Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Savaş Çukurova'da ihracata darbe vurdu

İsrail’in Lübnan’a saldırıları sebebiyle, bölgeye ihracat yapan Çukurova’daki çok sayıda Türk firmasının savaş sebebiyle yaşanan kargaşayla azalan ticari ilişkiler sonucu pazar kaybına uğradığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, İsrail’in güney Lübnan’a gerçekleştirdiği saldırılar sebebiyle bölgede yaşanan istikrarsızlık ve kargaşa ticari hayatı da olumsuz etkilerken, bu durumdan en çok etkilenen ülkeler arasında Türkiye, özellikle de Çukurova yöresindeki firmalar geliyor. Türk-Arap İşadamları Derneği (TURAB) Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Mehmet Hadra, savaşın başlamasıyla ticari ilişkilerin karşılıklı olarak gerilediğini söyledi.

Ateşkesten sonra belli bir toparlanma olduğunun görüldüğünü, ama bunun sınırlı olduğunu kaydeden Hadra, ‘’Birebir mal sevkıyatı ve yatırımlar durdu. Orada iş yapan pek çok Türk işadamı, bütün işlerini bırakıp Türkiye’ye döndü. Burada iş yoğunluğu yüksek olan Çukurova’daki üretici firmalar da pazar paylarını kaybetti’’ dedi.

Çukurova Genç İşadamları Derneği (ÇUGİAD) Başkanı Ayhan Şenbayrak ise Mersin’den Lazkiye’ye başlayan feribot seferlerinin bölgedeki turizmi ve ticari ilişkileri canlandırdığını, ancak savaşla birlikte bu seferlerin de aksadığını ve turizmin baltalandığını kaydetti.

/ ADANA

03.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  KOBİ’lerde kalifiye eleman sıkıntısı var

  Köprü zammı geri çekilsin

  TMSF, tasfiye öncesi bilânço düzenleyecek

  ATO’dan EPDK’ye ceza tepkisi

  Çikolata sanayiinin vazgeçilmezi fındık

  Savaş Çukurova'da ihracata darbe vurdu

  Petrol 70 doların altına indi

  Sivas’ta 8 fabrika üretime geçiyor

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004