Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Millîlerde Malta mesaisi başladı

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Grup elemelerinde Almanya'da Malta ile seyircisiz karşılaşacak (A) Milli Takım'da hedef, elemelere galibiyetle iyi bir başlangıç yapmak.

Almanya'nın Frankfurt şehrinde Commerzbank Arena Stadı'nda 6 Eylül'de seyircisiz oynanacak maçın hazırlıklarına, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde sabah yaptığı antrenmanla başlayan ay yıldızlılarda, izinli olan Nihat ve kaleci Özden idmana katılmadı. Teknik Direktör Fatih Terim gazetecilere 10 dakika çalışma izni verirken, akşam idmanını basına kapattı. Milliler, düz koşunun ardından taktik çalışması yaptılar.

Milli takım oyuncularından İbrahim Toraman, Malta'yı yenerek grup maçlarına iyi bir başlangıç yapmak istediklerini söyledi. İbrahim Toraman, millilerin bugünkü antrenmanı öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplarken, ilk maçların her zaman önemli olduğunu belirterek, ''İyi başlamak istiyoruz. İyi hazırlık dönemi geçirdik'' dedi.

Milli takımın forvet oyuncularından Gökhan Ünal ise 2008 Avrupa Şampiyonası'na katılmak istediklerini ifade ederek, ''Ben kendimi hazır hissediyorum. Teknik direktörümüz Fatih Terim görev verdiği sürece en iyi şekilde görev yapacağım'' diye konuştu.

Uzun bir aradan sonra tekrar milli takıma çağrılan Galatasaraylı oyuncu Ergün Penbe ise teknik direktör Fatih Terim'e teşekkür etti. Ergün, İsviçre ile yapılan maçın ardından milli takıma tekrar davet edildiğini belirterek, ''Uzun bir aradan sonra beni milli takıma çağıran Fatih Terim'e teşekkür ediyorum'' dedi. Yeniden milli takıma katılmanın kendisi için gurur verici olduğunu kaydeden Ergün, ''Kendi takımımda oynamazken Terim, beni milli takıma çağırdı. Moral ve fizik açısından kendimi iyi hissediyorum'' diye konuştu.

Milli oyuncu kendi takımında oynamaması ile ilgili soruyu ise ''Geçen sene problemlerim vardı, ama bu sezon kalmadı. Mlada Boleslav ile yapılan maçta hatamdan dolayı yenilen gol yoktu. Herhalde benden daha iyi durumda arkadaşlar olduğu için onlar oynuyor'' diye konuştu. Öte yandan millilerin dün sabahki idmanının başında FIFA kokartlı hakemlerden Cüneyt Çakır, oyunculara ve teknik heyete yeni kurallar hakkında bilgi verdi. Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in daveti üzerine FloryaMetin Oktay Tesisleri'ne gelen Cüneyt Çakır, yeni kuralları oyunculara anlattı.

31.08.2006


 

2010'da bizi kimse tutamaz

Japonya'da düzenlenen Dünya Basketbol Şampiyonası'nda çeyrek final oynama başarısı gösteren 12 Dev Adam'da, A Milli Takım Menajeri Harun Erdenay, şampiyonada beklenenden daha büyük başarılara imza attıklarını belirtti.

Japonya'ya gelmeden önce kimsenin gençlerle buraya kadar bile gelineceğine inanmadığını belirten Erdenay, "Ama biz bütün oyuncularımıza inandık. Ağır bir yenilgi almış olabiliriz. Ben yine de oyuncularımı kutluyorum" dedi.

2010 TÜRKİYE'DE YAPILACAK

Gelecekte bu isimlerle daha büyük başarılara imza atılacağına dikkat çeken Erdenay, "2010 Dünya Şampiyonası Türkiye'de yapılacak. O zaman bizim gençlerimiz daha çok tecrübe kazanmış olacak. Ancak Arjantin'in oyuncuları orada olmayacak. Bizi o zaman kimse tutamaz" diye konuştu. Milli takımlar Direktörü Doğan Hakyemez ise, genç ve birkaç tecrübeli oyuncunun oluşturduğu Milli Takımın, şu anda Avrupa'nın her takımıyla başa baş oynayabilecek durumda olduğunu ifade etti.

