Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Deniz Fener'i Lübnan'ı aydınlatıyor

Lübnan ve Filistin için büyük bir yardım hareketi başlatan Deniz Feneri Derneği, 2. insanî yardım gemisini yola çıkarıyor. Gemide, 275 ve 300 kwa lık 2 adet jeneratör, 2000 kişilik prefabrik bir aş evi, gıda, sağlık ve giyim gibi acil ihtiyaçlardan oluşan 350 ton insanî yardım malzemesi yer alıyor. Yardımlar, Mersin limanından hareket ederek Lübnan’a ulaşacak.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Deniz Feneri Derneği Genel Sekreteri İbrahim Altan, “2. Yardım Gemisi’ndeki insanî yardım malzemelerinin tamamını Lübnan’da savaştan en fazla zarar gören ve binaların çoğu kullanılamaz durumda olan Hıyam Kasabası’na göndereceğiz. Hıyam’da, savaş sırasında evlerinden kaçan insanlar ateşkesle birlikte kasabalarına geri dönmeye başladı. Bu da beraberinde bir takım sorunlar getirdi. Bunların başında yemek, elektrik ve giyim sorunları geliyor. Deniz Feneri’nin 2. kez göndereceği yardım gemisiyle bu sorunlara çare olmayı amaçlıyoruz” dedi.

Deniz Feneri 2. Yardım Gemisi’nde yer alan prefabrik aşevi, bir öğünde 2000 kişiye sıcak yemek imkânı sağlayacak. Mutfağı ve servis alanı bulunan aşevi Hıyam Kasabası’na kurulacak.

Deniz Feneri Derneği’nin, 2. yardım gemisi ile birlikte; Lübnan’a gönderdiği insanî yardım malzemelerinin değeri 5.5 milyon doları bulacak. Bu, şimdiye kadar Türkiye’deki sivil toplum kuruluşları tarafından Filistin ve Lübnan’a gönderilen yardımların en büyüğü olma özelliğini de taşıyor.

Nakledilecek yardım malzemeleri arasında, 250 ton su ve gıda (bebek maması, un, kuru bakliyat, zeytin, muhtelif konserve ve hazır yemek, süt tozu), 5. 000 battaniye, 5.000 bebek bezi, 5 ton temizlik malzemesi ve 500 bin YTL değerinde ilâç (antibiyotik, tansiyon, şeker ve kalp hastalıkları ilâçları, böbrek hastaları için sıvılar, serum ve pansuman malzemeleri) de bulunuyor.

Yeni Asya / İSTANBUL

11.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Teröre 7 ayda 91 şehit verdik

  “İngiltere’den terörist gibi kaçtım”

  Aydınlar Ortadoğu’yu tartışıyor

  Onlar hâlâ tarlada

  Avrupalı parlamenterler Gaziantep'te toplanıyor

  İstanbul’da PKK operasyonu: 7 gözaltı

  ‘Türkiye'nin AB'den başka seçeneği yok’

  Babacan, IMF-Dünya Bankası toplantılarına katılacak

  Devlet sivilleşmeye engel

  Darbeciler hesap versin

  Erdoğan: Acılardan besleniyorlar

  Düğün konvoyunda kaza: 1 ölü, 17 yaralı

  Türkiye, İsrail ile ilişkilerini gözden geçirmeli

  Linç girişimleri korkutuyor

  Gençler gazetecilik yolunda

  Pazar halkı tepkili

  Deniz Fener'i Lübnan'ı aydınlatıyor

  Zabıta 180. yaşını kutladı

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004