Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Karayılan: ABD bizimle görüşüyor

Türkiye’nin, ABD ve Irak yönetiminden yakalanmasını talep ettiği isimlerin başında yer alan PKK’nın üst düzey yöneticilerinden Murat Karayılan, İran sınırındaki Kandil Dağı’nda bir grup gazeteciyle görüştü. Karayılan, ABD yönetiminin kendileriyle direkt olarak resmî görüşme yapmadığını, dolaylı yollardan görüştüklerini belirtti.

PKK’nın üst düzey yöneticilerinden Murat Karayılan, İran sınırındaki Kandil Dağı’nda bir grup gazeteciyle görüştü. Haber7.com'da yer alan habere göre Karayılan “ABD, bizimle sürekli görüşüyor” dedi. Türkiye’nin ABD ve Irak yönetiminden yakalanmasını talep ettiği isimlerin başında yer alan PKK’nın üst düzey yöneticilerinden Murat Karayılan, İran sınırındaki Kandil Dağı’nda bir grup gazeteciyle görüştü. Basın toplantısında, ABD yönetiminin kendileriyle direkt olarak resmi görüşme yapmadığını, dolaylı yollardan görüştüklerini belirten Karayılan, “ABD, PKK’dan ateşkes yapmasını ve silah bırakmasını istiyor. Bu da demek oluyor ki, bizleri muhatap alıyor” dedi.

Türkiye’de son günlerde birçok yerde başlayan orman yangınlarıyla bir ilgilerinin olmadığını söyleyen Karayılan, yangınları çıkardığı öne sürülen, PKK’dan ayrılan bir grubun oluşturduğu Kürdistan Özgürlük Şahinleri’yle de (TAK) bir ilgilerinin bulunmadığını vurguladı.

Yabancı basın kuruluşlarının da izlediği toplantıya, Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) başkan yardımcıları Sozdar Avesta adını kullanan Nuriye Kespir ile Rüstem Cudi de katıldı. Kespir Hollanda’da bir süre önce örgütsel faaliyetlerinden dolayı yargılanmış ve Türkiye’ye iadesi kararlaştırılmıştı. Ancak Kespir’in bir üst mahkemeye yaptığı başvuru sonucu bu karar bozulmuştu. Kespir, Hollanda’da yargılanırken Kuzey Irak’a geçerek örgütün Kandil bölgesindeki kampında faaliyete başladı. KNK’nın PKK’nın denetiminde faaliyet gösterdiği belirtildi.

25.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  TSK'da radikal değişim hazırlığı

  Böyle bir madde kabul edilemez

  ‘Türkiye oyuna gelmesin’

  Karayılan: ABD bizimle görüşüyor

  AKP, retçi vekillerin peşinde

  AKP’li Fırat: Muhalefet yürürken sakız çiğneyemez

  PKK’ya ‘sınır ötesi’ operasyon

  SHP’de ‘bölücü’ temasa tepki

  Köşk önündeki eyleme dâvâ

  Hazırlık ödeneğine eğitimci tepkisi

  Babacan: Masadan kalkan taraf olmayacağız

  Özkök'ten Arınç'a veda

  Kaş’taki orman yangını büyüyor

  Bize neler oluyor?

  Çöpten burs sağlıyorlar

  Başımız ağrıyor

  Obez bebek ve çocuk sayısı artıyor

  Yaz kursları ödüllerle bitti

  THY’nin 100. uçak sevinci

  Marmara motorbotlarla gözaltında

  Bingöl'de ertelenen kongre 9 Eylül'de

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004