Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Danıştay’ın belgeyi görmeden karar vermesi yanlış

Danıştay’ın, kamuoyunda ‘gizli anayasa’ olarak isimlendirilen Milli Güvenlik Siyaset Belgesinin (MGSB) yürütmesinin durdurulması istemini, “belgenin tavsiye niteliğinde” olduğu gerekçesiyle, incelenmeksizin reddetmesini değerlendiren İnsan Hakları Derneği Başkanı Yusuf Alataş, yargının kendi hakkına sahip çıkmadığını, belgeyi görmeden karar vermesinin kabul edilebilir bir durum olmadığını söyledi.


Meclis erken açılmalı

İktisadî Kalkınma Vakfı (İKV) Başkanı Davut Ökütçü “Türkiye siyasî kriterlerde yeterli mesafe kat ettiği için müzakerelere başladı, ama siyasi kriterl

Barroso: İstikrar için Türkiye’ye evet

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, Türkiye’nin üyeliğinin, “istikrarsızlığın Avrupa’ya ithaline engel olacağını” söyledi. Barroso,


  Times: Saldırıların zamanlaması dikkat çekici

İngiliz gazetesi The Times’dan Bronwen Maddox, son saldırıların Türkiye’nin dış dünya ile ilişkilerinde zor bir dönemden geçtiği günlere denk düştüğünü söyledi.


  Vekilin ‘cepten Lübnan‘ anketi

CHP Kastamonu milletvekili Mehmet Yıldırım, Lübnan’a asker gönderilmesi konusunda cep telefonu ile anket yapacağını, bu sonuçlara göre ‘’EVET’’ veya ‘’HAYIR’’ oyu kullanacağını bildirdi.


  Kutlamalar trafiği aksattı

30 Ağustos Zafer Bayramı törenleri sebebiyle İstanbul’da birçok anayol trafiğe kapatılınca sürücüler zor anlar yaşadı. Kısa mesafeler için bile saatlerce yollarda bekleyen sürücüler trafik düzenlemesinin doğru yapılmasını istediler.


  Zafer Bayramı kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, tüm yurtta, dış temsilciliklerde ve KKTC’de törenlerle kutlandı.


  Yağmur sevindirecek

Yurdun kuzeybatı kesimlerinin bugün yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceği ve hava sıcaklıklarının yağışla birlikte hissedilir derecede azalacağı tahmin ediliyor.


  Siverek ÖSS’yi geri istiyor

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bir grup öğrenci, ÖSS’nin ilçede tekrar yapılması için İnsan Hakları Kuruluna başvurdu.


  İstanbul’da depreme karşı “su yastığı”

İstanbul’da yeraltı sularının azalarak, boşluklar oluşması ve çökmelerin olası depremde büyük hasarlara yol açmasını önlemek amacıyla yeraltı boşlukları suyla doldurulacak.


  Zehirli variller imha edilecek

İzmir’de, Gökdere köyü civarında bulunan ve tehlikeli atık olduğu tespit edilen varillerin, İzmit’e gönderildiği bildirildi.


  “Türkler susuzluğun ne demek olduğunu bilmiyor”

Ailesiyle birlikte Ilgaz’da tatil yapan Kuveyt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salam Al-Albani, Türkiye’nin su kaynaklarını yeterince değerlendiremediğini söyledi.


  Yeşilay, gençlere sahip çıkacak

Yeşilay, bağımlılık yapan zararlı maddelerle mücadele konusunda gençleri bilinçlendirmek amacıyla ‘’Gençlik Kulübü’’ oluşturdu. Yeşilay Genel Sekreteri Ahmet Sırrı Arvas, yaptığı açıklamada, sigara ve alkol gibi bağımlılık yapan madde kullanımının gençler arasında son yıllarda hızla arttığını belirtti.


  Tatil dönüşü depresyon uyarısı

Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Yorulmaz, 5 yıldızlı otellerde tatil yapanların tatil dönüşü depresyona yakalanma olasılığının fazla olduğunu belirtti.


  Doktora kurul çıkışı saldırı

Osmaniye Devlet Hastanesinde görevli dahiliye uzmanı Dr. Turgay Güler, İl Sağlık Müdürlüğündeki kurul toplantısında sonra 5 kişi tarafından darp edildi.


  Otobüsle minibüs çarpıştı: 6 ölü, 11 yaralı

Konya’da yolcu otobüsü ile tarım işçilerini taşıyan minibüsün çarpışması sonucu 6 kişi öldü, 11 kişi yaralandı.


  Mersin’de patlama: 1 yaralı

Mersin’de, bir çöp bidonunda meydana gelen patlamada, bir kişi yaralandı. Edinilen bilgiye göre, Gazi Mahallesi 1407 Sokak’taki bir çöp bidonunda, henüz belirlenemeyen nedenle patlama meydana geldi.


  Havalimanında arıza kuyruk oluşturdu

Atatürk Havalimanında, pasaport kontrol noktasındaki arıza sebebiyle yolcular uzun kuyruklar oluşturdu.


  Hepsinin ayrı bir faydası var

Uzmanlar, nezle olanlara bol bol armut yemelerini tavsiye ediyor. Mideyi de kuvvetlendiren armut, hazmı kolaylaştırıyor ve çarpıntıyı önlüyor. Balık, kan kolesterol düzeyinin dengelenmesinde önemli rolü olan w-3 asitlerini içermesi sebebiyle, özellikle koroner kalp rahatsızlığı bulunan kişilerin kırmızı et yerine tercih etmesi gereken yiyeceklerin başında geliyor.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004