31.08.2006


 

G.Saraylı Volkan 3 yıl Ankaraspor'da

Süper Lig ekiplerinden Ankaraspor'da, Fenerbahçeli Murat Hacıoğlu'ndan sonra dün de Galatasaray'dan Volkan Aslan ile sözleşme imzalandı.

Mavi-beyazlı forma için 3 yıllık sözleşmeye imza atan Aslan, imza töreninde yaptığı açıklamada, çok heyecanlı olduğunu belirterek, ''Çünkü hedefleri olan bir takıma geldim. Benim de büyük hedeflerim var. Son 2 senedir hedeflerimden biraz şaştım. Tüm takım arkadaşlarım ve teknik kadroyla birlikte Ankaraspor'u iyi yerlere getirmek istiyoruz'' diye konuştu.

Volkan Aslan, kendisine yöneltilen, ''Formda olduğun bir dönemde Galatasaray'da oynayamadın, bir haksızlığa uğradığını düşünüyor musun?'' sorusuna, şöyle cevap verdi: ''Bunlar geçmişte kaldı. Tabii ki istediğim şeyler olmadığı için kulübü bıraktım. Haksızlık olur, olmaz, artık onlar geride kalmış. İnsanları utandırmak adına burada eski formuma kavuşup en iyi cevabımı sahada vermek istiyorum.'' Her futbolcu gibi takımın yanı sıra kendisi için de hedefleri olduğunu kaydeden Aslan, ''Milli takıma geri dönerek eski günlerimi hatırlatmak istiyorum. Bunu da Ankaraspor'da gerçekleştirebileceğimi düşündüğüm için bu takımı seçtim. Umarım herkes için hayırlı olur'' dedi.

31.08.2006


 

Delgado: Beşiktaş'ı Cordoba tavsiye etti

Beşiktaş'ın Arjantinli futbolcusu Matias Delgado, siyah-beyazlıların transfer teklifinden sonra İstanbul'a gelmemesi için kendisine birçok şey söylendiğini ancak, şimdi Beşiktaş forması giymekten mutluluk duyduğunu ifade etti.

Futbol Ekstra dergisinde röportajına yer verilen Arjantinli futbolcu, Beşiktaş'a gitmemesi konusunda kendisine söylenen sözlerin kafasını karıştırdığını bu nedenle sağlıklı bilgi almak için siyah-beyazlıların eski kalecisi Kolombiyalı Cordoba ile konuştuğunu anlatarak, şunları kaydetti: ''Cordoba ile konuştum ve kararımı Beşiktaş'a gelmekten yana verdim. Cordoba bana Türkiye ve Beşiktaş'ın güzelliklerinden bahsetti, buraya gelmem gerektiğini, pişman olmayacağımı söyledi. Bugün geldiğim noktada Corboba haklı çıktı. Asla pişman değilim. Aksine 'iyiki gelmişim' diyorum, sevinçli ve mutluyum.''

31.08.2006


 

Beşiktaş: Luciano ile ilgilenmiyoruz

Beşiktaş Kulübü, bazı basın yayın organlarında iddia edildiği gibi, Fenerbahçe'nin sözleşmesini feshetmeye hazırlandığı Brezilyalı futbolcu Fabio Luciano ile kesinlikle ilgilenmediklerini açıkladı.

Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: ''Bazı basın yayın organlarında kulübümüzün Fenerbahçeli futbolcu Luciano ile anlaştığı yönünde yayımlanan haberler tamamen gerçek dışıdır. Kulübümüz adı geçen futbolcu ile kesinlikle ilgilenmemektedir. Dolayısıyla konu ile ilgili olarak hiçbir görüşme olmamıştır.''

31.08.2006


 

Millîlere Coca-Cola desteği

Coca-Cola’nın son reklam filminde bir kez daha Türkiye A Milli Futbol Takımı’na destek veriliyor ve Malta maçını cezası nedeniyle Frankfurt’ta seyircisiz oynayacak millilere 7’den 70’e tüm Türk halkının verdiği destek işleniyor.

