

20.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Mi'rac öncesi namaz seferberliği

  Kur’ân mucizedir

  İran uçağını Türkiye engelledi

  Gül İsrail yolcusu

  Erdoğan Bush’la 2 Ekim’de görüşecek

  ÖSYM 4.5 günde, bir sınav yaptı

  İlhan Selçuk'a tepki yağıyor

  PKK ve DHKP/C terör örgütleri listesinde

  Korgeneralin sözleri Rumları kızdırdı

  Sağlık Bakanlığı'ndan kuş gribi uyarısı

  Koruyucu aile kavramı ilgi görmüyor

  Hayvanlara da pasaport geliyor

  DYP’den sünnet şöleni

  RTÜK'ten ATV'ye rekor ceza

  Özgür-Der yöneticilerinden hâlâ haber yok

  Meclis kararı şart

  AİHM, hükümete Hasankeyf’i sordu

  MÜSİAD'dan Filistin ve Lübnan'a yardım

  “10 Eylül’de akaryakıt alma!” kampanyası

  Umut yolcuları yolda kaldı

  Organ bağışı yapmıyoruz

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004