Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Tarihî eser zenginiyiz

Topkapı Sarayı Müzesi Başkanı Prof. Dr. İlber Ortaylı, Mevlânâ Kültür Merkezi’nde düzenlenen Yerel Yönetim Şûrası’nın ‘’Şehirciliğimize Bir Esin Kaynağı Olarak Tarihimiz’’ konulu oturumunda, insanoğlunun ilk yaşadığı önemli devrimin ziraî faaliyetlere geçilmesi olduğunu belirtti. Ortaylı, “Şehirlerimizdeki tarihî eserler adeta hiçe sayılarak, şehirlere estetikten uzak binalar dikildi. İstanbul başta olmak üzere ülkemizde pek çok büyük şehir, özgün tarihî kimliklerini yitirdi. Bu arada çok önemli bazı tarihî eserler ise büyük zarar gördü. Oysa Türkiye’nin en önemli zenginliklerinin başında, İyonyalılardan beri gelen eşsiz tarihî zenginliği bulunuyor" dedi.



Her yönüyle ‘Kadın’

Bizim Aile bu ay, 200. sayısında; psikolojisi, genç kızlık dönemindeki kişilik oluşumu, anneliği, evlilikteki konumu, dinimizin bakış açısı, feminizm, moda-medya-reklâm üçgenine sıkıştırılması gibi çok farklı pencerelerle kadını inceliyor.



Tarihi canlandırıyorlar

Efes Antik Kenti’nde tarihin, kruvaziyer turizmi ile gelenler için yeniden yaşatıldığı bildirildi.Efes-Meryem Ana gezilerinin teorik bilgilendirme yerine profesyonel oyuncuların canlandırdığı tiyatro gösterileriyle uygulamalı anlatımı, ilgi çekti.



Türk-İslâm eserleri araştırıldı

Erciyes Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Kapadokya Araştırma ve Uygulama Merkezi’nce, Nevşehir’deki Türk-İslâm eserlerinin araştırılması çalışmaları tamamlandı.



Horasan’da yeraltı şehri bulundu

Erzurum’un Horasan ilçesinde ortaçağdan kaldığı tahmin edilen 2 katlı kaya yerleşim birimi tesadüfen ortaya çıkarıldı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Fikret Öztürk, Pirali köyü sınırları içinde bulunan kayalık yerleşim biriminin bulunuşunun tesadüf olduğunu söyledi.



Safranbolu sokaklarına Arnavut taşı döşeniyor

Karabük’ün turistik Safranbolu ilçesinde, tarihî konakların yer aldığı sokaklara, 3 milyon dolarlık proje kapsamında Arnavut taşları döşenmeye başlandı.



Tarihî Kentler Birliği toplantısı 7-9 Eylül’de

Mardin’in Midyat İlçesi’nde gerçekleştirilecek Tarihi Kentler Birliği (TKB) toplantısı için hazırlıklar devam ediyor. ‘Midyat - Mardin Buluşması’na TKB’ne üye yaklaşık 350 belediye başkanının yanı sıra, devlet erkânı, akademisyen ve araştırmacıların katılması bekleniyor.



Palu Köprüsü için ihale açılacak

Karayolları Genel Müdürlüğü 8. Bölge Müdürlüğü (Elazığ), tarihi Palu Köprüsü’nün onarımını yaptırmak üzere ihale açtı.



11. Zekâ Yarışması 17 Eylül’de başlıyor

Türkiye, mantığını, bilgisini ve zekâsını yarıştıracakların zorlu mücadelesine sahne olacak zekâ olimpiyatlarına hazırlanıyor.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004