Coca-Cola’nın yeni reklam filminde milli futbolcular, maç öncesi stada çıktıklarında boş tribünlerin burukluğu yerine Türk taraftarların tribünleri bir uçtan diğerine dolduran gerçek boyda maketleri ve bir sloganla karşılanıyorlar: “Seni yalnız bırakır mıyız sandın?” Bir anda hüzünlü yüzlerin mutlulukla aydınlanmasını sağlayan bu dört kelimeyle tüm Türkiye’nin ortak duygusunu özetleyen film, inancı belirten şu sloganla bitiyor: “Coca-Cola tadında zaferlere!” Coca-Cola’nın 120. yılında başlattığı yeni küresel reklam kampanyası “Coca-Cola Tadında Hayat”ta işlenen iyimserlik, olumlu olma gibi değerleri futbol sevgisiyle birleştirdi.

31.08.2006


 

Appiah'a resmî teklif yok

Fenerbahçe Kulübü, Ganalı futbolcuları Stephen Appiah'ın, Portsmouth Kulübüne transfer olacağı yönündeki haberleri yalanladı.

Açıklamada, ''Bazı gazetelerde yayınlanan haberlerde Ganalı oyuncumuz Stephen Appiah'ın Portsmouth Kulübüne transfer edileceği yönünde asılsız bir haber yayınlanmıştır. Menajeri aracılığı ile başkanımız Aziz Yıldırım'dan izin istendiği ve 11 milyon Avro önerildiği yolundaki haberler gerçekleri yansıtmamaktadır. Stephen Appiah ile ilgili olarak kulübümüze bir başka spor kulübünden resmi bir teklif gelmemiştir'' denildi.

31.08.2006


 

Fener'i yenen düşer mi?

F.Bahçeli bir arkadaşım, Anadolu takımlarından birisi F.Bahçe'yi yendi mi hep şöyle söyler:" F.Bahçe'yi yenen takım küme düşer." O arkadaşımın bu iddiası bazen gerçekten çıkar. Ama bu, bir sezon içinde sadece F.Bahçe'yi yendiği için olmaz elbette.Ama denk gelipte bu iddia gerçekleşti mi, bizim arkadaşa "ben dememiş miydim" havasını attırır. Bu mantık birazda "G.Saray' ı yenelim küme düşelim" kısır düşüncesine benziyor. Sağlıklı yarışma düşüncesinin dışında kalan bu mantık herkesi bağlamaz tabiki. Yine de biz bu düşünceye saygı gösterip, F.Bahçe'yi mağlup eden Sakaryaspor'un ligdeki gidişinin seyri ne olur? Küme düşer mi yoksa ilk beş için mi oynar? Bir göz atalım.

Sakaryaspor ilk dört haftada gerçekten ligde iyi bir konumda bulunuyor. İlk üç haftada futbol adına çok iyi olmasa da dördüncü haftada hem futbol hemde üç puan olarak üst seviyede performans göstermesini becerdi. Önemli iki oyuncusu M'Bayo ve Suat'ın cezalı olmaları dahi S.Spor un oyununu etkilemedi. Teknik Direktör Biyediç taktik ve motivasyon olarak en iyi düşünceyle takımını sahaya sürdü. Oyun planlaması süperdi. F.Bahçe'yi durdurmanın ve avlamanın uygulamasını çok güzel uygulattı. Maçta hakem hataları vardı. Ancak Sakaryaspor'un galibiyetinin önüne geçmedi. Maçı hak edecek bir mücadele azmi ortaya koydu.

Ligin seyri içinde Sakaryaspor'un çekeceği en büyük sıkıntı kadro darlığı yüzünden olacaktır diye düşünüyorum. Umarım yönetim, defans orta saha ve forvete birer takviyeyi transfer bitmeden yapar. Biyediç olmayan oyuncuların yerlerine mevki yabancısı oyuncularla yenme başarısı gösterdi. Bu her zaman gerçekleşmeyebilir. Bu nedenle de transfer şart. Sakaryaspor için ilk beşe oynaması da, küme düşmesi de biraz zor. Bu sezon orta sıralarda kendine rahat yer bulur düşüncesindeyim.

Said Okur

31.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004