Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Hizbullah Lübnan’ın bir parçası

İtalya Dışişleri Bakanı Massimo D’Alema, Lübnan’da görev yapacak BM barış koruma gücünün vazifesinin, “Lübnan toplumunun önemli bir parçası’’ olarak nitelediği Hizbullah’ı yok etmek olmadığını söyledi. D’Alema, Time dergisinin internet sitesinde yer alan demecinde, barış koruma gücünün, 34 gün süren İsrail-Hizbullah savaşının ardından demokratik Lübnan hükümetine destek olmak amacıyla gönderildiğini vurguladı.

İtalya Dışişleri Bakanı Massimo D’Alema, Lübnan’da görev yapacak BM barış koruma gücünün vazifesinin, ‘’Lübnan toplumunun önemli bir parçası’’ olarak nitelediği Hizbullah’ı yok etmek olmadığını söyledi.

D’Alema, Time dergisinin internet sitesinde yer alan demecinde, barış koruma gücünün, 34 gün süren İsrail-Hizbullah savaşının ardından demokratik Lübnan hükümetine destek olmak amacıyla gönderildiğini vurguladı.

Arap dünyasının, ‘’demokratik itici güçlerin, saldırgan dinî kökten dincilikle karşı karşıya geldiği bir yol ayrımında olduğunu’’ söyleyen D’Alema, ‘’Biz, demokratik güçlerin galip gelmesini istiyoruz’’ dedi.

D’Alema, derginin, ‘’bu sözlerin, ABD’nin terörist bir grup olarak kabul ettiği Hizbullah için ne anlama geleceği’’ hakkındaki bir soruyu ise ‘’Bizim amacımız şu an Lübnan toplumunun önemli bir parçası konumunda olan Hizbullah’ı yok etmek değil. Hizbullah’ın meşrû bir siyasî harekete dönüşmesini ümit ediyoruz. Ancak bu örgüt çatışmaları kaldığı yerden devam ettirmek isterse şimdi biliyor ki artık uluslar arası toplumla karşı karşıya gelmek zorunda’’ diye cevapladı. İsrail’in, Lübnan’a saldırması konusuna da değinen D’Alema, bu ülkenin Lübnan’ı bombalamasını, belirli bir strateji olmaktan uzak, düşünülmeden, bir çeşit korunma refleksiyle yapılmış bir hareket olarak gördüğünü kaydetti.

D’Alema sözlerine şöyle devam etti:

‘’Kafanızda böyle bir hareketin sonunun nereye varacağını net olarak canlandırmanız gerekir. İhtilâfın tabiatı değişti. Bu sadece bir İsrail-Arap ihtilâfı olmaktan çıktı. İsrail’in, Batı’nın ilk saldırgan ileri karakolu olarak görülme riski var ve medeniyetler çatışması çağında bu çok tehlikeli.’’

/ WASHINGTON

28.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Blair'e 'yumuşak başlı' suçlaması

  Hizbullah Lübnan’ın bir parçası

  Laricani: Sonuna kadar gideceğiz

  Asefi: İsrail kalıcı barışa engel

  İsrail taşa kurşun attı

  Fox News muhabirleri serbest

  Katrina’dan sonra şimdi de Ernesto

  Atlantis bugün fırlatılacak

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004