Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Diyalog zamanı

Avustralya’nın Sidney şehrinde faaliyet gösteren Affinity Intercultural Foundation (Kültürler Arası Dialog Vakfı)’ın öncülüğünde 5. Uluslararası İbrahimi Dinler Konferansı düzenlendi. Sydney Üniversitesi bünyesindeki Webster Tiyatrosunda düzenlenen konferansa üç semavî dinin temsilcileri katılırken, dinleyiciler arasında diğer dinlerin mensupları da hazır bulundu.



Çocuklar, çizgi romanda Türk kahramanları okuyacak

Yakın tarihimizle ilgili çizgi roman yayınlayan Mavi Medya Yönetim Kurulu Başkanı Suat Turgut, Seyit Onbaşı, Nene Hatun gibi gizli kahramanlara yer verdiklerini belirterek, amaçlarının çocuklara millî bilinci yerleştirerek kendi değerlerini hatırlatmak olduğunu söyledi.



Taşköprü’de restorasyon çalışmaları yapılıyor

Vakıflar Haftası kapsamında, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde 17. yüzyılda Kara Mustafa Paşa tarafından yaptırılan Taş Camii ile 1280 ile 1291 yılları arasında Çobanoğulları Beyliği hükümdarlarından Muzafferettin Yavlak Aslan’ın inşa ettirdiği Şeyh Hüsamettin Tekke Camii ve Türbesi’nde restorasyon çalışmalarına başland



Şehzadeler Mehteri Bodrum turnesinde

Manisa Belediyesi Şehzadeler Mehteri, Bodrum turnesine çıkıyor. Mehter takımı, yabancı turizmin en önemli merkezlerinden olan Muğla’nın Bodrum ilçesinde konserler verecek.



‘Yanık Ülke Kula’

Ege Üniversitesi (EÜ) İzmir Araştırma ve Uygulama Merkezi (İZAUM) ve Manisa’nın Kula Belediyesi işbirliğiyle, “Geçmişten Günümüze Köprü: Yanık Ülke Kula” başlıklı sempozyum düzenlendi.



İzmir Fuarı 1 Eylül’de

75. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) 1 Eylül Cuma günü Lozan Meydanı’nda yapılacak törenle açılacak.



Troia’da kazılar tamamlanıyor

“Troy” filmiyle bütün dünyanın tanıdığı Çanakkale merkeze bağlı Tevfikiye Köyü sınırları içerisindeki Troia Antik Kenti’ndeki 2006 yılı arkeolojik kazıları hafta sonu sona erecek.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004