Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Danıştay’a göre MGSB bir ‘tavsiye belgesi’

Danıştay, Milli Güvenlik Siyaset Belgesinin yürütmesinin durdurulması istemini, ‘’belgenin tavsiye niteliğinde’’ olduğuna işaret ederek, incelenmeksizin reddetti. Yüksek mahkeme, söz konusu belgeyi onayladığı belirtilen Bakanlar Kurulu kararının yürütmesinin durdurulması istemini ise ara karardan sonra görüşecek. Dâvâcılar veya dâvâlı Başbakanlık, bu karara itiraz edebilecek. İtirazı Danıştay İdarî Dâvâ Daireleri Kurulu görüşecek.


Hukukî zemin korunmalı

Adaleti Savunanlar Derneği Genel Başkanı Emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi, yıllardır uygulanan terörle mücadele politikasının değiştirilmesi gerekti

Elkatmış: Üyeliğimiz AB’nin de yararına

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mehmet Elkatmış, ‘’Türkiye’nin AB’ye girmesi, aynı zamanda AB’nin de yararınadır” dedi.


  Pepe: ‘Otopan’ Türk karasularına sokulamaz

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, “Otopan” adlı geminin Türk karasularına sokulmasının mümkün olmadığını belirtti.


  AB’den saldırılara kınama

AB Komisyonu ve AB Dönem Başkanı Finlandiya, Türkiye’nin çeşitli yerlerinde yakın zamanda düzenlenen saldırıları kınadı.


  Anayasa Mahkemesi de taşınacak

Anayasa Mahkemesi’nin Ahlatlıbel Yalıncak Köyü’nde PTT’nin arazisinde takas yoluyla yeni bir bina yaptıracağı ve binanın temelinin 2007’de atılacağı bildirildi.


  İnançlar rencide edilmeyecek

KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Canan Öztoprak, ülkede tartışmalara sebep olan Kur’ân kursları konusuna sağduyulu bir yaklaşımla çözüm bulunacağını söyledi.


  Büyükanıt yine irtica dedi

Genelkurmay karargahında önceki gün yapılan devir teslim töreninde irtica tehlikesinin, “Cumhuriyet kurulduğu günden itibaren ortaya çıktığını” söyleyen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, 30 Ağustos Zaferinin 84’üncü yıldönümü sebebiyle yayınladığı mesajında da, Türkiye’nin bugün bölücülük ve irtica tehdidiyle karşı karşıya olduğunu ifade etti.


  Arınç: İstiklâl Savaşı fedakârlıklarla kazanıldı

TBMM Başkanı Bülent Arınç, ‘’Milletimiz, sayısız fedakârlıkla, Kurtuluş Savaşı ile cephelerde kazandığı bağımsızlığını, millî birlik ve beraberlik anlayışıyla her zaman koruyacaktır’’ dedi.


  Meclis toplantıya çağrılacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM’nin olağanüstü toplanmasıyla ilgili olarak ‘’Müracaat yapacağız’’ dedi.


  Okullara dayanıklı 80 bin sıra

İstanbul İl Özel İdaresince, depremde öncelikli risk alanında bulunan bölgeler için depreme dayanıklı 80 bin çelik aksamlı sıra alındı.


  Eğitim kadrosuna taze kan

Millî Eğitim Bakanlığı, 16 bin 961 kadrolu ve sözleşmeli öğretmen atadı. Öğretmen atamaları dolayısıyla Milli Eğitim Bakanlığı Başöğretmen Salonunda tören düzenlendi. Törende konuşan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, öğretmenlere yönelik çalışmalarını anlattı.


  Tek derse sınav hakkı

Millî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, üniversiteyi kazanıp yerleşen, ancak tek dersten kalarak liseden mezun olamayan öğrencilere bir sınav hakkı tanıdıklarını bildirdi.


  Sokakta çalışan 100 çocuğa istihdam imkânı

Malatya Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğünün, sokakta çalışan çocuklara yönelik başlattığı ‘’Sokakta çocuk kalmasın’’ projesine destek veren Malatya Eczacılar Odası, 100 çocuğa istihdam oluştiracağı sözünü verdi.


  Barış Gemisi İstanbul’a geldi

Barış ve dostluk için tüm dünyayı dolaşan Peace Boat (Barış Gemisi) ile İstanbul’a gelen savaş karşıtları ile Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu (Küresel BAK) üyeleri, Lübnan’da barış için ortak çağrıda bulundular.


  Ahırlar keneye karşı ilâçlandı

Sivas’ta büyükbaş, küçükbaş hayvanlar ve hayvan barınaklarında Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına yol açan keneye karşı ilâçlama çalışması başlatıldı.


   Orman yangınlarına ‘cep’ten uyarı

Türkiye genelinde yaşanan orman yangınlarının önüne geçmek için bir takım tedbirler alan Orman Genel Müdürlüğü, cep telefonlarına gönderdiği mesajlarla vatandaşları duyarlı olmaya çağırıyor.


  İzmir’deki patlamaların faili yakalandı

İzmir’deki operasyonlarda 2,5 kilo plastik patlayıcı ile yakalanan terör örgütü PKK üyesi Z.Y’nin (28), İzmir’de meydana gelen iki ayrı patlamanın faili olduğu açıklandı.


  Yaşlılar hizmet bekliyor

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, yaşlılara yönelik hizmetleri süratle iyileştirmenin ve alternatif hizmet modelleri geliştirmenin büyük önem taşıdığını söyledi.


  Mağaraları ev yaptılar

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesine bağlı Eski Kale Köylüleri, mağaralara kurdukları çanak antenlerle dünyayı mağaradan izliyor.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004