Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ağar: Asker gönderme kararını Meclis verir

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Lübnan’a Türk askeri gönderilmesi konusundaki tartışmalarla ilgili soru üzerine, konunun yetkilisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi olduğunu belirterek, son sözü söyleyecek olan kurumun TBMM olduğunu kaydetti.

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesine gitmek üzere hava yoluyla Malatya’ya gelen Ağar, gazetecilerin sorularını cevapladı. Ağar, Lübnan’a Türk askeri gönderilmesi konusundaki tartışmalarla ilgili soru üzerine, konunun yetkilisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi olduğunu belirterek, son sözü söyleyecek olan kurumun TBMM olduğunu kaydetti.

Hükümetin zor durumda olduğunun görüldüğünü ifade eden Ağar, Irak krizinde olduğu gibi şimdi de hükümetin bir yerlere bir takım sözler verdiğinin anlaşıldığını ileri sürdü. Ağar, şöyle konuştu:

‘’Anayasaya göre bu işte yetkili kurum Türkiye Büyük Millet Meclisidir. Son sözü söyleyecek makam da TBMM’dir. Söylenen sözlerin doğruluğu, yapılan işlerin yanlışlığını değiştirmez. Bu durumda hükümetin zor durumda olduğu görünmektedir. Irak krizinde olduğu gibi hükümetin bu konuda da bir yerlere söz verdiği anlaşılıyor. Bu sözü yerine getirme aşamasında Türk kamuoyunun da zorlukları vardır. Bu zorlukları kaldırmak için bir takım kamuoyunu hazırlama çalışmaları yapılmaktadır. Hükümetin bir arzusu ve talebi varsa bunu meclise getirecektir. Bu talebin ülkenin hangi menfaatleri hakkında gerektiği konusunda meclisi ve Türk kamuoyunu ikna etmelidir. Gerek Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri, gerek Avrupa Birliği’ndeki siyasi çevreler hükümetin bu konuda söz verdiğini söylemektedir.

“SEZER MECLİS’İN KARARINI BEKLEMELİYDİ”

Hükümet doğruları ve gerçekleri meclis ve kamuoyuyla paylaşamamaktadır. Hükümetin her zaman yaptığı yanlış dış politikayı iç politikaya alet etmektir.’’

‘’Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in meclisten bir karar çıkmamasına rağmen asker gönderilmemesi yönündeki açıklaması TBMM’yi etkiler mi?’’ sorusuna ise Ağar, şu cevabı verdi: ‘’Etkilememesi düşünülemez. Demokrasiyle idare edilen Türkiye’de her kurumun her karar merciinin yeri bellidir. Ama bu hükümet olduğu müddetçe, bu tür şeyler olacaktır. Çünkü bu hükümetin meseleye sahip olma gücü yoktur. Türkiye’nin sıkıntısı buradan kaynaklanıyor. Normal olarak açıklamadan önce meclisin kararı beklenmeliydi.’’

/ MALATYA

28.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yakıt tankı patladı: 7 ölü

  Ağar: Asker gönderme kararını Meclis verir

  Fırat: Sezer MGK kararlarını açıkladı

  Yollar kan gölü: 20 ölü

  Facia geliyorum dedi

  TSK’da Büyükanıt dönemi

  Baykal: Biz de Müslümanız

  Memur açlık sınavında

  4 bin hektar orman yandı

  Yağış bekleniyor

  SHP, Bulut'un ihracını istedi

  İhsanoğlu Lübnan yolcusu

  Üniversitelilerde işsizlik korkusu

  KPDS başvuruları yasaklı başladı

  Sırtı dönük protesto

  İletişimciler, “Medya Okur Yazarlığı” dersi için görev bekliyor

  Ürgüp’te Kur’ân kampanyası

  Ç. Kale’de trafik çilesi

  Tosya pirinci tescillendi

  Türkiye’de obezite gittikçe artıyor

  Kaylule ile iş verimini yükseltin

  8 kez döndü, 9. kez görevinden alındı

  5 yaşındaki Elif’e de maganda kurşunu

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004