Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

4 bin hektar orman yandı

Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, ‘’Bugün (dün) itibariyle Türkiye genelinde 1570 adet orman yangını çıktı. Bu yangınlarda yaklaşık 4 bin hektar alan yandı’’ dedi.

.Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde incelemelerde bulunan Orman Genel Müdürü Kahveci, yaptığı açıklamada, Kuşadası, Bodrum ve Kaş’ta çıkan orman yangınlarının tamamen kontrol altına alındığını, söndürme çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Hava sıcaklıklarının arttığı dönemlerde, Türkiye genelinde günde ortalama 15-16 adet orman yangını çıktığını bildiren Kahveci, 2006 yılının başından beri çıkan yangınlarla ilgili şu bilgileri verdi:

‘’Bugün (dün) itibariyle Türkiye genelinde 1570 adet orman yangını çıktı. Bu yangınlarda yaklaşık 4 bin hektar alan yanarak zarar gördü. Kuşadası, Bodrum ve Kaş’ta çıkan son üç yangın, bugün itibariyle herhangi bir yerleşim merkezine zarar vermeden tamamen kontrol altına alındı. Bu sıcak havalarda her an, her yerde yangın çıkma riski bulunuyor.’’

HAFTA SONLARI ORMAN

YANGINLARINDA ARTIŞ

Orman Genel Müdürü Kahveci, özellikle hafta sonları yangın sayılarında çok ciddî artışlar olduğuna dikkati çekerek, bu artışın, vatandaşların serinlemek ve piknik yapmak amacıyla hafta sonlarını ormanlarda geçirmelerinden kaynaklandığını düşündüklerini söyledi.

Birçok yangının çıkış sebebinin vatandaşların ihmal ve dikkatsizliğinden kaynaklandığını gördüklerini ifade eden Kahveci, yangınlar açısından çok riskli bir dönem geçirildiğini belirterek, şöyle dedi:

‘’Hava sıcaklıklarının son derece arttığı ve orman yangınları yönünden en kritik ve hassas dönem geçirdiğimiz şu günlerde, vatandaşlarımızın çok daha uyanık ve hassas olmasını istiyoruz. Vatandaşlarımızın her hangi bir yangın görmeleri durumunda ‘’Alo 177’’ bizi haberdar etmesini bekliyoruz.’

Kaş'taki orman yangını 9. gününe girdi

ANTALYA - Antalya’nın Kaş ilçesine bağlı Kemer köyü yakınlarında yıldırım düşmesi sonucu başlayan orman yangını, dokuzuncu gününe girdi. Orman Bölge Müdürü Ahmet Gedikağaoğlu, yaptığı açıklamada, Kıbrısderesi mevkiinde 19 Ağustosta çıkan orman yangınının kontrol altında devam ettiğini bildirdi. Gedikağaoğlu, arazöz ve dozerlerin bölgede yangının büyüme riskine karşı hazır bekletildiğini, ekiplerin de bölgede nöbet tuttuklarını söyledi.

Yangının bir hafta kadar sürmesinin beklendiğini vurgulayan Gedikağaoğlu, havadaki nem oranının yükselmesinin orman yangını bakımından riski azalttığını belirtti. Nem oranının vatandaşları rahatsız ettiğini belirten Gedikağaoğlu, “Vatandaş nemden rahatsız, ama biz çok memnunuz. Nem oranı yangının çıkması ve gelişmesinde önemli bir etken’’ dedi.

/ KÜTAHYA/ ANTALYA

28.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yakıt tankı patladı: 7 ölü

  Ağar: Asker gönderme kararını Meclis verir

  Fırat: Sezer MGK kararlarını açıkladı

  Yollar kan gölü: 20 ölü

  Facia geliyorum dedi

  TSK’da Büyükanıt dönemi

  Baykal: Biz de Müslümanız

  Memur açlık sınavında

  4 bin hektar orman yandı

  Yağış bekleniyor

  SHP, Bulut'un ihracını istedi

  İhsanoğlu Lübnan yolcusu

  Üniversitelilerde işsizlik korkusu

  KPDS başvuruları yasaklı başladı

  Sırtı dönük protesto

  İletişimciler, “Medya Okur Yazarlığı” dersi için görev bekliyor

  Ürgüp’te Kur’ân kampanyası

  Ç. Kale’de trafik çilesi

  Tosya pirinci tescillendi

  Türkiye’de obezite gittikçe artıyor

  Kaylule ile iş verimini yükseltin

  8 kez döndü, 9. kez görevinden alındı

  5 yaşındaki Elif’e de maganda kurşunu

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004