Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Peres: İsrail, askerî doktrinini değiştirmeli

İsrail Başbakan Yardımcısı Şimon Peres, savunma anlayışlarını değiştirmeleri gerektiğini söyledi. İngiliz The Guardian gazetesine bir yazı yazan Peres, İsrail’in Lübnan savaşından ders alması ve askeri sorunlara yaklaşımını gözden geçirmesi gerektiğini belirtti.

Eski başbakan ve dışişleri bakanı olan Peres, “Lübnan’da yeni bir savaş biçimini tecrübe ettik. Teröristler, kendi ülkeleri olmayan ülkelerde birer parazit gibi var olup, kendilerine uygun geldiği biçimde, bir askerî üniforma giyme ya da çıkarma özgürlüğüyle, ordu haline geliyor. İsrail gibi bir ülkenin silâhları bu türden bir savaş için tasarlanmamış. Ülke de bu tür çatışmalara hazırlıklı değil” ifadesini kullandı. Peres, İsrail’in konvansiyonel savunma güçlerini klasik orduyla muhtemel bir saldırıya karşı koymak için muhafaza ederek, başta “minyatürleştirilmiş silâhlara” ya da savaş meydanında faaliyet gösterebilen uzaktan kumandalı robotlar ve hatta şimdiye kadar var olmayan nanoteknoloji temelli bomba tipleri olmak üzere bu yeni teknolojilere daha çok önem vermesi gerektiğini vurguladı.

İsrail’in ayrıca bir “ademi merkeziyetçilik” siyaseti izlemesi gerektiğini ve Lübnan Başbakanı Fuad Sinyora ile Filistin lideri Mahmud Abbas’ı desteklemesi gerektiğini de belirten Peres, İsrail’in BM Güvenlik Konseyinin Lübnan’da ateşkesle ilgili kararlarına “olumlu, açık ve anlaşılır” bir cevap vermesinden yana olduğunu ifade etti. Peres, yazısında, bölgede istikrarı sağlamak amacıyla, İsrail, Ürdün ve Filistinliler arasında siyasi olmaktan çok ekonomik yaklaşımlı bir dernek kurulmasını teklif etti.

/ LONDRA

05.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ABD'de terörle mücadele fiyaskosu

  Peres: İsrail, askerî doktrinini değiştirmeli

  Nasrallah İsrailli liderlerden daha fazla güvenilir

  Annan: İran’la cepheleşmekten kaçınılmalı

  İngiliz Komutan : İngiliz ordusu çaptan düşüyor

  Blair’e çekil baskısı

  Bush’un partisi zorda

  Rumları kızdıran ziyaret

  Dichter: İran, Filistin’i içten fethediyor’

  Olmert’in geçmişi araştırılıyor

  Katar da barış gücüne katılıyor

  Ünlü belgeselci hayatını kaybetti

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004