Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Kaçakçılar gümrüklerde sınır tanımıyor

Gaziantep Gümrük Muhafaza Başmüdürü Kemal Çam, denetimler sırasında CD’den yağlı boya tabloya, mazottan motor bujisine varıncaya kadar hemen her çeşit eşya ve ürünle karşılaştıklarını ifade etti.

Çam, yaptığı açıklamada, ‘’Bu yıl geçen yıla göre kamyon ve TIR’lara yaptırılan özel bölmeler kullanılarak yapılan mazot kaçakçılığı olaylarında artış var. En fazla kaçakçılığı yapılan bir diğer ürün ise sigara’’ dedi.

Çam, ileri teknolojiden de yararlanarak yaptıkları denetimlerle gümrüklerde kaçakçılığın önüne geçmeye çalıştıklarını söyledi. Bu yılın 7 ayında yaptıkları denetimlerde, 165 kaçakçılık girişimini ortaya çıkardıklarını ifade eden Çam, şöyle konuştu: "Bu yılın Ocak-Temmuz döneminde gerçekleştirdiğimiz denetimlerde toplam 907 bin 571 YTL değerinde kaçak eşya ve ürün ele geçirdik. 2005 yılında ele geçirdiğimiz kaçak eşya ve ürünlerin parasal değeri 1 milyon 245 bin 387 YTL idi. Ayrıca, kaçak eşya ve ürünlerin taşındığı, toplam bedeli 5 milyon 640 bin 500 YTL olan 142 motorlu taşıta el koyduk. Bu sayı 2005 yılında el koyduğumuz motorlu taşıt sayısı olan 104’ün çok üzerinde.’’

Çam, kaçakçılık yoluyla devleti gelir kaybına uğratmanın dürüst vatandaşlara yakışan bir davranış olmadığını ifade ederek, bu davranışı sergileyen ya da sergileyecek olanların, haksız kazanç sağlama heveslerinin kursaklarında kalabileceğini gözardı etmemeleri gerektiğini ifade etti.

/ GAZİANTEP

30.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Enflasyon fren tutmuyor

  TİGEM özel sektörle ortaklık kuracak

  Vergi ve kimliğe tek numara geliyor

  Kaçakçılar gümrüklerde sınır tanımıyor

  Çin’den ithal tuğlalara soruşturma

  Adıyaman’dan Avrupa’ya tüysüz iplik ihracatı

  Hazır giyimciler güçbirliği arayışında

  Bulunamayan Anzer balı 400 YTL

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004