Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Blair’in alternatifine de alternatif aranıyor

İngiltere’de Başbakan Tony Blair’e kaşı partisinin içinden başlatılan ve Maliye Bakanı Gordon Brown’ın Blair’in yerine tek aday olarak gösterildiği muhalefet hareketinin, bu kez de Brown’a alternatif arayışlarıyla sürdüğü iddia edildi.

The Observer gazetesi, Blair’in kabinesinin üyesi olan bazı bakanların, Başbakan Blair’in pes edip bir yıl içinde başbakanlığı ve parti liderliğini bırakacağını açıklamasının ardından koltuğun tek adayı olarak görülmeye başlayan Brown’a karşı hareket başlattığını ve bir başka aday arayışına girdiğini öne sürdü. 10 kabine üyesinin bu amaçla görüşmeler başlattığı, bu arada Blair’in de Brown aleyhine sessiz bir tutum takınarak bu arayışlara dolaylı destek verdiği belirtildi.

Bu kesimlerin Maliye Bakanı Gordon Brown’ı “hazıra konmaya çalışmakla suçladığı” ve kimsenin ona parti liderliğini “altın tepside sunma niyetinde olmadığını” söylediği de kaydedildi.

Buna karşılık açıklama yapan Brown ise “tahtı direkt devralmak gibi bir hayal peşinde olmadığını” belirtirken, “Yarışmaya hazırım” mesajı verdi. İngiliz basını, bugüne kadar Blair’in ardından tartışmasız bir seçimle parti liderliğine getirilmesi beklenen Brown’ın, bir ya da daha fazla adayın da yer alacağı bir seçimle karşı karşıya kalabileceği yorumları yapıyor.

/ LONDRA

11.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  NYT: ABD, Türkiye’yi kaybetmemeli

  Kaddafi Avrupa’dan tazminat istedi

  Kazakistan’da İslâma ilgi artıyor

  Blair’in alternatifine de alternatif aranıyor

  ‘Ayrımcılık Müslümanları terörize ediyor’

  Putin, 2008’e çekiliyor

  Paktiya valisi intihar saldırısında öldü

  Papa: Batı dünyası inancını kaybetti

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004