Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

AB: 216 ve 301'i düzeltin

“Hükümet yetkilileriyle askerî personel ve güvenlik personeline ayrıcalık yapılmadan yargı önünde herkese eşit muamele yapılması’’ istenen AB raporunda, Türk Ceza Kanununda “keyfî yorumlamaya uygun olduğu’’ hatırlatılan 216, 277, 288, 301, 305 ve 318. maddelerin değiştirilmesi çağrısında bulunuluyor.


Sabah namazından sonra öldürüldü

Fatih Çarşamba’daki İsmail Ağa Camiinin eski imamı Bayram Ali Öztürk, kalbinden bıçaklandı. Görgü şahidi Abdullah Ustaosmanoğlu, olayı “Sabah namazınd

Aksu: Teröristlerin sonu hüsran olacak

İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, Seyhan Belediyesi tarafından yaptırılan Huzurevi’nin açılışında, son zamanlarda bölücü terör örgütünün kalleşce ve h


  Yaralı er şehit oldu

Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde teröristlerce döşenen mayının patlaması sonucu yaralanan erlerden Yakup Törün, tedavi gördüğü Diyarbakır Asker Hastanesinde şehit oldu.


  Tezkere oyunu

BM Barış Gücü askerlerinin Türkiye’deki üs, havalimanı ve limanlardan BM kararı doğrusultusunda yararlanacağı belirtildi.


  Ağar: Hükümet güven vermiyor

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Lübnan’a asker gönderilmesine ilişkin tezkereyle ilgili olarak, ‘’Türkiye, Kore’den bu yana onlarca kez çeşitli bölgelere asker göndermiştir, ama olayların bu boyutlarda geliştiğini hiç görmedik. Bunun tek sebebi var, bu hükümetin halka veremediği güven’’ dedi.


  Bakan Şahin: Türkiye'de irtica tehdidi var

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, ‘’Bu ülkede irtica tehdidi de vardır. Eğer bir ülkede muskacılar, medyumlar, falcılar, en çok para kazanan insanlar sınıfına girmişse, bu ülkede dini irtica vardır.’’ dedi.


  Vecdi Gönül: Her şehit yüreğimize düşmüş bir ateş

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, " ‘’Her şehit yüreğimize düşmüş bir ateştir. Onlar, vazifelerini yaparken, Türkiye’yi vatan yapan ecdatlarının görevlerini devam ettirirken, bu ülkeye hizmet ederken hayatlarını kaybettiler. Onlara çok şey borçluyuz. Rahmetle yad ediyoruz’’ dedi.


  Coşkun: 28 Şubat sanayiye de ağır darbe vurdu

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, meslek lisesi mezunlarının işsiz olmasının Türkiye’nin ayıbı olduğunu söyledi. AKP Aliağa ilçe binasında partililerle sohbet eden Bakan Coşkun, ‘’İmam Hatipleri kapatmak için meslek liselerini öldürdüler. 28 Şubat’ın sanayiye vurduğu en büyük darbe odur’’ dedi.


  Adlî yıl açılışında çalışanlarından eylem

KESK’e bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES), yargıda çalışanların sorunlarını gündeme getirmek için bugün İzmir’den ‘’Yargıda Adalet İstiyoruz’’ yürüyüşü başlatacak.


  Mazlumder’den “İncirlik Üssü kapatılsın” eylemi

Mazlumder Yönetim Kurulu üyeleri, Adana’nın merkez Yüreğir ilçesine bağlı İncirlik beldesindeki İncirlik Hava Üssünün kapatılması için belde girişinde eylem yaptı.


  Düğünde balkon çöktü: 2 ölü, 16 yaralı

Samsun’un Kavak ilçesinde evden gelin alma töreni sırasında 4. kattaki balkonun çökmesi sonucu biri 8 aylık bebek 2 kişi öldü, 16 kişi yaralandı.


  Doğuda gizli guatr hastalığı çok görülüyor

Ağrı Devlet Hastahanesi Acil Tıp Uzmanı Dr. Nursel Kaya, Ağrı’da acile gelen hastaların bir çoğunda guatr hastalığına rastlandığını belirtti.


  İngiliz işadamı Müslüman oldu

Okuduğu kitaplar sayesinde İslâmiyet’i öğrenen İngiliz işadamı 60 yaşındaki David Robert Clark Türkiye’ye yerleşerek Müslüman oldu.


  Üniversite kayıtları yasaklarla başlıyor

Üniversitelere kayıtlar bugün başlıyor. Tüm üniversitelere kayıtlar, 11 Eylül 2006 tarihinde tamamlanacak. Üniversiteye kayıt hakkı kazanan adayların, ÖSYS sonuç belgesinde kendileri için belirtilen tarihte kayıt yaptırmaları gerekiyor.


  Öğrenciler seçmeli dersle sosyalleşecek

Anadolu Üniversitesi (AÜ) öğrencilerin sosyal ve kültürel etkinliklere katılımını artırmak için tiyatro, sinema, konser ve konferans gibi etkinliklerin yer aldığı bir dersi seçmeli olarak programa koydu.


  Halk Sağlığı Haftası başlıyor

Halk Sağlığı Haftası, ‘’Hareketli Yaşam ve Sağlık’’ temasıyla bugün başlayacak.


  Karayolunda kabak çekirdeği kuruttular

Edirne’de üreticilerin kabak çekirdeklerini, Yunanistan’ın Pazarkule Sınır Kapısı güzergâhındaki kara yoluna sermesi üzerine polis, kabak çekirdeklerinin trafiği engellediği gerekçesiyle üreticileri ürünlerini yoldan kaldırması için uyardı.


  Diyanet, camileri güzelleştirecek

Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye genelindeki tüm camilerin bahçe ve avlularının estetik bir görünüme kavuşturulması amacıyla harekete geçti.


  Belediyenin görevi sadece altyapı hizmeti değil

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yılda yaklaşık bin engelliye sağlık hizmeti verecek olan dev bir rehabilitasyon merkezi kurmak için çalışmalara başladıklarını belirtti.


  Van Gölünde flamingo istilâsı

Her yıl İran’ın Urumiye Gölü ile Van Gölü arasında göç eden flamingolar, Ağustos ayının ortalarından itibaren geldikleri Van Gölü’ne farklı bir güzellik katıyorlar.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004