Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

TMSF, tasfiye öncesi bilânço düzenleyecek

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), kontrolündeki şirketlerin tasfiyesiyle ilgili usul ve esasları belirledi. TMSF’nin dünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak, yürürlüğe giren Tasfiye Yönetmeliği’ne göre, bu durumdaki şirketler için öncelikle hazırlık işlemleri ve bilanço düzenlemesi yapılacak.

Hazırlık safhasında, şirket veya iştiraklerin yönetim/müdürler kurulunun kararı ile ya da ilgili hizmet biriminin yönetim/müdürler kurulunun talebi üzerine, belirlenecek bağımsız denetçi veya yeminli müşavirler tarafından mali durum raporu hazırlanarak, ilgili hizmet birimine sunulacak.

Mali durum raporunda, şirket veya iştirak varlıklarının değeri, varlıkların borç ve yükümlülükleri karşılamak için yeterli olup olmadığı tespiti de bulunacak. Söz konusu rapor, ilgili hizmet birimi tarafından değerlendirilerek şirket ya da iştirakin tasfiyesine ve sicilden terkin olunmasına dair hazırlık işlemlerinin başlatılması hususunda hazırlanacak önerge ekinde Kurul takdirine sunulacak. Kurul kararının ardından da ilan yapılacak ve bilanço hazırlanacak.

İlanda, 1 ay içinde şirket veya iştirakten alacaklı olanlarla, menkul ve gayrımenkulleri üzerinde istihkak iddiasında bulunanların yazılı olarak alacak ve istihkak iddialarını kaydettirmeleri, şirkete veya iştirake borçlu olanların da kendilerini ve borçlarını bildirmeleri gibi hususlar yer alacak.

İlan, Ticaret Sicil Gazetesi ile birlikte Fonun web sitesinde de yayınlanacak. Uygun görülmesi halinde diğer yayın organlarına da ilan verilebilecek.

/ ANKARA

03.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  KOBİ’lerde kalifiye eleman sıkıntısı var

  Köprü zammı geri çekilsin

  TMSF, tasfiye öncesi bilânço düzenleyecek

  ATO’dan EPDK’ye ceza tepkisi

  Çikolata sanayiinin vazgeçilmezi fındık

  Savaş Çukurova'da ihracata darbe vurdu

  Petrol 70 doların altına indi

  Sivas’ta 8 fabrika üretime geçiyor

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004