Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

600 yıllık handa okunan Kur’ân’a büyük ilgi

Bilecik’in Gölpazarı ilçesinde bulunan tarihi Mihal Gazi Hanı’nda düzenlenen yaz Kur’ân kursu programı töreninde sahne alan öğrencilerin Osmanlı’nın kuruluşunu anlatan tiyatro gösterisi büyük alkış aldı. Yaklaşık 600 yıllık geçmişe sahip handaki programa katılım fazla olunca, dışarıya dev ekran kurularak program yayınlandı.

Gölpazarı ilçesinde bulunan Orta Mahalle ve Sanayi camilerinin ortaklaşa hazırladığı programın sponsorluğunu Gölpazarı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği yaptı. Yaz Kur’ân kurslarında 50’ye yakın öğrenci Kur’ân-ı Kerim okumayı öğrenirken, 30’a yakın öğrenci de dinî bilgilerini geliştirdi.

Öğrenciler, düzenlenen programda çeşitli şiirler, ilâhiler okurken, âyet ve hadislerden de seçmeler sundular. Öğrenciler yaklaşık 1 ay süren kursta öğrendiklerini sahnede sergilerken, Osmanlı Devleti’nin kuruluşunu temsil eden tiyatro oyunu büyük beğeni topladı. Şeyh Edebali ile Osman Gazi arasında geçen diyaloğun anlatıldığı oyun ayakta alkışlanırken, tarihî handa yer kalmayınca yüzlerce vatandaş da programı dışarıya konulan ekrandan izlemek zorunda kaldı.

Bu yıl ikincisi düzenlenen programdan dolayı mutluluk duyduğunu ve her türlü desteği vermeye çalıştığını belirten Gölpazarı Belediye Başkanı İsmail Uzmay, herkesin bu tür programlara destek olması gerektiğini söyledi. Uzmay, “Başta imam hatiplerimiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Burada gördüğümüz tablo bizi mutlu etti. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Halk arasında Taş Han olarak bilinen ve yaklaşık 600 yıllık tarihî geçmişi olan Mihal Gazi Hanı’nın restore edilmesi gerektiğini de vurgulayan Başkan Uzmay, “Bu bina ilçemizdeki en eski eserlerden birisi. Atalarımızdan kalan tek yadigâr. Bu eseri gelecek nesillere aktarmak zorundayız. Belediye olarak biz bunun altından kalkacak güçte değiliz. Ancak, yapılacak restorasyon çalışmasına imkânlarımızla katkı vermeye hazırız. Yeter ki burasının restorasyon çalışması başlasın.” diye konuştu.

Orta Mahalle Camii İmam Hatibi Ahmet Keskin de, kendilerine destek veren herkese teşekkür etti.

Program sonunda kursa katılan öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

20.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İznik, kültür merkezi oluyor

  Saraybosna Film Festivali 12 yaşında

  600 yıllık handa okunan Kur’ân’a büyük ilgi

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004