Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Meclis kararı şart

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Kofi Annan ve Fransa Cumhurbaşkanı Jaques Chirac ile birer telefon görüşmesi yaptı.

Alınan bilgiye göre, Erdoğan, kendisini önceki akşam telefonla arayan Annan ve dün sabah arayan Chirac ile İsrail ve Lübnan arasında yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Kofi Annan, görüşmede, İsrail ile Lübnan arasında barışın kalıcı hâle getirilmesinin bölgede önemli olduğunu, konuşlandırılacak Barış Gücünün de bunun sağlanması için önemli bir adım olacağını vurguladı. Erdoğan ve Annan, konuşlandırılacak Barış Gücünün yapısıyla ilgili görüş alışverişinde de bulundular. Annan, Türkiye’nin barış gücüne katkı yapmasını beklediklerini vurgularken, Başbakan Erdoğan da sürece olumlu baktığını belirterek, Türkiye’nin bölgede barış ve istikrarın korunmasını istediğini aktardı. Konuşlandırılacak gücün barışı korumakla görevli olacağını hatırlatan Erdoğan, Türkiye’nin de iç değerlendirmelerini tamamladıktan sonra kendilerine cevap vereceğini söyledi. Başbakan Erdoğan, konuyla ilgili kararın TBMM’den geçmesi gerektiğine de işaret etti.

Barış için Türkiye'nin çabaları sürecek

Başbakan Erdoğan, dün sabah kendisini telefonla arayan Fransa Cumhurbaşkanı Jaques Chirac ile de bir görüşme yaptı. Görüşmede Chirac, bölgede barışın kalıcı hâle getirilmesinin önemine değindi. Bu çerçevede BM Barış Gücünün hızla konuşlandırılması gerektiğini ifade eden Chirac, Fransa’nın yapacağı katkı hakkında Erdoğan’a bilgi verdi. Chirac, Türkiye’nin bu güç içinde yer almasını önemli bulduğunu da vurguladı. Başbakan Erdoğan da bölgede barış ve istikrarın korunması için Türkiye’nin çabalarının süreceğini söyledi. Sürece olumlu baktığını aktaran Erdoğan,konuşlandırılacak gücün, barışı korumakla görevlendirilmesinin bu bakımdan önemli olduğunu vurguladı. Erdoğan, Türkiye’nin bu konuda henüz kararını vermediğini, iç değerlendirmelerin sürdüğünü aktardı. Başbakan Erdoğan, Chirac’a, konuyu önceki akşam BM Genel Sekreteri Annan ile de görüştüğünü söyleyerek, ‘’Değerlendirmelerimizi yaptıktan sonra cevabımızı bildireceğiz’’ dedi.

Prodi de aradı

Başbakan Erdoğan, İtalya Başbakanı Romano Prodi ile de görüştü. Alınan bilgiye göre, İtalya Başbakanı Prodi, Başbakan Erdoğan’ı arayarak Lübnan’a uluslararası barış gücünün konuşlanmasıyla ilgili görüşmek istediğini iletti. Avrupalı liderlerle yaptığı temaslar hakkında da Başbakan Erdoğan’a bilgi veren Prodi, hem kendi ülkesinin, hem de görüştüğü liderlerin Türkiye’nin barış gücüne katkı yapmasını arzu ettiğini kaydetti. Erdoğan da Prodi’ye, barış ve istikrarın korunmasının Türkiye için önemine işaret ederek, hükümet olarak sürece olumlu baktıklarını söyledi.

/ ANKARA

20.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Mi'rac öncesi namaz seferberliği

  Kur’ân mucizedir

  İran uçağını Türkiye engelledi

  Gül İsrail yolcusu

  Erdoğan Bush’la 2 Ekim’de görüşecek

  ÖSYM 4.5 günde, bir sınav yaptı

  İlhan Selçuk'a tepki yağıyor

  PKK ve DHKP/C terör örgütleri listesinde

  Korgeneralin sözleri Rumları kızdırdı

  Sağlık Bakanlığı'ndan kuş gribi uyarısı

  Koruyucu aile kavramı ilgi görmüyor

  Hayvanlara da pasaport geliyor

  DYP’den sünnet şöleni

  RTÜK'ten ATV'ye rekor ceza

  Özgür-Der yöneticilerinden hâlâ haber yok

  Meclis kararı şart

  AİHM, hükümete Hasankeyf’i sordu

  MÜSİAD'dan Filistin ve Lübnan'a yardım

  “10 Eylül’de akaryakıt alma!” kampanyası

  Umut yolcuları yolda kaldı

  Organ bağışı yapmıyoruz

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004