Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Tebrikler 12 Dev Adam

Japonya'da düzenlenen 15. Düny BasketbolŞampiyonası?nda (C) Grubu'nda mücadele eden (A) Milli Basketbol Takımı, grubundaki ilk maçında Litvanya'yı 76-74 yendi.Karşılaşmaya üst üste top kayıpları yaparak başlayan (A) Milli Takım, savunmasında da açıklar verince, Litvanya pota altından bulduğu sayılarla 5. dakikaya 9-8 önde girdi.

Bu dakikadan sonra alan savunması yaparak rakibini durduran, hücumda da pota altından sayılar üreten Türkiye, yakaladığı 7-2'lik seriyle 7. dakikaya 15-11 üstün girdi. Kerem'in sayılarıyla rakibine öne geçme şansı vermeyen Türkiye, ilk çeyreği 19-17 üstün geçti.

İkinci periyodun da ilk dakikalarında savunmasında başarılı olamayan Türkiye, hücumda İbrahim ve Kerem ile üst üste sayılar bularak, oyunda üstünlüğü eline aldı. Kerem'in de skora katkısıyla üstünlüğünü sürdüren ay-yıldızlılar, 16. dakika farkı 4 sayıya kadar çıkardı: (36-32) Litvanya'nın önemli hücum silahı Macijauskas'ı Serkan ile iyi savunan (A) Milli Takım, Ersan'ın etkili oyunuyla 18. dakikaya 41-36 önde girdi. Javtokas'ın pota altından bulduğu sayılara Kerem ile karşılık veren (A) Milliler, Ender'in son saniyede bulduğu 3 sayılık basketle, devreyi 44-40 önde tamamladı.

Milli Takım, 3. çeyreğe etkili hücum ederek başladı. Dış şutlardan İbrahim, pota altından da Kaya ile skor üreten ay-yıldızlılar, aradaki farkın kapanmasına izin vermedi ve 24. dakika 52-48 Türkiye lehine geçildi. Özellikle Macijauskas'ın devreye girmesiyle oyunda dengeyi sağlayan Litvanya, 28. dakikayı 1 sayı farkla (57-56) önde geçti. Her iki takımın da skor üretmekte zorlandığı ve üst üste hücumlardan boş döndüğü bu dakikadan sonra Javtokas ile pota altından sayı bulan Litvanya, çeyreği 59-56 önde geçti.

Karşılaşmanın son periyoduna Ender, Ersan ve İbrahim ile dış şutlardan sayılar bularak başlayan Türkiye, pota altında da Ermal'ı kullanarak oyunda kontrolü yeniden eline aldı ve yakaladığı 13-4'lük seriyle 34. dakikada farkı 6 sayı kadar çıkardı: (69-63) Bu dakikadan sonra toparlanan ve Songaila ve Macijauskas'ın basketleriyle aradaki farkı kapatan Litvanya son 2 dakikaya 1 sayı farkla 72-71 üstün girdi. Karşılaşmanın son 17 saniyesine 76-74 önde giren ay-yıldızlılar, Gustas'ın son saniye atışını kaçırmasıyla karşılaşmadan 76-74 galip ayrıldı.

Türkiye, bu galibiyetle Litvanya karşısında tarihindeki ikinci, resmi maçlarda ise ilk galibiyetini elde etti. Bu arada (C) Grubu'nda yapılan diğer maçlarda ise Avustralya, Brezilya'yı 83-77, Yunanistan da Katar'ı 84-64 yendi.

Bugünkü rakip Avustralya

A Milli Basketbol Takımı, grubundaki ikinci maçında bugün TSİ 10.30'da Avustralya ile karşılaşacak. Karşılaşma NTV'den naklen yayınlanacak.

Buğra ERSAVAŞ

20.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Tebrikler 12 Dev Adam

  Nijerya, Sırbistan'ı devirdi

  Süreyya Ayhan şartlı koşacak

  Lugano iddialı geldi

  Nobre resmen "Türk" oldu

  Türk atlet yığıldı

  SÜPER LİGDE BUGÜN

  Trabzon'nun yeni transferi

  5 bin Liverpool taraftarı Kiev'de

  Luciano İsviçre'de tedavi olacak

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004