Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Massa: Rüyam gerçekleşti

Formula 1 Petrol Ofisi Türkiye Grand Prix'sinde birinci olan Felipe Massa, İstanbul Park'ta ilklere imza attı. Önce sıralama turlarında birinci olan Massa, kariyerindeki ilk ''pole pozisyonu'' elde etti. Brezilyalı pilot pazar günü de yarışı kazanarak, kariyerindeki ilk birinciliğini elde ederken, İstanbul'dan ilklere imza atarak ayrıldı.

İlk zaferi sonrası oldukça duygulanan Massa'nın podyumda gözleri dolarken, basın toplantısı sırasında da duygulu anlar yaşadı. Felipe Massa, sonucun kendisi için muhteşem olduğunu söyledi. Massa, yaptığı açıklamada, aldığı sonuca kadar çok sıkı çalıştığını belirterek, ''Geriye baktığımda yaptığım her şey ve aldığım derece beni mutlu ediyor. Kazandığım için mutluyum. Büyük duygular yaşıyorum. Dün olduğu gibi bugün de sevinçliyim'' dedi.

Yarışta çok iyi başlangıç yaptığını kaydeden Brezilyalı pilot, şunları söyledi: ''İlk tur da benim için iyi geçti. Aracın performansı da iyiydi. Güvenlik aracının pistten çıkmasının ardından iyi bir şekilde devam etmeyi başardım. Araca çok yüklenmedim. Lastikler de yarışın her bölümünde iyi tepki verdi. Mümkün olduğunca arayı korumaya çalıştım. Agresif yarışmamaya gayret ettim. Birinci olmak da rüyanın gerçekleşmesi gibi. Yanımdaki iki yarışmacı daha önce birincilik almıştı. Benim için ilk oluyor. Özel bir deneyim.''

Ferrari pilotu olmanın ve kazanmanın rüya gibi olduğunu ifade eden Massa, ''Takım içinde herkes çok mutlu. Burada iyi bir iş çıkardık. İlk zaferimi kazanmak harika bir duygu'' diyerek sözlerini tamamladı.

Şampiyonada pilotlar sıralamasında birinci olan ve Türkiye'deki yarışı da ikinci sırada tamamlayan Renault'un pilotu Fernando Alonso ise aldığı dereceden dolayı mutlu olduğunu söyledi. Alonso, güvenlik aracının pistte olduğu bölümde şanslı olduklarını vurgulayarak, ''Schumacher ile arayı açma konusunda biraz şansım oldu. Bu şekilde 3-4 saniye fark yapabildim. 50 tur boyunca birbirimize yakın gittik. Onun önünde yarışı bitirdim. Mutlu olduğumu söyleyebilirim, ama o kadar da mutlu değilim. Yarışı genel anlamda kazanamadık'' diye konuştu.

Michael Schumacher ile girdiği mücadele konusundaki soruyu da cevaplayan Alonso, ''Kendime güvenim vardı. Mesafeyi dengede tutmak için çalıştım. Schumacher'in atak yapmasıyla ben de manevra yaptım ve geçmesini önledim. Yarış sonuna doğru aradaki fark çok azaldı, ama ikinci olmama yetti'' dedi.

Cüney ÜSTÜN

29.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Tanjeviç'in kozu savunma

  Kezman: En iyi yaşta Fener'e geldim

  Terim, Ergün'ü kadroya çağırdı

  Galatasaray izin yapmıyor

  Trabzon kimseyi memnun etmiyor

  Massa: Rüyam gerçekleşti

  Schumacher: 8. viraj beni çok zorladı

  İstanbul'un en hızlısı Fisichella

  Seyirci azaldı

  Yıldırım sahaya düştü, 1 ölü

  Fenerbahçe ilk yenilgisini aldı

  Hasan Şaş ve Necati

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004