Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Köprü zammı geri çekilsin

ANKARA - Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu(TESK) Genel Başkanı Derviş Günday, köprü ve otoyol geçiş ücretlerine yapılan son zammın geri alınmasını istedi.

TESK Genel Başkanı Günday, yaptığı yazılı açıklamada, memurlara hedeflenen enflasyonu göstererek yüzde 4 oranında zam öneren hükümetin köprü ve otoyol geçiş ücretlerine yaptığı yüzde 20 ile yüzde 50 arasındaki artışın hiçbir açıklamasının bulunmadığını bildirdi.

Günday, şunları kaydetti:’’AKP Hükümeti iktidara geldiği zaman bir otomobilin köprüden geçiş ücreti 1 milyon 500 bin lira iken bu ücret son yapılan zamla 4 YTL olmuştur. Bu yüzde 133 artış demektir. Bu ne akla, ne mantığa ne de vicdana sığar. İstanbul’da her türlü tehlikeye rağmen canlarını ortaya koyarak kamu hizmeti vermekte olan taksici esnafı yüzde 33.3 oranındaki zamla bir kez daha yara almıştır. Taksimetre ücretlerinin artışına sürekli karşı çıkan yetkililer yüzde 50’ye varan bu zamları nasıl izah edecektir. Bu zamlar derhal geri alınmalıdır.’’

AKP Hükümeti iktidara geldiği zaman benzin fiyatının 1 dolar seviyesinde olduğunu belirten Günday, bugün bunun 2,1 doları aştığına da dikkat çekti. Günday, esnaf ve sanatkar olarak eski hükümetleri arar hale geldiklerini kaydederek, son zamların, zaten bitme noktasına gelmiş olan küçük esnaf ve sanatkarı iyice bitirmeye yönelik olduğunu ifade etti.

/ ANKARA

03.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  KOBİ’lerde kalifiye eleman sıkıntısı var

  Köprü zammı geri çekilsin

  TMSF, tasfiye öncesi bilânço düzenleyecek

  ATO’dan EPDK’ye ceza tepkisi

  Çikolata sanayiinin vazgeçilmezi fındık

  Savaş Çukurova'da ihracata darbe vurdu

  Petrol 70 doların altına indi

  Sivas’ta 8 fabrika üretime geçiyor

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004