Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Nijerya, Sırbistan'ı devirdi

Dünya Basketbol Şampiyonası, dün sabah 4 ayrı grupta yapılan maçlarla start aldı.

Japonya'nın farklı kentlerinde gerçekleştirilen organizasyonun ilk gününde, en yüksek skorlu karşılaşma, D Grubunda, ABD ile Porto Riko arasında oynandı. Rakibine 111-100 yenilen Porto Riko'da, 23 sayı kaydeden Carlos Arroyo, karşılaşmanın en skorer ismi oldu. Yalnızca 3 oyuncusu çift haneli rakama ulaşan Porto Riko, şampiyonaya yenilgiyle başlamaktan kurtulamadı. Adeta bir NBA karması olan kadrosuyla şampiyonanın favori isimlerinden olan ABD'de ise, 21 sayıyla Carmelo Anthony, 15'er sayıyla Kirk Hinrich ile Lebron James, 13 sayıyla da Dwayne Wade, dikkat çeken isimler oldu.

JAPONYA KÖTÜ BAŞLADI

Şampiyonaya ev sahipliği yapan ve B Grubunda yer alan Japonya, ilk karşılaşmasında Almanya'ya 81-70 yenildi. Alman Dirk Nowitzki 27 sayıyla takımını galibiyete taşırken, Japonya'nın en yüksek rakamı 13 ile Kei Igarashi'den geldi. Sabah seansının son maçında ise C Grubunda Avustralya, süpriz bir sonuçla Brezilya'yı 83-77 yendi.

SIRBİSTAN'A DARBE

Nijerya, son Dünya Şampiyonu Sırbistan Karadağ'ı Ime Udoka'nın skorer oyunuyla 82-75 devirerek, 2006 Dünya Basketbol Şampiyonası'na iyi bir başlangıç yaptı. Nijerya, A Grubu'ndaki ilk maçında Dünya Şampiyonu Sırbistan Karadağ engelini zor da olsa aşmayı başardı ve büyük bir başarıya imza atarak turnuvaya galibiyetle başladı. Nijerya'da NBA takımlarından New York Knicks forması giyen Ime Udoka, 18 sayı, 7 ribaunt ve 5 asistlik performansıyla maça damgasını vuran isim olurken, Ebi Ere de 15 sayıyla takımın galibiyetinde önemli bir rol oynadı. Sırbistan Karadağ'da ise İspanya'da Real Madrid forması giyen Igor Rakocevic 20 sayıyla oynamasına rağmen takımının mağlubiyetine engel olamazken, takımın da çift haneli sayılarda maçı tamamlayan tek oyuncusu oldu.

ANGOLA'NIN ZAFERİ

Afrika Şampiyonu Angola, Panama'yı 83-70 mağlup etti. 2002 Dünya Şampiyonası'nı 11. sırada bitiren Angola, 2006'ya da iyi bir başlangıç yaptı. Afrika temsilcisi, B Grubu'ndaki ilk maçında Miguel Lutonda ve Joaquim Gomes'in etkili oyunlarıyla sonuca giderken, toplam dört oyuncusu çift haneli sayılarda maçı tamamladı. Carlos Almeida attığı 22 sayıyla bir takımını galibiyete taşıyan isim oldu.

20.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Tebrikler 12 Dev Adam

  Nijerya, Sırbistan'ı devirdi

  Süreyya Ayhan şartlı koşacak

  Lugano iddialı geldi

  Nobre resmen "Türk" oldu

  Türk atlet yığıldı

  SÜPER LİGDE BUGÜN

  Trabzon'nun yeni transferi

  5 bin Liverpool taraftarı Kiev'de

  Luciano İsviçre'de tedavi olacak

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004