Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Danıştay’a göre MGSB bir ‘tavsiye belgesi’

Danıştay, Milli Güvenlik Siyaset Belgesinin yürütmesinin durdurulması istemini, ‘’belgenin tavsiye niteliğinde’’ olduğuna işaret ederek, incelenmeksizin reddetti. Yüksek mahkeme, söz konusu belgeyi onayladığı belirtilen Bakanlar Kurulu kararının yürütmesinin durdurulması istemini ise ara karardan sonra görüşecek. Dâvâcılar veya dâvâlı Başbakanlık, bu karara itiraz edebilecek. İtirazı Danıştay İdarî Dâvâ Daireleri Kurulu görüşecek.

Danıştay, Milli Güvenlik Siyaset Belgesi’nin yürütmesinin durdurulması talebini, ‘’belgenin tavsiye niteliğinde’’ olduğuna işaret ederek, incelenmeksizin reddetti.

Yüksek mahkeme, söz konusu belgeyi onayladığı belirtilen Bakanlar Kurulu kararının yürütmesinin durdurulması talebini ise ara karardan sonra görüşecek.

Edinilen bilgiye göre, İnsan Hakları Derneği ile Türkiye İnsan Hakları Vakfının, Milli Güvenlik Kurulunca hazırlanan, ‘’Milli Güvenlik siyaset Belgesi’nin kabul ve onayını ilişkin Bakanlar Kurulu Kararının ve Milli Güvenlik Siyaset Belgesi’’nin iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle açtığı dâvâda, ilk karar verildi. Adli tatil nedeniyle Danıştay 10. Dairesi yerine dâvâya bakan Danıştay Nöbetçi Dairesinin kararında, davalı Başbakanlığın savunmasında, ‘’Tavsiye kararı niteliğinde olan Milli Güvenlik Siyaset Belgesi’nin Bakanlar Kuruluna bildirildiği ve belge taslağının Bakanlar Kurulunun bütün üyeleri tarafından incelendiği, kabul edilmesi halinde Bakanlar Kurulu Kararı ile onaylanarak Başbakanlığın uygulama direktifi ile tüm bakanlıkları ilgili kurumu ve kuruluşlara yayımlandığının’’ belirtildiğine işaret edildi. Kararda, şöyle devam edildi:

‘’Belirtilen şekilde verilen bir Bakanlar Kurulu Kararı var ise bu kararla ilgili olarak Başbakanlığın uygulama direktifinin tüm bakanlıklara, ilgili kurumu ve kuruluşlara duyurulup duyurulmadığının sorulmasına, duyurulmuşsa duyurulara ilişkin tüm bilgi ve belgelerin istenilmesine, ara kararı gereğinin yerine getirilmesi için dâvâlı idareye kararının tebliğinden itibaren 30 gün süre verilmesi kararlaştırılmıştır.’’

TAVSİYE NİTELİĞİNDE

Kararda, dâvâ konusu Milli Güvenlik Siyaset Belgesi’nin ‘’tavsiye niteliğinde bir karar olması nedeniyle’’ bu işlem yönünden yürütmenin durdurulması isteminin incelenmeksizin reddine karar verildiği kaydedildi.

Nöbetçi Daire, Bakanlar Kurulu kararı yönünden ise Başbakanlıktan ara karar ile sorduğu bilgi ve belgeler geldikten sonra yürütmenin durdurulması talebini karara bağlayacak.

Nöbetçi Dairenin iki üyesi, ‘’Ortada idarî işlem bulunmadığından yersiz açılan dâvânın reddi gerektiği’’ görüşüyle yürütmenin durdurulması talebi hakkında verilen karara katılmadı.

Dâvâcılar veya dâvâlı Başbakanlık, bu karara itiraz edebilecek. İtirazı Danıştay İdarî Dâva Daireleri Kurulu görüşecek.

/ ANKARA

30.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Danıştay’a göre MGSB bir ‘tavsiye belgesi’

  Hukukî zemin korunmalı

  Elkatmış: Üyeliğimiz AB’nin de yararına

  Salim Uslu: Türkiye, bölgede kalıcı barışa katkı sağlamalı

  Pepe: ‘Otopan’ Türk karasularına sokulamaz

  AB’den saldırılara kınama

  Anayasa Mahkemesi de taşınacak

  İnançlar rencide edilmeyecek

  Büyükanıt yine irtica dedi

  Arınç: İstiklâl Savaşı fedakârlıklarla kazanıldı

  Meclis toplantıya çağrılacak

  Okullara dayanıklı 80 bin sıra

  Eğitim kadrosuna taze kan

  Tek derse sınav hakkı

  Sokakta çalışan 100 çocuğa istihdam imkânı

  Barış Gemisi İstanbul’a geldi

  Ahırlar keneye karşı ilâçlandı

  Orman yangınlarına ‘cep’ten uyarı

  İzmir’deki patlamaların faili yakalandı

  Yaşlılar hizmet bekliyor

  Mağaraları ev yaptılar

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004