Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ormanlar yanmaya devam ediyor

Amasya-Taşova Karayolu’nun 20. kilometresinde Kışlacık Köyü civarında bulunan ormanlık alanda çıkan yangın, gece boyunca devam etti. Yangında, çam ağaçlarından oluşan yaklaşık 100 dönümlük ormanlık alan ve tarlalar tamamen yanarak kül oldu.


FT: Karşılıklı anlayışsızlık var

İngiliz The Financial Times gazetesi Brüksel ile Ankara arasında yaşanan karşılıklı anlayışsızlık sebebiyle uyum sürecinde zorlukların başgösterdiğini

Okul yükü ağır

Okulların yeni eğitim-öğretim yılının açılması yaklaşırken, velilerin çocuklarının eğitimine harcayacağı para da gündeme taşındı. Eğitim-Sen Genel Baş


  Ücretsiz ders kitapları hazır

Millî Eğitim Bakanlığı, bu yıl ortaöğretimi de ücretsiz ders kitabı uygulamasına dahil ederek toplam 140 milyona yakın ücretsiz ders kitabı dağıtacak.


  Velilere okul taşıtı uyarısı

Okulların açılmasına sayılı günler kala emniyet, velileri okul taşıtları konusunda uyardı.


  Orman yangınlarına ‘su havuzu’ çözümü

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) Başkanı Oktay Varlıer, Orman Bakanlığı’nın, helikopterlerin yangınlara anında müdahale edebilmesi için kısa mesafeden su alıp götürmesine imkân sağlayacak, orman kenarlarına su havuzları yapılması çalışmasına, başlatacakları kampanya ile destek olacaklarını söyledi.


  KPDS için başvurular başladı

Yabancı dil tazminatı almak isteyen kamu personeli ve yabancı dil bilgisi seviyesini tespit ettirmek isteyenlere yönelik Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı’na (KPDS) başvuru süresi bugün başladı.


  ‘Orman yangınlarını Meclis araştırsın’

CHP, son günlerde artan orman yangınlarının sebeplerinin, alınan tedbirlerin yeterliliğin, can ve mal kayıplarının büyüklüğünün araştırılması amacıyla meclis araştırması açılmasını istedi.


  Önce, İsrail’den hesap sorulsun

Lübnan’a Barış Gücü gönderilmesi ile ilgili Yeni Asya’nın sorularını cevaplandıran AKP Adana Milletvekili Abdullah Çalışkan, Türkiye’nin bir yaptırım gücü varsa, Birleşmiş Milletler de (BM) bunu istiyorsa öncelikle bölgede yangını çıkaran, katliâm yapanlarla ilgili girişimde bulunulması gerektiğini belirtti.


  Şener: Kayıtsız kalamayız

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Lübnan’a asker gönderilmesi konusunda Türkiye’nin yakın bölgesinde cereyan eden bir hadiseye kayıtsız kalamayacağını söyledi.


  Marmaris'te 3 patlama: 21 yaralı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde, biri minibüste ve 2’si çöp kutusunda olmak üzere 3 ayrı yerde meydana gelen patlamalar sonucu 10 İngiliz turist ile 11 Türk vatandaşının yaralandığı bildirildi.


  Hisarcıklıoğlu: Yanı başımızdaki trajediye sessiz kalamayız

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ‘’Türkiye yanı başında yaşanan insani trajedinin derinleşip bölgesel bir felakete dönüşmesinin engellenmesine, Lübnan’ın yeniden imarına yönelik girişimlere kayıtsız kalamaz’’ dedi.


  Turist sayısı yüzde 8 düştü

Antalya’ya yılbaşından bu yana hava yoluyla gelen turist sayısının 4 milyon 638 bin 118’e ulaştığı bildirildi.


  Şanlıurfa'da kaçak silâh operasyonu

Irak’tan gelen bir kamyonda yapılan aramada, 12’si kamuoyunda suikast silâhı olarak da bilinen “Glock’’ marka olmak üzere, toplam 24 tabanca ele geçirildi.


  Konya’daki facianın sebebi araştırılıyor

Konya’da önceki gün bir akaryakıt istasyonunda meydana gelen ve 7 kişinin hayatını kaybettiği patlamanın tam olarak nasıl gerçekleştiği konusundaki araştırmalar sürüyor.


  Bağcılar’da, Kaymakamlığı hedef seçtiler: 6 yaralı

Bağcılar Kaymakamlığı önünde meydana gelen patlamada, 6 kişi yaralandı.


  AKP’den Serdar Ortaç’a dâvet

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı Gökkuşağı reklarasyon alanında Ankaralılar’a konser veren pop sanatçısı Serdar Ortaç’a AKP’den siyaset teklifi geldi.


  Korsana geçit yok

Korsan ürünlerle mücadeleyi sürdüren İstanbul polisi, son 7 aylık dönemde 124 milyon 703 bin 650 adet korsan VCD, DVD, kartonet ve sticker ele geçirdi.


  Camilere gül suyu

Hatay'a bağlı İskenderun Müftülüğü şehir merkezi ve beldelerde bulunan camileri gül suyu ile temizletiyor.


  ‘1. Makarna Şenliği’

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sincan Gençlik Merkezi’nin Harikalar Diyarı’nda düzenlediği ‘1. Makarna Şenliği’nde bir araya gelen gençlere 2 ton makarna servisi yapıldı.


  ‘Göz hakkı’ geleneği sürüyor

Türk geleneklerinde önemli bir yeri olan, “imrenilen yiyeceklerden görenlere pay verilmesi” anlamına gelen “göz hakkı” uygulaması, Anadolu’da esnaf tarafından sürdürülüyor.


  30 Ağustos’ta bazı yollar kapalı

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü dolayısıyla İstanbul’da yapılacak törenler sebebiyle 29-30 Ağustos'ta bazı yollar araç trafiğine kapatılacak.


  Sıcaklarda fast-food uyarısı

Sağlık Bakanlığı, “fast food” adı verilen ayaküstü beslenmenin özellikle yaz aylarında çeşitli sağlık sorunlarına yol açtığı uyarısında bulundu.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004