Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Erdoğan: Acılardan besleniyorlar

Bilecik’in Söğüt İlçesi’nde gerçekleştirilen ‘’725. Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Söğüt Şenlikleri’’ne katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, insanların acılarıyla beslenerek, umutlarıyla nemalanarak zaaflardan medet bekleyenlerin, önlerini kesemeyeceklerini söyledi.

Erdoğan, yürüyüş kortejinin ardından, eşi Emine Erdoğan ve bakanlarla birlikte Ertuğrul Gazi Türbesi’ni ziyaret etti. Erdoğan, türbe ziyaretinden törenin yapılacağı alana gelirken bir grup, ‘’Kahrolsun PKK, işbirlikçi AKP’’ gibi çeşitli sloganlar attılar. Erdoğan, bu sloganlara el sallayarak karşılık verdi. Törenin yapıldığı stadyumda çeşitli gruplar arasında kısa süreli gerginlikler yaşanırken, güvenlik güçleri olaylara müdahale etti. Bu arada Başbakan’ın korumalığını yapan yeğeni Ali Erdoğan’ın da yüzüne darbe aldığı görüldü. Başbakan Erdoğan, tören alanında yaptığı konuşmada, ‘’Bizim anlayışımızda acze yer yoktur. İhtilaf ve çatışma alanlarını derinleştirmek için çalışanlara zerre kadar prim vermedik, vermeyeceğiz. Israrla kardeşlik ve adalet zeminini güçlendirme gayreti içindeyiz. Metaneti, sabrı, iyi niyeti elden bırakmadık, bırakmayacağız ama ne yazık ki bunun farkına varamamış veya varmak istemeyenler de var’’ dedi. Erdoğan, ‘’Bu düşüncede, zihniyette olanlara şunu hatırlatalım’’ diyerek, şunları söyledi: ‘’Türk milleti bu tür gerginliklere prim vermemiştir, vermeyecek. Türk milleti, manevi değerlerimizi kendi tahakkümleri altına almak isteyenlere, onun istismarını yapmak isteyenlere de prim vermeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olan bir Türk evladını farklı yerlere yakıştıranlara Türk milleti prim vermeyecektir. Bu tür yakıştırmaları yapanlar önce kendilerini check etsinler, önce aynaya baksınlar, durumlarını görsünler.’’

İnsanların acılarıyla beslenerek, umutlarıyla nemalanarak zaaflardan medet bekleyenlerin, önlerini kesemeyeceklerini vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti: ‘’Çünkü bizim kardeşliğimiz sadece sözlerden ibaret bir kardeşlik değildir. Asırlardır kardeşiz, ebediyen kardeş kalacağız. Biz manevi değerlerden yoksun, zorla ya da tesadüfen bir araya gelmiş bir millet değiliz.’’ Alanda bulunan hiç kimseyi ayırt etmediğini belirten Başbakan Erdoğan, Şeyh Edebali’nin öğüdünü de okuyarak, ‘’Bu noktadan hareketle şahsıma olan tüm hakaretleri duymadım ve hakkımı helal ediyorum’’ dedi.

/ SÖĞÜT

11.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Teröre 7 ayda 91 şehit verdik

  “İngiltere’den terörist gibi kaçtım”

  Aydınlar Ortadoğu’yu tartışıyor

  Onlar hâlâ tarlada

  Avrupalı parlamenterler Gaziantep'te toplanıyor

  İstanbul’da PKK operasyonu: 7 gözaltı

  ‘Türkiye'nin AB'den başka seçeneği yok’

  Babacan, IMF-Dünya Bankası toplantılarına katılacak

  Devlet sivilleşmeye engel

  Darbeciler hesap versin

  Erdoğan: Acılardan besleniyorlar

  Düğün konvoyunda kaza: 1 ölü, 17 yaralı

  Türkiye, İsrail ile ilişkilerini gözden geçirmeli

  Linç girişimleri korkutuyor

  Gençler gazetecilik yolunda

  Pazar halkı tepkili

  Deniz Fener'i Lübnan'ı aydınlatıyor

  Zabıta 180. yaşını kutladı

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004