Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Barış için dua çağrısı

Almanya’daki Müslüman Birlikleri ve Göçmen Kuruluşlarının temsilcileri, 11 Eylül saldırılarının 5. yıldönümü dolayısıyla Diyanet İşleri Türk İslâm Birliğinin (DİTİB) Genel Merkezinde bir araya gelerek ortak bir basın toplantısı düzenlediler. Toplantıda Müslümanların barış ve daha âdil bir dünya için dua etmeleri istendi.

Almanya’daki Müslüman Birlikleri ve Göçmen Kuruluşlarının temsilcileri, 11 Eylül saldırılarının, aralarında Müslümanların da olduğu masum insanlara karşı gerçekleştirildiğini belirterek, İslâm dininin, barış dini olduğunu ve teröre asla izin vermediğini ifade ettiler.

11 Eylül saldırılarının 5. yıldönümü dolayısıyla Diyanet İşleri Türk İslâm Birliği’nin (DİTİB) Genel Merkezinde bir araya gelen Müslüman birlikleri ve göçmen kuruluşlarının temsilcileri, ortak bir basın toplantısı düzenlediler. Basın mensuplarına dağıtılan bildiride, Müslümanların barış ve daha adil bir dünya için duâ etmeleri istenerek, şu görüşlere yer verildi:

“11 Eylül, insanların zihninde şiddetin, terörün ve dinî radikalliğin sembolü olarak dağlanmıştır. Suçsuz olanlara karşı yapılan bu saldırıda, aralarında Müslümanların da bulunduğu kurbanları ve mensuplarını saygıyla anıyoruz. Terör İslâm’da bir müdafaa bulamaz. İslâm dini, barışı temin eden dindir. Her gün verilen ‘selâm’ inancımızdaki barışı ifade eden özel bir semboldür. Bu çağrımız, toplumda özellikle 11 Eylülden sonra meydana gelen İslâm düşmanlığına daha kararlı bir şekilde karşı koymaları için de geçerlidir. Terör saldırılarından sonraki gelişmeler şunu göstermiştir ki dünya çapında terör, şiddet ve radikalliğe karşı yapılan mücadele, ancak bu sorunların kaynak sebepleri ile mücadele edildiği takdirde başarıya ulaşır. Adalet, saygı ve dayanışma günlük eylemlerimizin bir parçası olursa, ümidimiz olan sürekli bir barış, sulh ve uyum içinde bir hayat gerçek olacaktır.”

/ KÖLN

13.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Amerikan elçiliğine saldırı

  ABD kaybediyor

  İngilizler: Kaybettik

  The Guardian: Türkiye, Batı’dan soğuyorsa bir sebebi var

  NATO, Afganistan’da ABD’yi yüzüstü bıraktı

  Barış için dua çağrısı

  Denizden ablukayı kaldıran İsrail, Lübnan semalarında

  Sudan: Annan, ABD hesabına çalışıyor

  İhsanoğlu: İKÖ Barış Gücü düşünülüyor

  Gazze’de İsrail askeri öldürüldü

  Hizbullah: Hükümet istifa etsin

  Savaşlar eğitimi de vuruyor

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004